preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

 > Naslovnica
Vijesti

SVEČANOST OTVARANJA RADOVA NA DOGRADNJI NAŠE ŠKOLE

Autor: Zora Čatipović, Mislava Kvasina, 4. 12. 2018.

Došao je i taj dan, 27. studenog 2018. godine, dan kada smo počeli mijenjati dobro nam poznato ruho naše škole! Ovaj važni događaj obilježili smo svečanom priredbom i polaganjem kamena temeljca, a ugostili smo i predstavnike grada Splita.

 

 

Svečana priredba započela je himnom Republike Hrvatske koju je otpjevao školski zbor u ravnanju učiteljice Branke Matić. Uvodni govor održala je učenica 7. a razreda, Mariela Guć, koja je s učenicom Martom Didić ujedno i vodila ovu svečanost. Tim je govorom pozdravila gradonačelnika grada Splita, Andru Krstulovića Oparu, dogradonačelnicu Jelenu Hrgović Tomaš i sve prisutne.

Pozvala je ravnateljicu Škole, Josipu Banić, da se prigodnim riječima obrati prisutnima. Ravnateljica je svima zahvalila na dolasku i istaknula važnost ovog događaja.

Nakon govora ravnateljice učenica 5. a razreda, Lena Roglić, svojim je tekst „Nekad i sad“ gostima slikovito prikazala kakvi su bili začetci naše škole.

Zatim je i sam gradonačelnik uputio nekoliko riječi svima, posebno se obrativši učenicima. I on je istaknuo važnost ovog događaja, prvenstveno učenicima i njihovim roditeljima, te želju da još više djece tu stekne znanja i prijateljstva koja će ih pratiti u životu.

Recitacijom „Našoj školi“ učenici 4. b razreda nastavili su priredbu. Nakon njihove recitacije Mali zbor izveo je svoju pjesmu „Moja škola“, a učenici 3. c razreda izrecitirali pjesmu naziva „Škola, moj drugi dom“.

Krajem ove svečanosti školski je zbor otpjevao Himnu OŠ Mejaši, a potom je voditeljica Mariela Guć pozvala sve prisutne na gradilište gdje su Marta Didić i Ljubica Rajčić, učenica 6. d razreda, uz blagoslov svećenika položile škrinjicu vremeplova s našim uspomenama i željama.

Novinarska je skupina intervjuirala gradonačelnika i dogradonačelnicu, koji će u cijelosti biti objavljen u školskom listu, a u nastavku slijede poneki zanimljivi detalji razgovora.

 

Intervju s gradonačelnikom

Novinarska skupina: Koju ste školu završili?

Gradonačelnik: Ja sam prve tri godine bio u OŠ Lučac pa OŠ Brda, a od 6. razreda u OŠ Ravne njive. Završio sam Filozofski fakultet.

A doživio sam i gradnju svoje škole i zato znam koliko je to veliko veselje.

Novinarska skupina: Koje ste poslove dosad radili i koji vam je od njih najdraži te zašto?

Gradonačelnik: Puno sam poslova radio. Bio sam saborski zastupnik, predsjednik saborskog Odbora za školstvo i znanost. Bio sam i savjetnik Predsjednice, ravnatelj Muzeja Ivana Meštrovića, na poslovima arheologije. To mi je bio najdraži posao, izgradnja ceste.

 

Intervju s dogradonačelnicom

Novinarska skupina: Koji vam je predmet bio najdraži, a koji najteži?

Dogradonačelnica: Najdraži mi je bio Hrvatski jezik pa u srednjoj školi Psihologija. Najteži mi je predmet bila Matematika.

Novinarska skupina: Jeste li kao učenica trenirali neki sport?

Dogradonačelnica: Bavila sam se kratko atletikom, ali nisam se tome posvetila.

Novinarska skupina: Jeste li učili neki strani jezik?

Dogradonačelnica: Učila sam engleski, talijanski, hebrejski, grčki i latinski jezik.

 

Novinarska skupina
CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju