preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

 > Naslovnica
Vijesti

„PRIČA O SVEMIRU“ IVICE PULJKA

Autor: Zora Čatipović, 23. 2. 2018.

U petak, 16. veljače, našu je školu posjetio svjetski priznati hrvatski znanstvenik, suradnik CERN-a prof.dr.sc. Ivica Puljak koji je učenicima petih razreda i učiteljima održao popularno predavanje Priča o Svemiru.

       Istaknuti hrvatski profesor, fizičar i političar Ivica Puljak, rođeni Splićanin, znanost smatra izuzetno važnom. Jednako mu je važno i buditi interes za znanost kod djece i mladih. Upravo stoga često održava predavanja prilagođavajući ih svima, počevši od djece vrtićke dobi pa do studenata fakulteta.

       Jednom od takvih predavanja prisustvovali su i petaši naše Škole 16. veljače 2018. Nakon pozdrava ravnateljice Josipe Banić, profesor Puljak je našim petašima na šaljiv, neobičan i zanimljiv način ispričao „Priču o svemiru“. Tijekom predavanja učenici su imali priliku čuti mnogo toga zanimljivoga i novoga o Zemlji, planetima, zvijezdama, Suncu, galaksijama i cijelom svemiru. Profesor je postigao svoj cilj širenja interesa za znanost jer su djeca za vrijeme i nakon predavanja postavljala mnogobrojna pitanja.

       Profesor je svoje predavanje počeo i završio tvrdnjom koja nam se posebno svidjela i koju ćemo sigurno zapamtiti, a glasi: „Svi smo mi zvijezde“. Da nije riječ o običnoj izreci, ukoliko budete imali prilike, uvjerite se i sami na nekom od njegovih predavanja.

Gabriela Peljić, 8.d

 

             

            

            

            

                                   

Fotografirale: Magdalena Grizelj, Sara Biloš i Mia Peko Lončar

 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju