preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

 > Naslovnica
Vijesti

NATJECANJE - Plastična (noćna) mora

Autor: Marita Čaleta, 6. 1. 2020.

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, u suradnji s Gradom Splitom, organizirala je natjecanje učenika u izradi kreativnih stvari od prethodno prikupljenog otpada  pod nazivom „Plastična (noćna) mora“. Ovo je natjecanje imalo za cilj promociju smanjenja stvaranja plastičnog otpada u svakodnevnom životu.

Natjecanje je dio projekta „Otpad nije smeće“ čiji je nositelj Grad Split, a koji ima za cilj informirati građane o održivom gospodarenju otpadom.

U natjecanju su sudjelovali i učenici naše škole (učenici 3.e i 6.d razreda) sa svojim kreativnim projektima.

Učenici 3.e pod mentorstvom učiteljice Maje Hajder  su naučili i izveli igrokaz Ekološka priča u kojem su istaknuli važnost očuvanja okoliša te ujedno odvajanja otpada u spremnike. Likove i pozornicu su izradili od kartona, tekstila, čepova, plastičnih predmeta.

Učenici 6.d pod mentorstvom nastavnice Marite Čaleta izradili su ukrasne posude za biljke od plastičnih boca te u njih posadili biljke. Svoj projekt su nazvali „Kada plastika procvijeta“.

Na veliko zadovoljsto učenici  3.e i 6.d za svoj trud i kreativnost nagrađeni su poklonima  odnosnom društvenim igrama koje će kako oni kažu rado igrati sa ostalim učenicima u svojoj školi.
OGLASNA PLOČA

Upute za razrednike:

e-Dnevnik za razrednike

Upute za nastavnike:

e-Dnevnik za nastavnike

 


Sve o Tablet računalima

 Škola za život

Prezentacija s roditeljskog,

Upute za SIM kartice...

 

DOKUMENTI
PRAVILNICI
Tražilica
KNJIGOVODSTVO
KORISNI LINKOVI

 

 

CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju