preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

 > Naslovnica
Vijesti

POLUZAVRŠNA NATJECANJA - FUTSAL ZA DJEVOJČICE

Autor: Tome Kovačević, Mislava Kvasina, 20. 4. 2016.

Poluzavršna natjecanja ŠSD-a osnovnih škola za skupinu „Jug“ – FUTSAL za djevojčice, koja organizira Hrvatski školski sportski savez,  održana su u utorak, 12. travnja 2016. godine u našoj školi.

Pročitajte više o natjecanju, školama koje su sudjelovale i naravno o pobjednicama poluzavršnog natjecanja.

     Natjecanje je, prema Propisniku Hrvatskog školskog sportskog saveza, na državnoj razini razvrstano u šest skupina: „Zagreb“, „Centar“, „Sjever“, „Zapad“, „Istok“ i „Jug“, a obuhvaća sportove za OŠ (futsal, rukomet, košarka, odbojka, atletika, gimnastika, plivanje, stolni tenis, badminton, šah, kros, judo) i za SŠ (futsal, rukomet, košarka, odbojka, atletika, stolni tenis, badminton, kros).

     Natjecanju su pristupile OŠ Lapad (Dubrovačko-neretvanska županija), OŠ Stjepana Ivičevića (Splitsko-dalmatinska županija) i OŠ Obrovac (Zadarska županija).

     Uz kapetanice, na natjecanju su bili njihovi treneri, sudci, mjeritelj vremena, zapisničar, liječnik i delegat.

     Kako bi se mogle natjecati, sve su učenice trebale imati i člansku iskaznicu HŠSS-a, a igrale su po kup sistemu Bergera za tri ekipe.

         Na prvoj utakmici natjecale su se OŠ Obrovac i OŠ Lapad te je rezultat bio izjednačen (1:1). U razgovoru s OŠ Lapad, Novinarska skupina naše škole doznala je da nisu zadovoljne rezultatom s obzirom na četveromjesečne pripreme i osvojeno 3. mjesto prošle godine na državnom natjecanju u futsalu.

         U drugoj utakmici natjecale su se OŠ Stjepana Ivičevića i OŠ Obrovac. U prvom poluvremenu rezultat je bio izjednačen (1:1), ali na kraju pobjedu je izborila OŠ Stjepana Ivičevića rezultatom 2:1.

         Time je treće mjesto osvojila OŠ Obrovac, a u zadnjoj, trećoj utakmicu natjecale su se OŠ Lapad i OŠ Stjepana Ivičevića za prvo mjesto. OŠ Lapad vodila je već u prvom poluvremenu (1:0) i tako je došla do pobjede (2:1), a drugo je mjesto pripalo OŠ Stjepana Ivičevića.

    Pobjednice poluzavršnog natjecanja za skupinu „Jug“ – futsal za djevojčice, OŠ Lapad, tako su osigurale odlazak u završnicu DP-a u Poreču. Uz osvojeno prvo mjesto nagrađene su medaljom i ručkom pod pokroviteljstvom Županije.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju