preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

 > Naslovnica
Vijesti

NATJECANJE "PRIJE I POSLIJE - UČENICI ZA DAN PLANETA ZEMLJE 2018"

Autor: Ivana Klarić, Tome Kovačević, 2. 5. 2018.

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce kroz projekt „Sudjeluj u održivom razvoju“ financiran od Čistoće d.o.o. Split provodi brojne aktivnosti već dugi niz godina. Već sedmu godinu za redom, tradicionalno, organizirali su natjecanje među školama pod nazivom „Prije i poslije – učenici za Dan planeta Zemlje“. Tema ovogodišnjeg Dana planeta Zemlje na globalnoj razini bila je Prekinimo onešišćenje plastikom, a prioritetna podtema More.
25. travnja 2018. u Kinoteci Zlatna vrata održana je prezentacija školskih razrednih projekata koji su sudjelovali u natjecanju, a nakon toga i dodjela nagrada najuspješnijima. Iz Udruge kažu da su razredi kao i svake godine bili izrazito kreativni, a učenici su uistinu pokazali zavidnu razinu uključenosti i motivacije.
U kategoriji nižih razreda osnovnih škola, natjecali su se učenici naše škole - kombinirana grupa učenika 3.b, 3.c i 3.e koji pohađaju dodatnu nastavu prirode i društva te su osvojili 2. mjesto s projektom "Put od plastične boce do vertikalnog vrta". Nagrada za drugo mjesto jest lokalni Zeleni izlet – Ekosustav šuma i more u Park šumi  Marjan kojeg učenici nestrpljivo iščekuju. Čestitamo! 

Pod [više] preuzmite prezentaciju projekta "Put od plastične boce do vertikalnog vrta".


Priloženi dokumenti:
sunce-plastika.ppt (4.19 MB)


CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju