preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

Vijesti

ODRŽANO PREDSTAVLJANJE PRIRUČNIKA I RADIONICE HUUZ - a

Autor: Josipa Banić, 19. 4. 2015.

11. travnja 2015. u našoj Školi održano je predstavljanje priručnika za školski i izvanškolski rad s djecom i mladima "Sudjeluj u održivom razvoju – shvati – provedi – oblikuj“. 

Nakon predstavljanja priručnika, uslijedile su radionice za voditelje učeničkih zaduga s područja Dalmcije i učenike naše Zadruge, a u organizaciji Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva.

Priručnik je nastao kao rezultat dvogodišnjeg Projekta „Sudjeluj u održivom razvoju“, a u njemu su sakupljeni primjeri i iskustva iz područja zaštite okoliša i učeničkih zadruga u Njemačkoj i Hrvatskoj. Također, priručnik sadrži brojne radne listiće, a bit će tiskan na engleskom, njemačkom i hrvatskom jeziku.

Predstavljanje Priručnika održale su:

gđa Stephanie Pröpsting; njemačka organizacija DGU

gđa Gabrijela Medunić – Orlić; udruga Sunce

gđa Dada Lerotić; vanjska suradnica udruge Sunce

Nakon toga, predstavljanje istraživačkog rada kojeg je provela s djecom i prezentirala na Državnoj smotri učeničkuh zadruga 2013.prezentirala je gđa Mirela Blažanin – Martić, prof. iz Osnovne škole Blatine – Škrape Split, učeničke zadruge Cvrčak. Naslov istraživačkog rada je: „Utjecaj uvjeta skladištenja na kvalitetu ekstra djevičanskog maslinovog ulja“.

Istog dana, održale su se i radionice za voditelje učeničkih zadruga s područja Dalmacije, a u organizaciji Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva:

- Ukrašavanje grančica ružicama od satena i krep – papira; Filipa                 Dominiković s. Marijanka


 

- Izrada ogrlica od tekstila; Marija Levanić, prof.

Također, održana je i radionica za učenike naše Škole:

- Izrada leptira; Ante Blažević, prof.

 

 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju