preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

 > O školi  > Natjecanja
vijesti

MARTA DIDIĆ OSVOJILA ZLATNU PLAKETU NA FOTO-NATJEČAJU EKO-FOTKA 2018. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zora Čatipović, 24. 5. 2018. 11:24

Naša učenica 6.a razreda, Marta Didić, osvojila je prvo mjesto i zlatnu plaketu za fotografiju "Jugo" u kategoriji  „Ovo nanosi bol našoj majci prirodi“.

Među fotografijama odabranima za izložbu još je jedna fotografija Marte  Didić, „Prosulo  je sunce zrake“  i  fotogafija  „Blistaju se rosne kapi“ Maje     Bartulović (7.b).

                                                                               Čestitamo!!!

 [više]

SUDJELOVANJE NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU STRIPA U GUNJI

Autor: Tome Kovačević, Ivana Gojsalić, 24. 5. 2018. 10:50

Treći međunarodni festival stripa s temom „Ekologija“ organizirali su Udruga ljubitelja stripova StripOs, Osijek i Osnovna škola „Antun i Stjepan Radić“ Gunja.

Dvodnevna manifestacija namijenjena dječjem stripu održana je 27. i 28. travnja u već spomenutoj osnovnoj školi, gdje je postavljena velika  izložba stripova s natječaja.

Nagrađeno je 37 radova među kojima je i rad učenika 2.f razreda. Tako će učenici Lara Grlić, Mislav Milas, Tessa Muratović i Lucija Vrsalović biti nagrađeni tiskanom knjigom eko - bontona u stripu, kojeg možete pogledati pod [više].

Čestitamo vrijednim učenicima!

 [više]

ŠKOLSKO NATJECANJE U IGRI GRANIČARA

Autor: Zora Čatipović, Lorena Kuvačić Roje, 8. 5. 2018. 10:05

Među učenicima razredne nastave od prvog do trećeg razreda u travnju je započelo školsko sportsko natjecanje u igri graničara.

Organizirana su mađurazredna natjecanja u smjeni A i smjeni B te u međusmjeni za učenike prvih razreda u kojima su sudjelovali svi učenici razredne nastave.

U žestokim borbama za prolazak u finale kroz smijeh i suze u finalu će za Dan škole igrati:

1.razredi: 1.c  i 1.d

2. razredi: 2.a i 2.c

3. razredi: 3.a i 3.b

 

Neka pobjede najbolji!

Pravila igre graničara:

 [više]

DRŽAVNO NATJECANJE IZ GEOGRAFIJE

Autor: Tome Kovačević, 3. 5. 2018. 10:49

U Vukovaru je od 23. do 25. travnja 2018. godine održano 25. Državno natjecanje iz Geografije za učenike osnovnih i srednjih škola. Domaćin natjecanja bila je Gimnazija Vukovar. U konkurenciji petih razreda učenica naše škole Ljubica Rajčić zauzela je deveto mjesto s 83% riješenosti ispita. Učenicu je pratio njezin mentor Ante Cvitković.

Čestitke učenici i mentoru!

 [više]

DRŽAVNO NATJECANJE IZ GEOGRAFIJE

Autor: Tome Kovačević, 25. 3. 2018. 18:44

Nakon uspjeha na Županijskom natjecanju iz geografije gdje je učenica Ljubica Rajčić (5.d) zauzela 2. mjesto, Ljubica je pozvana i na Državno natjecanje iz geografije koje će se ove godine održati u Vukovaru od 23. do 25. travnja.

Čestitamo našoj učenici i njezinom mentoru!

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ BIOLOGIJE

Autor: Marita Čaleta, 17. 3. 2018. 22:28

Na Županijskom natjecanju iz biologije koje se održalo 12. ožujka 2018. godine u OŠ Sućidar sudjelovala su dva učenika naše škole. Učenica 8.a razreda MARIJA FRANIĆ  i učenik  8.d MARKO MARIĆ. 

Učenica MARIJA FRANIĆ je osvojila 5.mjesto, a učenik MARKO MARIĆ 19. mjesto.

Čestitamo!

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ KEMIJE

Autor: Marita Čaleta, 12. 3. 2018. 23:18

Na Županijskom natjecanju iz kemije koje se održalo 8. ožujka 2018. godine u OŠ Žnjan-Pazdigrad sudjelovale su tri učenice naše škole KATARINA ŠEVO (7.A),  MIA MILKOVIĆ (7.A) I MARIJA FRANIĆ (8.A). 

Učenica KATARINA ŠEVO osvojila je 8.mjesto, MIA MILKOVIĆ 16. mjesto, a učenica MARIJA FRANIĆ je osvojila 3.mjesto.

Čestitamo!

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ TEHNIČKE KULTURE

Autor: Tome Kovačević, 9. 3. 2018. 11:25

Pet učenika naše škole sudjelovalo je na županijskom natjecanju iz Tehničke kulture održanom u petak, 2. ožujka 2018., u OŠ Kman Kocunar.

Mia Peko Lončar u kategoriji „Fotografija“ (3. mjesto) i Maja Števanja u kategoriji „Robotsko spašavanje žrtve“ (3. mjesto) ostvarili su najbolje rezultate. Ostali sudionici su također postigli zapažene rezultate. Ena Radoš u kategoriji „Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina“ – ostvareno 4. mjesto, Ante Milinović u kategoriji „Elektrotehnika“ – osvojeno 7. mjesto i Filipa Čondić- Kapetanov u kategoriji „Modelarstvo i maketarstvo“ – osvojeno 7. mjesto.

Čestitamo!

 [više]

ODBOJKAŠI ČETVRTI NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU!!!

Autor: Zora Čatipović, 6. 3. 2018. 10:04

Nakon što su završili školsko i gradsko natjecanje sa srebrom oko vrata, na Županijsku razinu natjecanja naši su odbojkaši završili četvrtim mjestom. Iako smo ostali bez medalje, ponosni smo na naše odbojkaše i njihov visoki plasman, a nadamo se još boljoj igri i rezultatu iduće godine.

Borba za županijsko zlato održala se 2. ožujka 2018. s početkom u 9 sati, u ŠC Bazeni Poljud. Tamo su naše odbojkaše dočekali odbojkaši OŠ Lučac, OŠ Ostrog i OŠ Ivan Leko.

Uz talent i trud, za igru je potrebna i koncentracija. Tijekom dvije utakmice, u najpotrebnijim trenutcima nedostajalo je  upravo koncentracije. Naime, prvu utakmicu naši su odbojkaši igrali protiv OŠ Ivan Leko. Utakmicu su izgubili, a s njom i mogućnost igranja za zlato. Rezultat je bio 1:2,  u setovima (15:25,25:23,14:16). Sljedeća se utakmica igrala za broncu s jednakom dozom napetosti. Igrali smo protiv OŠ Lučac koja nam je oduzela zlato na gradskoj razini natjecanja. OŠ Lučac i ovog je puta slavila rezultatom 1:2 (25:23,22:25,9:16).

                                                                                     Antonela Polić, 8.d

 

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ GEOGRAFIJE

Autor: Mirjana Pavić, Ante Cvitković, Tome Kovačević, 6. 3. 2018. 09:16

Nakon hvalevrijednih rezultata ostvarenih na Školskom natjecanju iz geografije, naši učenici Dorotea Kegalj (5. b), Kuzma Krstinić (5.c), Ljubica Rajčić (5.d), Klara Liović (6.d), Jakov Markić (7.d), Lovre Štolcar (7.d), Duje Vukovac (7.d) i Luka Sarić (8. b) sudjelovali su i na Županijskom natjecanju. Ovogodišnje Županijsko natjecanje održano je 1. ožujka u OŠ "Ravne Njive". Pod [višepogledajte ostvarene rezultate naših učenika.

Čestitamo našim učenicima i njihovim mentorima na odličnim rezultatima!

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

Autor: Ivana Tokić, 1. 3. 2018. 13:20

Na županijskom natjecanju održanom u OŠ Split 3 28. veljače  naši učenici su postigli zapažene rezultate.

4. razred: 
Gabrijel Balić (7. mjesto)
Anja Peljić (9. mjesto)

5. razred: 
Ljubica Rajčić (10. mjesto) Tomislav Bilandžić (25. mjesto)

8. razred: Marija Franić (4. mjesto)

Čestitamo našim učenicima i njihovim mentoricama na izvrsnim rezultatima!

 [više]

NAŠI ODBOJKAŠI NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU!!!

Autor: Zora Čatipović, 1. 3. 2018. 11:23

Naši odbojkaši pozvani su na županijsku razinu natjecanja nakon što su na čelu s kapetanom Dominikom Ravlićem, a uz vodstvo nastavnika Marija Jelavića – Mitrovića završili školsko i gradsko natjecanje sa srebrom oko vrata.

Sutra, 2. ožujka 2018. s početkom u 9 sati, borit će se za županijsko zlato u ŠC Bazeni Poljud. Tamo ih očekuju odbojkaši OŠ Lučac, OŠ Ostrog i pobjednik zone 3.

Nadamo se da će i ovog puta naši odbojkaši iz dvorane izaći s peharom u ruci i osmijehom na licu!!!

Antonela Polić 8.d

 [više]

LiDraNo 2018.

Autor: Zora Čatipović, 28. 2. 2018. 20:06

Županijski LiDraNo, natjecanje najboljih literarnih, dramskih i novinarskih uradaka, ove je godine održano u zgradi Hrvatskog narodnog kazališta. Učenici naše škole natjecali su se u dvije kategorije.

Gabriela Peljić, učenica 8. razreda, sudjelovala je u konkurenciji pojedinačnih scenskih nastupa govoreći stihove Cesarićeve socijalne lirske pjesme Vagonaši, pod mentorstvom Divne Šušić.

Ista učenica, zajedno s Antonelom Polić, natjecala se i u konkurenciji najboljih literarnih radova. Njihova mentorica je Valerija Bašić.

Pokazale su iznimnu sposobnost pisanoga izražavanja, umijeće interpretacije dramskoga teksta te stekle iskustvo javnoga nastupa čime su obogatile sebe, ali i sve one koji su ih slušali.

                                                                                                                        Divna Šušić

 [više]

NAŠI UČENICI NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU IZ INFORMATIKE

Autor: Zora Čatipović, 23. 2. 2018. 21:40

Na županijskom natjecanju iz Informatike naši učenici su se natjecali u tri kategorije i postigli zapažene rezultate.

Osnove informatike: Vlado Bašić (3. mjesto) i Ivan Jolić (22. mjesto)

Logo – 5. razred: Tomislav Bilandžić (1. mjesto), Bruno Pervan (2. mjesto) i Kuzma Krstinić (4. mjesto)

Algoritmi – 6. razred: Ante Prodan (3. mjesto) i David Rezić (10. mjesto)

Čestitamo našim informatičarima!

 [više]

UČENICI POZVANI NA ŽUPANIJSKA NATJECANJA

Autor: Josipa Banić, 21. 2. 2018. 14:14

Nakon održanih školskih natjecanja, a na temelju ostvarenih rezultata, na županijska natjecanja je pozvan veliki broj učenika i njihovih mentora iz naše Škole (popis se nalazi u nastavku vijesti). 

 [više]

DRŽAVNO NATJECANJE IZ FRANCUSKOG JEZIKA

Autor: Kristina Pirs, Tome Kovačević, 23. 4. 2017. 19:43

Nakom uspjeha na Županijskom natjecanju iz francuskoga jezika gdje su učenice Lucijana Žamić iz 8.a i Ivana Mladinić također iz 8.a zauzele 1. i 2. mjesto, Lucijana je pozvana i na Državno natjecanje koje je održano od 9.travnja do 11. travnja u Splitu.

Domaćin Državnog natjecanja je bila I. gimnazija u Splitu. U kategoriji učenika Osnovnih škola naša Lucijana je u konačnom poretku zauzela 8.mjesto. Čestitamoooo!

 [više]

SVEHRVATSKI EKOLOŠKI KVIZ LIJEPA NAŠA 2017.

Autor: Marita Čaleta, 3. 4. 2017. 10:35

Ovogodišnji SVEHRVATSKI EKOLOŠKI KVIZ LIJEPA NAŠA održao se u Zagrebu od 31.ožujka do 02.travnja 2017.

Natjecanju je pristupilo 34 osnovnih i 14 srednjih škola iz Hrvatske i BIH.

Ekipu OŠ Mejaši činile su učenica 8.A razreda NELA MARIN, učenica 7.A razreda MARIJA FRANIĆ, učenik 6.D razreda LOVRE ŠTOLCAR i učenica 5.A razreda PETRA VRCA .

Ekipa OŠ Mejaši  je nakon pisane provjere i prezentacije osvojila je šesto mjesto!

 [više]

MEĐUNARODNO MATEMATIČKO NATJECANJE "KLOKAN BEZ GRANICA" 2017.

Autor: Ivana Tokić, 22. 3. 2017. 15:26

Natjecanje "Klokan bez granica" koje organizira Hrvatsko matematičko društvo održat će se u četvrtak, 23. ožujka, s početkom u 12 sati i 30 minuta.
Ove godine su se za natjecanje prijavila 193 učenika naše škole. Svim sudionicima želimo uspjeh u natjecanju!
Rezultate natjecanja najbolje plasiranih učenika možete pronaći ovdje

 

 

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ BIOLOGIJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marita Čaleta, 20. 3. 2017. 22:28

Na Županijskom natjecanju iz biologije koje se održalo 13. ožujka 2017. godine u OŠ Sućidar sudjelovali su MARKO MARIĆ učenik 7.D razreda i NELA MARIN učenica 8.A razreda.

Učenik MARKO MARIĆ osvojio je 10. mjesto, a učenica NELA MARIN 7.mjesto.

Čestitamo učenicima na postignutom uspjehu!

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ KEMIJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marita Čaleta, 20. 3. 2017. 22:11

Na Županijskom natjecanju iz kemije koje se održalo 9. ožujka 2017. godine u OŠ Split 3 sudjelovale su dvije učenice naše škole, MARIJA FRANIĆ učenica 7.A razreda i NELA MARIN učenica 8.A razreda.

Učenica MARIJA FRANIĆ osvojila je 2. mjesto, a Učenica NELA MARIN 11.mjesto.

Čestitamo učenicama na postignutom uspjehu!

 [više]

21. GRADSKO NATJECANJE MLADIH HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA

Autor: Marita Čaleta, 16. 3. 2017. 23:59

Ovogodišnje Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa održalo se 11. ožujka 2017. u Osnovnoj školi Visoka u Splitu. Natjecanju je pristupilo 19 splitskih osnovnih i srednjih škola, čije su ekipe bile podijeljene u kategorije podmladak i mladi.

Ekipu OŠ Mejaši činile su učenica 7.A razreda Marija Franić, te učenice 8.A razreda Lucijana Žamić-vođa ekipe, Tina Bakota, Ana Bosnić, Nela Marin i Lana Mihanović.

Ekipa naše škole osvojila je visoko treće mjesto!

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ TEHNIČKE KULTURE

Autor: Tome Kovačević, 13. 3. 2017. 12:03

Na Županijskom natjecanju mladih tehničara održanom u petak, 03.ožujka 2017.godine u OŠ „Kman Kocunar“ sudjelovalo je naših devet učenika.

Klara Liović u kategoriji „Fotografija“ i Maja Števanja u kategoriji „Robotsko spašavanje žrtve“ ostvarili su najbolje rezultate te im je za nekoliko bodova promaklo sudjelovanje na državnom natjecanju. Ostali sudionici su također postigli zapažene rezultate. Ena Radoš i Mia Ujević u kategoriji „Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina“ – osvojeno 14. i 20. mjesto, osim Maje Števanje  u kategoriji „Robotsko spašavanje žrtve“ sudjelovali su i Mate Samardžić i Bruno Laković - osvojeno 10. i 13. mjesto, Sara Bratim u kategoriji „Obrada materijala“ – osvojeno 7. mjesto, Jakov Zovko u kategoriji „Graditeljstvo“ – osvojeno 20. mjesto, Petra Domazet u kategoriji „Modelarstvo i maketarstvo“ – osvojeno 15. mjesto.

 [više]

POLUZAVRŠNA NATJECANJA - RUKOMET ZA DJEVOJKE

Autor: Tome Kovačević, Mislava Kvasina, 25. 4. 2016. 10:51

Poluzavršna natjecanja ŠSD-a srednjih škola za skupinu „Jug“ – RUKOMET za djevojke, u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza, održana su u petak, 15. travnja 2016. godine u našoj školi.

Pročitajte više o natjecanju, školama koje su sudjelovale i naravno o pobjednicama poluzavršnog natjecanja.

 [više]

POLUZAVRŠNA NATJECANJA - FUTSAL ZA DJEVOJČICE

Autor: Tome Kovačević, Mislava Kvasina, 20. 4. 2016. 11:09

Poluzavršna natjecanja ŠSD-a osnovnih škola za skupinu „Jug“ – FUTSAL za djevojčice, koja organizira Hrvatski školski sportski savez,  održana su u utorak, 12. travnja 2016. godine u našoj školi.

Pročitajte više o natjecanju, školama koje su sudjelovale i naravno o pobjednicama poluzavršnog natjecanja.

 [više]

DRŽAVNO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

Autor: Ivana Tokić, 6. 4. 2016. 19:44

Lana Mihanović, učenica 7. a razreda, nakon osvojenog izvrsnog trećeg mjesta na Županijskom natjecanju, sudjelovala je na Državnom natjecanju iz matematike. 

Na natjecanje održano u Primoštenu 4. - 6. travnja pozvana su 24 najbolja učenika iz cijele Hrvatske.

Čestitamo Lani  i njenoj mentorici Adeli Buljac na odličnim rezultatima!

 [više]

DRŽAVNO NATJECANJE IZ TEHNIČKE KULTURE

Autor: Zora Čatipović, 5. 4. 2016. 20:27

Naša učenica Stella Balić  osvojila je sjajno 4. mjesto u kategoriji Fotografija  na državnom natjecanju iz Tehničke kulture. 

 

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ KEMIJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josipa Banić, 11. 3. 2016. 18:12

11. ožujka 2016. naša Škola bila je domaćin županijskog Natjecanja iz kemije za osnovne i srednje škole.

Čestitamo učenicima i njihovim mentorima na postignutim rezultatima.

Pod više možete pogledati rezultate Natjecanja.

 [više]

Tinin uspjeh na Međunarodnom natjecanju mladih u pisanju najljepšeg pisma

Autor: Divna Šušić, Tome Kovačević, 15. 5. 2015. 11:00

Učenica 8. C razreda TINA DRUŽIĆ sudjelovala je na literarnom natječaju „U kakvom svijetu želim odrasti“ i ušla u uži izbor među osam najboljih autora.

Natjecanje je dio međunarodnog projekta Svjetske poštanske unije (UPU) čiji je cilj potaknuti razvijanje umijeća pisanja pisama i širenje prijateljstva među mladim ljudima u svijetu.  Prilika je to mladima da iskažu svoje nade za svijet u kojemu živimo te da ponude moguća rješenja problema i izazova koji se nalaze pred našim planetom. 

Natječaj je raspisala Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Hrvatskom poštom, a povodom 11. svibnja, Svjetskog dana pisanja.

 [više]

DRŽAVNO NATJECANJE IZ BIOLOGIJE

Autor: Josipa Banić, 11. 5. 2015. 11:14

U periodu od 23.do 26. travnja 2015. učenica naše Škole  Ela Bakmaz sudjelovala je na državnom Natjecanju iz biologije. Natjecanje se održalo u Zadru.

Ela je na Natjecanju pokazala svoje znanje i osvojila 9. mjesto. 

 

 [više]

ELA BAKMAZ POZVANA NA DRŽAVNO NATJECANJE IZ BIOLOGIJE

Autor: Josipa Banić, 7. 4. 2015. 10:15

 

Nakon osvojenog 2. mjesta na Županijskom natjecanju iz biologije, Ela Bakmaz, učenica 8. B razreda naše Škole pozvana je na Državno natjecanje. Državno natjecanje iz biologije održat će se od 23. do 26. travnja 2015. u Zadru.

 

 

Također, treba spomenuti i odlične rezultate ostalih učenica naše Škole koje su  pristupile Županijskom natjecanju, a to su:

Klara Rezić (8. B) – 7. mjesto

Tina Družić (8. C) – 9. mjesto

Dora Prka (8. A) – 15. mjesto

Stella Balić (7. C) – 15. mjesto

 [više]

PAVICA, JOSIP I MARIN ZNAJU RAČUNATI

Autor: Dubravka Tkalčec, Tome Kovačević, 16. 3. 2015. 20:59

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha na Festivalu matematike ovi sjajni četvrtaši su ponovo postigli odlične rezultate, posebno Pavica koja je bila izvrsna.

Na osnovu postignutih rezultata na školskom natjecanju iz matematike, na kojem su zauzeli prva tri mjesta, i to redom: Pavica Žamić ( IV. b)  sa 100% riješenim testom, Josip Kegalj (IV. b)  kao drugi i Marin Mlinar (IV.c) kao treći, sudjelovali su na Županijskom natjecanju iz matematike koje se održalo 27.2.2015. u OŠ Split 3. 

U kategoriji četvrtih razreda, od 50 natjecatelja Josip je zauzeo 13. a Marin 22. mjesto.

Posebnu pohvalu zaslužuje Pavica koja je osvojila 3. mjesto i svrstala se među najbolje mlade matematičare u županiji.

Svojim nastupima i dobrim rezultatima su pokazali kako se, uz sposobnosti, uloženim trudom, upornošću i željom za napredovanjem može postići jako puno.

 [više]

NOGOMETNI TURNIR EKO ŠKOLA

Autor: Alen Tutić, Tome Kovačević, 21. 12. 2014. 23:41

16. prosinca učenici naše škole su sudjelovali na nogometnom turniru. Na turniru su sudjelovale ekipe Eko osnovnih škola iz Splita i okolice. Konkurencija je bila strahovito jaka, ali naši momci su se lavovski borili. Protivnici su bili jaki i do pobjeda smo teško dolazili.

Učenici naše škole osvojili su sjajno drugo mjesto i dobili su zasluženi pehar.

Ekipu su činili učenici osmih i sedmih razreda: Mario Dujmović, Ivan Eugen Maras, Alen Tutić, Stanko Jukić, Ivan Radić, Andrija Bikić, Marin Ljubičić i Tino Topić i nastavnik Edi Rupić.

Čestitamo momci!!!

 [više]

PRVO KOLO MODELARSKE LIGE

Autor: Tome Kovačević, 3. 12. 2014. 21:06

U našoj školi je održano prvo kolo županijskog natjecanja Modelarske lige za Splitsko-dalmatinsku županiju. Na natjecanju je sudjelovalo 14 ekipa, odnosno 28 učenika. Učenici su u 3 puna sata izrađivali kućicu. Svi sudionici uz ugodno druženje i timski rad pokazali su svoju kreativnost, inovativnost te želju za razvojem tehničkih znanja i vještina. Iz naše škole sudjelovalo je šest učenika 5.c razreda.

 [više]

ZAVRŠNO KOLO MODELARSKE LIGE

Autor: Tome Kovačević, 3. 5. 2014. 20:19

U našoj školi je održano završno županijsko natjecanje Modelarske lige za Splitsko-dalmatinsku županiju. Na završnom natjecanju sudjelovalo je 14 ekipa, odnosno 28 učenika. Učenici su u 3 puna sata izrađivali kutiju za alat. Svi sudionici uz ugodno druženje i timski rad pokazali su svoju kreativnost, inovativnost te želju za razvojem tehničkih znanja i vještina. Prema službenim elementima vrednovanja, povjerenstvo je odlučilo da su učenice Katarina Krišto i Lucija Pavlov iz Osnovne škole Kneza Trpimira, Kaštel Gomilica izradile najbolji rad.

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ FRANCUSKOG JEZIKA

Autor: Seida Kaleb, Tome Kovačević, 7. 3. 2014. 00:11

Županijsko natjecanje u poznavanju francuskog jezika održano je 28. veljače 2014. godine u Turističko-ugostiteljskoj školi u Splitu. Našu školu predstavila je Bruna Bašić, učenica 8.a razreda i osvojila PRVO MJESTO.

ČESTITAMO BRUNA!!!

 [više]

SREBRO U ODBOJCI

Autor: Tome Kovačević, 6. 3. 2014. 23:46

U organizaciji Grada Splita održano je završno natjecanje u muškoj odbojci za osnovne škole. Učenici naše škole osvojili su sjajno drugo mjesto. Ekipu su činili učenici osmih razreda: Marjan Brnić, Ivan Balić, Ivan Ban, Martin Goreta, Ivan Gudelj, Matej Knežević, Lovre Laličić i Jure Lovrinčević uz nastavnika Marija Jelavić-Mitrović.

 [više]

TINA LJUBIĆ – POSEBNO POSEBNA NA LIDRANU 2014.

Autor: Tome Kovačević, 4. 3. 2014. 12:58

Ovogodišnji državni LiDraNo održat će se od 23. do 27. ožujka. Poziv na smotru najboljih literarnih, dramskih i novinarskih ostvarenja očekuje i učenica 7.C razreda naše škole Tina Ljubić. Naime, njezin literarni rad pod nazivom Posebno posebna (posvećen majci) proglašen je najboljim u konkurenciji svih splitskih osnovnih škola. Županijsko povjerenstvo je također prepoznalo kvalitetu i originalnost njezinoga rada te ga predložilo za državnu smotru. Literarni tekst bit će objavljen i u zborniku najboljih radova LiDraNo 2014.

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ INFORMATIKE

Autor: Tome Kovačević, 27. 2. 2014. 09:14

Županijsko natjecanje iz informatike održano je 21. veljače 2014. godine na Fakultetu elektronike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. Našu školu je predstavljalo tri učenika petih razreda i četiri učenika šestih razreda. Svi učenici su programirali u programskom jeziku FMS Logo.

Velike čestitke svim našim učenicima koji su predstavljali našu školu na županijskom natjecanju:

Marko Vuletić, Ana Babaja i David Žuro (peti razredi) te Boris Puljak, Zorica Puljić, Stella Balić i Petar Krivić (šesti razredi).

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ FRANCUSKOG JEZIKA

Autor: Tome Kovačević, 7. 3. 2013. 22:06

Županijsko natjecanje iz francuskog jezika održano je 28. veljače 2013. godine u Turističko-ugostiteljskoj školi u Splitu. Našu školu su predstavljali učenici osmih razreda Christian Šilović i Nena Buljubašić te podijelili PRVO MJESTO sa istim brojem bodova.

ČESTITAMO ŽUPANIJSKIM PRVACIMA!!!

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ INFORMATIKE

Autor: Tome Kovačević, 1. 3. 2013. 15:46

Županijsko natjecanje iz informatike održano je 20. veljače 2013. godine na Fakultetu elektronike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. Našu školu je predstavljalo osam učenika petog razreda, tri učenika šestog razreda i jedan učenik osmog razreda. Svi učenici su programirali u programskom jeziku FMS Logo. Učenici naše škole osvojili su prvo i treće mjesto u kategoriji Algoritmi za 5. razred te treće mjesto u kategoriji Algoritmi za 8. razred!

 [više]

OSNOVNOŠKOLKAMA OŠ "MEJAŠI" BRONCA U ODBOJCI

Autor: Tome Kovačević, 1. 3. 2013. 15:04

U organizaciji Grada Splita održano je završno natjecanje u ženskoj odbojci za osnovne škole. Prvenstvo je održano u dvorani Osnovne škole „Kman-Kocunar“ i u Sportskom centru „Poljud“ u razdoblju od 14.01.2013 do 16.02.2013. Učenice naše škole osvojile su sjajno treće mjesto.

Rezultate i slike možete pogledati pod "više"

 [više]

DRŽAVNO NATJECANJE IZ BIOLOGIJE

Autor: Josipa Banić, 14. 5. 2012. 19:37

ČESTITAMO CHRISTIANU ŠILOVIĆU, UČENIKU 7.B RAZREDA

NA OSVOJENOM 4. MJESTU 

NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ BIOLOGIJE!!!

 [više]

LIKOVNI RADOVI UČENIKA SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE

Autor: Tome Kovačević, Maja Bušić, 19. 4. 2012. 08:09

U Muzeju grada Splita održana je izložba likovnih radova učenika Splitsko-dalmatinske županije. Na natjecanje je stiglo 1046 učeničkih radova, a Povjerenstvo je izabralo njih 25 koji idu na Državno natjecanje. Među tim radovima tri su rada učenika naše škole: SANDRA BRAJEVIĆ 6.r, PETRA MARELJA 6.r, ANTONIO MAJIĆ 6. r

 [više]

EKIPA OŠ MEJAŠI POBJEDNIK DRŽAVNOG EKOLOŠKOG KVIZA "LIJEPA NAŠA"

Autor: Josipa Banić, 18. 4. 2012. 09:51

U konkurenciji između 34 osnovne škole iz Hrvatske, BiH i Vojvodine, ekipa Osnovne škole Mejaši osvojila je najveći broj bodova te tako postala pobjednik ovogodišnjeg Državnog Ekološkog kviza "Lijepa naša".

Natjecanje se održalo u Zadru, od 15. do 17. travnja 2012.

 [više]

XVI. GRADSKO NATJECANJE MLADIH HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA

Autor: Josipa Banić, 25. 3. 2012. 19:11

Ovogodišnje Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa odražalo se 24. ožujka 2012. u Osnovnoj školi Visoka u Splitu. Natjecanju u kategoriji podmlatka, pristupilo je 14 ekipa.  Ekipu OŠ Mejaši činile su učenice 8. C razreda: Danica Sinovčić – vođa ekipe, Antonia Maslov, Magdalena Višić, Dora Tadić, Matea Gudelj i Karmen Biuk. Učenice su osvojile 2. mjesto.                                                                                              

 [više]

GRADSKO NATJECANJE PODMLATKA CRVENOG KRIŽA 2010.

Autor: Josipa Ban, Gordan Lovrić, 27. 3. 2010. 21:21

Između 13 ekipa podmlatka Crvenoga križa, ekipa OŠ “Mejaši “osvojila je 3. mjesto. Ekipu su činili učenici osmih razreda:

Petra Čulo – vođa ekipe
Lucija Jerčić – član
Marija Mišković – član
Duje Mušura – član
Marija Lendić – član
Slavko Šain – rezervni član

 [više]

KLOKAN BEZ GRANICA

Autor: Gordan Lovrić, 23. 3. 2010. 08:40

Natjecanje iz matematike "KLOKAN bez granica" održat će se u četvrtak 25. ožujka 2010. godine u 12 sati i 30 minuta.

 [više]

Ekipa OŠ “MEJAŠI” pobjednik županijskog Ekološkog kviza “Lijepa naša"

Autor: Gordan Lovrić, 23. 2. 2010. 09:46

Ekipu OŠ “Mejaši” činili su učenici:

Christian Šilović – V. b,

Klara Bosnić – VI.b,

Ivana Topić – VII.a i

Ana Krstanović – VIII.c

 [više]

KLOKAN BEZ GRANICA

Autor: Gordan Lovrić, 21. 3. 2009.

Dana 19. ožujka 2009. godine u 12 sati i 30 minuta i u našoj Školi provedeno je Međunarodno matematičko natjecanje ''Klokan bez granica''. Ono ima za cilj popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture među mladima te motivirati učenike da se matematikom bave i izvan redovnih školskih programa.

 [više]

 CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju