preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

 > Nastava  > Predmeti  > Informatika
Vijesti

Umro Steve Jobs

Autor: Zora Čatipović, 6. 10. 2011.

  Umro Steve Jobs, tvorac kompanije Apple

 

Steve Jobs je osnovao Apple 1976. godine zajedno s svojim prijateljem Steveom Wozniakom. Ovaj je dvojac na tržište pustio računalo Apple II koje je bilo prvo računalo u povijesti namijenjeno za osobnu uporabu. U posljednjih 35 godina Jobs se dokazao kao jedan od najvećih inovatora kojega je svijet tehnologije ikad upoznao.
Svojim je inovacijama značajno utjecao i na trenutačni razvoj tehnologije: iPod, iPhone, iPad postali su obavezni gadgeti za svakoga tko želi držati korak s vremenom. Nažalost, zadnje godine Jobsovog života obilježila je teška bolest. 2004. je Jobs operiran zbog raka gušterače, a 2009. su mu morali transplantirati jetru.

24. kolovoza ove godine Jobs je najavio da se povlači s pozicije direktora Applea, zbog čega su ponovo krenule glasine da se životni vijek najvećeg inovatora našeg doba približava kraju.

Na Apple-ovoj web stranici stoji: 'Oni od nas koji su bili dovoljno sretni da ga poznaju i rade sa Steve-om izgubili su dragog prijatelja i nevjerovatno inspirativnog mentora. Steve ostavlja iza sebe kompaniju koju je samo on mogao izgraditi, a njegov duh zauvijek će biti temelj za Apple'.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju