preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

 > Naslovnica
Vijesti

USPJEH NAŠE UČENICE NINE STANIĆ NA 45. MEĐUNARODNOJ IZLOŽBI FOTOGRAFIJA U LIDICAMA U REPUBLICI ČEŠKOJ

Autor: Zora Čatipović, 14. 5. 2017.

Na 45. međunarodnoj izložbi u Lidicama sudjelovali su mladi iz 83 zemlje svijeta s ukupno 25690 radova.  Fotografi su poslali 823 fotografije.  Povjerenstvo u Lidicama nagradilo je 12 autora iz Hrvatske, a među njima je i naša Nina Stanić (8.b). Nina je osvojila najvišu nagradu izložbe, medalju „Ruža Lidica“.

Hrvatski fotosavez redovito sudjeluje u ovoj izložbi od njenog 30. izdanja 2002. godine. Nastavak je ovo vrijednih međunarodnih priznanja koje mladi polaznici radionica u organizaciji Hrvatskog  fotosaveza  dobivaju.

Međunarodna izložba dječjeg likovnog stvaralaštva LIDICE održava se od 1972. svake godine u češkom gradu Lidicama. Priređuje se u spomen na djecu iz češkog sela Lidica koju su njemački nacisti ubili 1942. godine. Organizator natječaja i izložbe je Memorijalni centar Lidice pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Ministarstva obrazovanja, mladih i športa i Ministarstva vanjskih poslova Češke Republike te Češkog povjerenstva za UNESCO.

Ujedinjeni narodi proglasili su 2017. godinu Međunarodnom godinom održivog turizma za razvoj. Povodom ove obljetnice 45. Međunarodna izložba dječje likovne umjetnosti Lidice  2017. posvećena je temi: PUTOVANJE.

http://www.mdvv-lidice.cz/en/

http://www.hrvatski-fotosavez.hr/


Izvor: http://www.mdvv-lidice.cz/en/


CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju