preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

 > Naslovnica
Vijesti

POSJET UČENIKA OSMIH RAZREDA VUKOVARU

Autor: Mislava Kvasina, 2. 11. 2019.

Učenici osmih razreda ove su godine posjetili grad Vukovar u razdoblju od 20. listopada do 22. listopada, u sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“, a koji organiziraju i provode Ministarstvo branitelja te Javna ustanova „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“.

Svrha projekta je učenje o vrijednostima Domovinskog rata i značaju Bitke za Vukovar u obrani suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti suvremene Republike Hrvatske u nametnutome ratu.

Učenici su u pratnji svojih razrednika, Mislave Kvasine, Ante Vuletina, Seide Kaleb i Katarine Boko, te pratitelja, nastavnika Ante Cvitkovića, nastavnice Kristine Pere i knjižničara Matije Sovulja, posjetili grad Vukovar i njegovo šire područje.

Prvoga dana, 20. listopada, učenici su prisustvovali predavanju o Domovinskom ratu i Bitci za Vukovar pri čemu su im predavači objašnjavali važnost i značenje pojedinih akcija provedenih za obranu grada, nakon čega su obišli izložbene postave u Memorijalnom centru. U poslijepodnevnim satima učenici su posjetili Muzej vučedolske kulture gdje su imali priliku upoznati obilježja života vučedolske kulture, a onda je uslijedio posjet Gradskome muzeju Vukovar te crkvi sv. Filipa i Jakova u kojoj su mogli vidjeti razorene dijelove crkve.

Drugoga dana, 21. listopada, učenici su posjetili memorijalna mjesta na području grada Vukovar: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put – Put spasa, Mjesto sjećanja – Vukovarsku bolnicu 1991., Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčaru, masovnu grobnicu na Ovčari, Velepromet i Borovo Commerce.

Posjet učenika Vukovaru završio je Školom mira, čiji je cilj da učenici domovima ponesu poruku mira, nenasilja i tolerancije, te kvizom znanja. Našu školu predstavljali su učenici Marija Dedić i Ante Jerčić te osvojili sjajno prvo mjesto.

Posjet Vukovaru, u kojem su učenici proširili znanje o dijelu povijesti stvaranja svoje domovine, učenike je obogatio znanjem i osviještenošću o Domovinskom ratu, o herojskom gradu Vukovaru i o svim braniteljima.
OGLASNA PLOČA

Sjednica UV-a

održati će se 5. listopada 2020. (ponedjeljak) s početkom u 19:00 sati.


Upute za razrednike:

e-Dnevnik za razrednike

Upute za nastavnike:

e-Dnevnik za nastavnike

 


Sve o Tablet računalima

 Škola za život

Prezentacija s roditeljskog,

Upute za SIM kartice...

 

DOKUMENTI
PRAVILNICI
Tražilica
KNJIGOVODSTVO
KORISNI LINKOVI

 

 

CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju