preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

 > Naslovnica
Vijesti

30. ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Tome Kovačević, Božena Škarica, 23. 5. 2018.

30. Smotra učeničkih zadruga Splitsko-dalmatinske županije održana je 18. svibnja 2018. godine u Splitu, u prodajnom centru Mall of Split, a u organizaciji naše škole.

Na Smotri su se predstavile škole, tj. učeničke zadruge naše Županije, s područja Splita i cijele obale, Dalmatinske zagore i otoka. Na Smotri je sudjelovalo čak 35 učeničkih predstavljajući svoje proizvode i kreativnost.

Svečanost  otvaranja započela je pjesmom i plesom te pozdravnom  naše ravnateljice Josipe Banić. Prisutne su  kratko pozdravili i Tomislav Đonlić – privremeni pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehnički kulturu i sport u Splitsko – dalmatinskoj županiji kao i  Vesna Marović – viša savjetnica za poduzetništvo i učeničko zadrugarstvo u Agenciji za odgoj i obrazovanje  koji su istaknuli vrijednost očuvanja baštine i njegovanja TRADICIJE  i kreativnosti kod djece. Priredba se nastavila nastupom zbora OŠ Mejaši –  koji je izveo pjesmu „Neka teku rijeke“ i himnu Škole, iz  OŠ Mertojak – 2. D razred koji je  pod vodstvom učiteljice Ivke Kavelj izveo plesnu točku Škola., iz OŠ Kamen – Šine: Dječji splitski plesovi pod vodstvom prof. Glazbene kulture Jadranke Crnogorac, a u koreografiji Ivane Gudić.

Na Smotri je sudjelovalo čak 35 učeničkih zadruga sa svojim proizvodima. Učeničke zadruge su i ove godine pokazale kreativnost i spretnost u izradi različitih uporabnih i ukrasnih predmeta. Tako su se mogli vidjeti različiti proizvodi i pripravci: maslinovo ulje, marmelade, sokovi,  sapuni, lavandine vrećice, magneti za hladnjak, kišobrani, torbe, pernice, papuče, nakit, jastuci, keramičke zdjelice, slike, brodovi, lampe….

Na zatvaranju smotre je 2. D razred Osnovne škole Mejaši s učiteljicom Jasminkom Martinić Cezar – izveo  plesni igrokaz Meksički šeširi. Na samom kraju je nastupila  plesna skupina „Vruća čokolada“ Osnovne škole  Mejaši  a onda je uslijedilo proglašenje pobjednika.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju