preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

Vijesti

UZ LAVANDA - ZELENA ZADRUGA

Autor: Tome Kovačević, Božena Škarica, 5. 7. 2021.

Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva 30. lipnja obilježila je  15 godina od svog osnutka i djelovanja. Toga dana  održana je  cjelodnevna Zoom konferenciju s bogatim i zanimljivim programom, predavanjima i radionicama.

Tema konferencije: Zelene Zadruge = Ekologija i recikliranje = Održivi razvoj = Zajedno za Zajednicu.

Tim povodom pozvane su  sve učeničke zadruge da pošalju  svoje priloge - priče (fotografije i video snimke) svojih proizvoda od recikliranih, ekoloških materijala, opis  svojih aktivnosti iz područja ekologije ili  aktivnosti koje su usmjerene na pomoć zajednici kroz ovu i  prošlu školsku godinu.

Pod [više] pročitajte više o konferenciji i radu naše Učeničke zadruge „Lavanda”, te pogledajte video sa kratkim prikazom ekoloških aktivnosti koje provode naši zadrugari tijekom godine.

Na konferenciji je prikazan rad i aktivnosti učeničkih zadruga, pa tako i rad naše učeničke zadruge Lavanda koja njeguje dugu tradiciju brige o okolišu.

Učenička zadruga „Lavanda” promiče brigu za okoliš kao trajnu vrijednost i način življenja. Pri osmišljavanju naših proizvoda i ambalaže za njih nastojimo zadovoljiti ekološke principe.

Zadrugari tijekom godine skupljaju i recikliraju različite vrste materijala koje pretvaraju u ukrasne i upotrebne predmete. Vrijedni zadrugari brinu o školskom vrtu i prerađuju njegove plodove u vrlo korisne proizvode: maslinovo ulje, lavandino ulje, eko sapune, nove sadnice, briga o školskom vrtu……

Video sa kratkim prikazom ekoloških aktivnosti koje provode naši zadrugari tijekom godine.

Prikaz rada i djelovanja naše Podružnice HUUZ-a kroz posljednjih 15 godina prezentirala je voditeljica Splitsko-dalmatinske podružnice Josipa Banić.
 

 Nešto o Zadruzi...


OGLASNA PLOČA

Sjednica UV-a

održana je u četvrtak, 7. srpnja 2022., s početkom u 10 sati u maloj dvorani.


Upute za razrednike:

e-Dnevnik za razrednike

Upute za nastavnike:

e-Dnevnik za nastavnike

 


Sve o Tablet računalima

 Škola za život

Prezentacija s roditeljskog,

Upute za SIM kartice...

 

DOKUMENTI
KNJIGOVODSTVO
PRAVILNICI
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
KORISNI LINKOVI

 

CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju