preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

 > Naslovnica
Vijesti

SVJETSKI DAN BOLESNIKA

Autor: Marija Koštić, Tome Kovačević, 12. 2. 2020.

Svjetski dan bolesnika, starih i nemoćnih izabran je 11. veljače, kada se u Katoličkoj Crkvi slavi spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske, budući da je marijansko svetište u Lourdesu poznato po brojnim čudesnim ozdravljenjima, te je postalo velikim okupljalištem bolesnika koji se ondje dolaze moliti.

Ove godine naši učenici 4f razreda te Caritativno-volonterska skupina, zajedno sa svojom učiteljicom Marijom Burmaz, vjeroučiteljicom Anom Petrinom i Marijom Koštić posjetili su Starački dom na Lovretu.

Svrha obilježavanja ovog Dana je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite bolesnika.

Osim u Katoličkoj  Crkvi ovaj dan obilježava se u mnogim zemljama diljem svijeta, a utemeljio ga je papa Ivan Pavao ll 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesne, stare i nemoćne.

Svjetski dan bolesnika prilika je za prisjetiti se i zahvaliti svima onima koji skrbe o starima, nemoćnima i bolesnima, a to su zdravstveni radnici, volonteri, časne sestre, te brojni drugi djelatnici koji svojim plemenitim radom brinu o potrebama bolesnih i nemoćnih.

Kao što smo naveli naši učenici 4f razreda te Caritativno-volonterska skupina, zajedno sa svojom učiteljicom Marijom Burmaz, vjeroučiteljicom Anom Petrinom i Marijom Koštić posjetili su Starački dom na Lovretu.

Uz prigodnu priredbu i druženje uz kolače koje smo donijeli, otkrili smo koliko su štićenici doma duhoviti i željni druženja.

Bilo je tu viceva i priča s obje strane. Voditeljica doma nam je zahvalila na posjeti te nas pozvala da dođemo i drugi put.
OGLASNA PLOČA

Upute za razrednike:

e-Dnevnik za razrednike

Upute za nastavnike:

e-Dnevnik za nastavnike

 


Sve o Tablet računalima

 Škola za život

Prezentacija s roditeljskog,

Upute za SIM kartice...

 

DOKUMENTI
PRAVILNICI
Tražilica
KNJIGOVODSTVO
KORISNI LINKOVI

 

 

CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju