preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

 > Naslovnica
Vijesti

ZAJEDNO VIŠE MOŽEMO

Autor: Marita Čaleta, 30. 11. 2018.

U suradnji Policijske uprave splitsko-dalmatinske i lokalnih samouprava provodi se preventivni program u osnovnim školama „Zajedno više možemo“, koji se sastoji od više komponenti usmjerenih na prevenciju zlouporabe alkohola, droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, međuvršnjačkog nasilja i drugih oblika asocijalnih ponašanja. 

 

Preventivni program Zajedno više možemo sastoji se od više komponenata. Jedna od komponenata je "Prevencija i alternativa".

Ova komponenta namijenjena je učenicima 5. razreda, a sastoji se od predavanja i interaktivnih radionica .

Policijski službenik za prevenciju održao je predavanje za učenike 5. razreda naše škole. U uvodnom predavanju učenici su se upoznali  s osnovama policijskog postupanja te zakonskim odredbama u slučajevima zlouporabe opojnih droga, konzumiranja alkohola, vandalizma i vršnjačkog nasilja. Nakon toga učenici  su aktivno sudjelovali u interaktivnim radionicama „Kviz znanja - značaj prevencije kriminaliteta“ i „Pravodobno rješavanje problema“ kako bi ponovili prethodne usvojene sadržaje te dodatno utvrdili pozitivne životne stavove i socijalno prihvatljive oblike ponašanja.

 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju