preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

VIJESTI ŠESTIH RAZREDA

TERENSKA NASTAVA UČENIKA ŠESTIH RAZREDA

Autor: Marita Čaleta, 5. 11. 2017. 18:30

31. listopada 2017. učenici šestih razreda bili su na terenskoj nastavi na Marjanu. Tema terenske nastave bila je primorska vazdazelena šuma, a nastava je provedena u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje Park šumom Marjan. Poučna šetnja odvijala se na relaciji Prva vidilica, Botićevo šetalište, Crkva Sv. Nikole te Marangunicevim šetalištem prema Sedlu. U Park šumi, učenici su upoznali karakteristične biljke primorske vazdazelene šume te naučili kako se ponašati u zaštićenom području. Osim toga, cilj terenske nastave bio je i potaknuti učenike da što više borave na svježem zraku te se pravilno odnose prema prirodi i okolišu.

 [više]

TERENSKA NASTAVA ŠESTIH RAZREDA – MARJANSKE CRKVICE

Autor: Zora Čatipović, Mislava Kvasina, 29. 10. 2017. 16:14

Učenici šestih razreda su u petak 27. listopada proveli prekrasan dan na Marjanu obilazeći crkvice sa svojim razrednicima i učiteljima povijesti.

Idealan dan, lijep i sunčan, učenici su iščekivali s nestrpljenjem za terensku nastavu. Tako su posjetili crkvu sv. Frane, sv. Križa, sv. Mikule, sv. Nikole i sv. Jere te crkvu Gospe od sedam žalosti.

Učenici su saznali zanimljive detalje o crkvama, a u sklopu crkve sv. Frane su vidjeli i franjevački samostanski klaustar iz 13. stoljeća ispod kojega se nalazi voda.

Tako su učenici ugodno proveli dan i stekli nova znanja.

 [više]

TERENSKA NASTAVA ŠESTIH RAZREDA

Autor: Tome Kovačević, 23. 10. 2017. 15:40

18.listopada učenici šestih razreda bili su na terenskoj nastavi na Marjanu. U skladu sa kurikulumom prirode i društva planirana je poučna šetnja vazdazelenom šumom na Marjanu. Edukatorice Javne ustanove Marjan upoznali su učenike sa karakterističnim biljkama primorske vazdazelene šume te njihovim obilježijima. Šetnja se odvijala od Prve vidilice do Crkve sv Nikole i do Botaničkog vrta. 
 
Cilj šetnje je potaknuti učenike kako živjeti u skladu sa prirodom.
 [više]

TERENSKA NASTAVA UČENIKA ŠESTIH RAZREDA

Autor: Josipa Banić, 28. 10. 2016. 11:30

27. listopada 2016. učenici šestih razreda bili su na terenskoj nastavi na Marjanu. Tema terenske nastave bila je primorska vazdazelena šuma, a nastava je provedena u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje Park šumom Marjan. Poučna šetnja odvijala se na relaciji Prva vidilica, Botićevo šetalište, Crkva Sv. Nikole te Marangunicevim šetalištem prema Sedlu. U Park šumi, učenici su upoznali karakteristične biljke primorske vazdazelene šume te naučili kako se ponašati u zaštićenom području. Osim toga, cilj terenske nastave bio je i potaknuti učenike da što više borave na svježem zraku te se pravilno odnose prema prirodi i okolišu.

 [više]

DAN ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Autor: Marita Čaleta, 1. 11. 2015. 00:32

U mjesecu listopadu već se tradicionalno obilježavaju Dani kruha i dani zahvalnosti za plodove zemlje. Vrijeme je to kada pokazujemo kako smo svjesni da je kruh čovjekova potreba od pamtivijeka, samim time i simbol života.

Kruh ujedinjuje rad ruku ratara, mlinara, pekara, trgovca... sve to sa samo jednim ciljem "donošenja kruha na stol". Simbol zajedništva ostvarujemo dalje za stolom u zajedničkom objedu obitelji, s prijateljima, poznanicima. Kruh tako tvori savršen krug.

Izrazimo stoga zahvalnost na svim dobrima koja nam se prostiru na našim stolovima i ljudima koji sudjeluju u procesu proizvodnje bilo koje hrane.

 [više]

KUĆICE ZA PTICE STANARICE

Autor: Josipa Banić, 31. 1. 2013. 21:11

Učenici 6. i 7. razreda naše škole, a koji su uključeni u rad učeničke zadruge, zajedno s roditeljima izradili su kućice za ptice stanarice. Kućice smo postavili u školski vrt te u njih stavili različite vrste hrane (sjemenke, kruh, svježe i suho voće, čvarke...). Stavljanjem različitih vrsta hrane privući ćemo više ptičica, a tako će društvo u vrtu biti veselije.

Naše eko aktivnosti - postavljanje kućica za ptice i crtanje zelenih grafita popratile su i kamere Hrvatske radiotelevizije.

 [više]

POSJET GRADSKOM KAZALIŠTU MLADIH

Autor: Tome Kovačević, 26. 10. 2012. 15:33

U ponedjeljak 22.listopada svi peti i šesti razredi naše škole sa svojim razrednicima posjetili su Gradsko kazalište mladih u Splitu. Gledali smo predstavu „Grumblieve kronike“, redatelja Siniše Novkovića. Pod više možete saznati kratki sadržaj predstave uz video isječak.

 [više]

 CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju