preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

Vijesti

EUROPSKI DAN PODUZETNIŠTVA ZA UČENIKE - PODUZETNIČKI DAN ŠKOLSKIH ZADRUGA

Autor: Josipa Banić, 19. 12. 2014.

U okviru Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva, Europska komisija pokrenula je inicijativu EU-a: EU Entrepreneurship Day for students - Europski dan poduzetništva za učenike/studente (Poduzetnički dan školskih zadruga). Namjera je da se aktivnosti  organiziraju na nacionalnoj i lokalnoj razini  u školama i na sveučilištima kako bi se poticala svijest učenika za poduzetništvo kao ključnu kompetenciju, a istovremeno kao jednu od dodatnih mogućnosti za uspješan završetak formalnog obrazovanja i za postizanje većih mogućnosti na tržištu rada. 

Učenička zadruga "Lavanda" će kroz mjesec svibanj 2015. organizirati i održati Europski dan poduzetništva za učenike. Tog dana bit će organiziran susret poduzetnika iz lokalne zajednice i učenika-zadrugara. 

Suradnja s poduzetnicima je jedan od neophodnih koraka poduzetničkog učenja, a u pravilu može započeti posjetom poduzetnika školi. Tako omogućujemo učenicima, između ostalog, pristup informacijama o svijetu rada i o različitim zanimanjima. To im može olakšati odluku o nastavku školovanja i karijere te može doprinijeti većoj popularnosti zanimanja za koja učenici nisu dovoljno zainteresirani.

Ciljevi ovakvog susreta su:

  •  upoznati se s poduzetnicima
  • poticati razvoj poduzetničke kulture
  • zajednički raditi  zbog stjecanja novih iskustava i novih mogućnosti.
  • upoznati primjere aktivnosti koje mogu dovesti do novih i različitihspoznaja, do većeg razumijevanja, do otvaranja novih perspektiva
  • usporediti se s drugima kao koristan poticaj za nove ideje i svježe  pristupe.

 

 

 
 

 Nešto o Zadruzi...


CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju