preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

Vijesti

28. ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Josipa Banić, 21. 4. 2016.

28. Smotra učeničkih zadruga Splitsko-dalmatinske županije održana je 13. travnja 2016. godine u Splitu, u prodajnom centru City Center One, a u organizaciji naše škole.

Na Smotri su se predstavile škole, tj. učeničke zadruge naše Županije, s područja Splita i cijele obale, Dalmatinske zagore i otoka. Na Smotri je sudjelovalo čak 40 učeničkih zadruga sa svojim proizvodima, od čega 38 u natjecateljskom dijelu.

Naša učenička zadruga „Lavanda“ osvojila je sjajno 4. mjesto. Predstavljali su nas učenici: Mia Ujević, Nina Vukušić i Ivan Jolić. Predstavili smo novi proizvod – edukativnu slagalicu s motivom rozete.

Svečanost je započela hrvatskom himnom u izvedbi zbora naše škole i toplom dobrodošlicom naše ravnateljice Mirjane Jerčić, a nastavila se nastupima 4. d razreda Osnovne škole „Mertojak“: plesnom točkom – dio iz mjuzikla „Ani“ te dramsko-scenskom igrom „Audicija“. Program je nastavljen nastupom dječje klape „Maestral“ iz Osnovne škola „Visoka“. U programu su sudjelovali i učenici naše škole: a učenica naše škole Ana Perković na violini je izvela Mozartov Rondo dok su se učenici šestih razreda predstavili su se folklorom.

Na Smotri je sudjelovalo čak 40 učeničkih zadruga sa svojim proizvodima, od čega 38 u natjecateljskom dijelu. Tako su se mogli vidjeti različiti proizvodi i pripravci: maslinovo ulje, sapuni, lavandine vrećice, magneti za hladnjak, papirnate kućice, košatre od novinskog papira, košare od konopa, zdjele, narodne kape, vješalice za odjeću, nakit, okviri za slike, ukrašene kutije za nakit, cvijeće iz vlastitog vrta, čajevi, kreme za pomlađivanje, glinene figure...

Na zatvaranju Smotre plesni klub „Vruća čokolada“ Osnovne škole Mejaši izveo je dvije plesne točke – „Moj idol“ i „The nights“, a onda je slijedilo proglašenje pobjednika.

3. mjesto s ostvarenih 46 bodova osvojile su učeničke zadruge „Lokvice“, „Make“, „Mosorsko zvonce“, „Spli'ski đir“ i „Vrisak“.

2. mjesto i 47 bodova podijelile su učeničke zadruge „Biljni biseri“ i „Rašeljka“, a 1. mjesto s osvojenih 48 bodova pripalo je učeničkoj zadruzi „Šestančica“.

Naša učenička zadruga „Lavanda“ osvojila je sjajno 4. mjesto. Predstavljali su nas učenici: Mia Ujević, Nina Vukušić i Ivan Jolić. Predstavili smo novi proizvod – edukativnu slagalicu s motivom rozete.

U kratkom intervjuu s učeničkom zadrugom „Lokvice“, koja je osvojila 3. mjesto, naša Novinarska skupina doznala je da se pripremala godinu dana, a uz vješalice za odjeću također je predstavila i druge proizvode: ključeve i torbe s motivima glagoljice.

Prilog pripremila Novinarska skupina s učiteljicama Mislavom Kvasinom i Josipom Banić.

Fotografije: Foto skupina s učiteljicom Zorom Čatipović
 

 Nešto o Zadruzi...


CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju