2022-05-28 21:28:00

PROSLAVA DANA NAŠE ŠKOLE I OBILJEŽAVANJE 40. ROĐENDANA ŠKOLE

Blagdan Spasova značajan je dan našoj školi jer se tada slavi i Dan škole. No, ove godine taj dan ima posebno značenje. Naime, ove godine naša škola slavi svoj veliki 40. rođendan.

U duhu proslave učenici i djelatnici Škole zajedno su kreirali poseban program podijeljen na program putem školskoga razglasa i na video priredbu.

Pročitajte pod [više] o proslavi Dana škole i pogledajte video priredbu.

SRETAN ROĐENDAN ŠKOLI!

Prigodni program osmislile su i vodile učenice Katarina Munitić i Tina Ravlić.

Program na razglasu započeo je Himnom Škole. Voditeljice su se prisjetile prošlosti i početaka Škole kada su na mjestu današnje zgrade nekada bili samo zemlja i pokoje stablo, na samome rubu Splita. Tada novoizgrađenu Školu vrlo su brzo ispunili zvukovi dječjega smijeha, a tu su nastala i nova prijateljstva. Voditeljice su istaknule i važnost svih ljudi unazad 40 godina koji su vodili Školu kao jednu skladnu cjelinu, poput ravnatelja, tajnika, spremačica, defektologa, učitelja i brojnih drugih. Svima njima, a posebno učenicima, voditeljice su čestitale taj važan dan pjesmom Tvoja škola, nakon čega je Školski zbor otpjevao pjesmu Parnoga valjka Uhvati ritam.

Osim razglasa, učenici su pogledali i video priredbu koju su vodile učenice Asja Gudelj i Katarina Munitić, a svečanost je započela Odom radosti koju su na violini odsvirale učenice Domina Žamić i Katja Ćapin. Dramska skupina 7. d razreda upriličila je igrokaz o prisjećanju nekih bivših učenika, a sada odraslih osoba, o svojim zgodama i nezgodama za vrijeme vlastita školovanja, poručivši svima da je najljepše đačko doba.

Uslijedio je Mali zbor s pjesmom Moja škola, a potom je 3. c razred recitacijama pokazao kako se pripremao za prve školske korake. Pjesmu Falile se Kaštelanke otpjevao je Školski zbor uz pratnju na gitari Marka Marinkovića iz 8. a razreda. O lošim ocjenama govorili su učenici 3. c razreda, a onda je na red došao i školski duo na saksofonu, učenici Grgo Žamić i Duje Delić. Posebnu recitaciju pjesnika Jakše Fiamenga Muke po školarcu pročitala je Ea Vetma, učenica koja se plasirala na Županijsku smotru LiDraNo u kategoriji pojedinačnog scenskoga nastupa.

Najljepše želje našoj školi uputili su učenici 4. b razreda zaželjevši joj učionice prepune dječjega smijeha i najboljih prijateljstava, a o pravom prijateljstvu govorili su i učenici 2. b razreda.

Za kraj svečanosti, zahvale Školi i svim djelatnicima uputile su voditeljice uz Zbor OŠ Mejaši s pjesmom Ta divna splitska noć i time poručili

SRETAN ROĐENDAN ŠKOLI!

Novinarska skupina

 

40 godina škole

 

Četrdeset godina naše škole,

koju svi učenici jako vole.

Četiri desetljeća su prošla,

otkad je prva grupa đaka došla

i u novi klupe sjela

i nove stvari naučiti htjela.

 

Moja škola iako je stara,

svejedno ona ljepotu stvara.

Želimo da ti za rođendan bude svaki čist kut,

jer ti slavimo rođendan po četrdeseti put.

 

Sretan ti rođendan, školo naša,

želimo ti mi, đaci s Mejaša.

Toma Bašić, 3. d


Osnovna škola "Mejaši" Split