preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

 > Naslovnica
Vijesti

SVEČANA PODJELA SVJEDODŽBI OSMAŠIMA

Autor: Zora Čatipović, 30. 6. 2018.

Sanjajte velike snove, imajte velike planove i budite odlučni da ih ostvarite!  Neuspjeha će biti, no ne dajte se obeshrabriti jer su neuspjesi tek kratka skretanja s puta. Stoga ne bojte se, zaboravite sumnje i uhvatite se posla, dajte sve od sebe, a iznad svega postanite dobri ljudi.“

Ovim je riječima ravnateljica Josipa Banić završila svoj pozdravni, a ujedno i oproštajni govor učenicima osmih razreda koji su 26. lipnja 2018.  dobili  u ruke onu posljednju i posebnu svjedodžbu u svom osnovnoškolskom obrazovanju – svjedodžbu osmoga razreda. 

            Prigodni program dodjele svjedodžbi osmašima započeo je već spomenutim govorom Ravnateljice. Nakon što se osvrnula na vrijeme koje su osmaši proveli u osnovnoj školi i dala im  ohrabrujuće smjernice za budućnost, Ravnateljica je dodijelila nagrade učenicima koji su tijekom cijelog osnovnoškolskog obrazovanja imali odličan uspjeh i uzorno vladanje. Tako je toga dana 25 učenika osim svjedodžbe kući ponijelo i knjigu. Knjigu kao nagradu primilo je i troje učenika koji su ostvarili zapažen uspjeh na ovogodišnjim županijskim natjecanjima.

            Riječ su zatim preuzeli učenici 8.a, 8.b., 8.c i 8.d razreda, i to navedenim redoslijedom. Zajedno su sa svojim nastavnicima pripremili program kojim su se oprostili od svojih prijatelja, učiteljica, razrednika, nastavnika…svoje Škole. Svaki je razred na poseban način svoje najdraže, najsmješnije uspomene i želje pretočio u tekstove, zahvale, pjesme i video uratke. Prateći njihov program, zajedno smo s njima proživljavali veselje, osjećali uzbuđenje i sjetu zbog rastanka i novog početka, ali se i dobro nasmijali svim njihovim nestašlucima.

            Na samom kraju programa osmašima se obratio i njihov vjeroučitelj don Ante Bitunjac koji ih je prigodnim riječima i molitvom uputio u nove životne uspjehe.

            Osmaši su se po završetku programa uputili u nešto intimniju atmosferu svojih učionica gdje su se na poseban način oprostili od svojih razrednika  i dobili toliko iščekivane svjedodžbe.

             I mi ovim putem želimo našim osmašima da sačuvaju lijepe stare uspomene i iskustva, a u budućnosti steknu još puno novih. Sretno!

Novinarska skupina
CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju