preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

vijesti

IV.C U POSJETU LOKALNIM PREDSTAVNICIMA VLASTI

Autor: Dubravka Tkalčec, Tome Kovačević, 16. 12. 2014. 23:23

U okviru Građanskog odgoja i obrazovanja naučili smo sudjelovati u donošenju  i provođenju pravila. Organizirali smo učeničke izbore i izabrali razredno učeničko vijeće, a predsjednica nas predstavlja u Vijeću učenika.

Razgovarali smo o nositeljima lokalne vlasti i kako zajedno s građanima rade za zajedničko dobro. Zatim smo uz pomoć Lucijinog oca, Tihomira Barića (NL), koji je član Vijeća Mjesnog kotara Mejaši, dogovorili sastanak s predstavnicima MK Mejaši. 

 [više]

TERENSKA NASTAVA ČETVRTIH RAZREDA - NA IZVORIMA HRVATSKE POVIJESTI

Autor: Dubravka Tkalčec, Tome Kovačević, 16. 11. 2014. 21:34

Učenici i učenice četvrtih razreda s učiteljicama su i ove godine krenuli u istraživanje izvan učionica. Ovoga smo puta upoznavali (i proučavali) spomenike iz vremena prvih hrvatskih država na ovim prostorima.

 [više]

IZVANUČIONIČKA NASTAVA ČETVRTIH RAZREDA

Autor: Sanja Delić, Jadranka Sočo, Tome Kovačević, 5. 12. 2013. 13:34

14.11.2013. učenici četvrtih razreda sa svojim učiteljicama i vjeroučiteljicom Jadrankom posjetili su Vrsine, mjesto u trogirskom zaleđu. Po dolasku u Vrsine upoznali su se sa maslinikom, uzgojem maslina i načinu na koji se beru. Nakon branja otišli su u obližnju uljaru gdje su upoznali proces prerade maslina u maslinovo ulje. Na povratku u Split zaustavili su se u Biblijskom vrtu koji su razgledali u pratnji vodiča. Uživali su u mirisu mediteranskog bilja i divili se umjetničkim djelima hrvatskih kipara.

 [više]

DAN KRUHA I DAN JABUKA

Autor: Ljubica Rubić, Vjekoslava Jerčić, Tome Kovačević, 28. 10. 2012. 19:50

U ponedjeljak 22. listopada 2012. u našoj školi obilježili smo Dan kruha i Dan jabuka. Učenici su, zajedno s svojim učiteljima, ukrasili stol kruhom i krušnim proizvodima. Uz prigodnu propovijed velečasni Mate Munitić blagoslovio je hranu, koju je svaki razred blagovao sa svojim predmetnim nastavnikom. Uz pomoć vjeroučiteljica i profesorica hrvatskog, učenici naše škole blagoslov kruha uljepšali su prigodnom recitacijom, igrokazom i pjesmom.

Kako smo ove godine kruhu pridružili i jabuku, učenici su od kuće donijeli i razno voće koje su predali u gradsku kuhinju kako bi se podjelio onima kojima je potrebno.

 [više]

NASTAVA U PRIRODI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Lorena Kuvačić Roje, 12. 6. 2012. 22:12

Učiteljice četvrtih razreda Marina Brničeviić Stanić, Jasminka Martinić Cezar i Lorena Kuvačić Roje povele su svoje učenike 4 dana na nastavu u prirodi u Istru od 8.5.2012. do 11.5.2012.

Tijekom nastave upoznali su i posjetili NP Risnjak, NP Brijuni, jamu Baredine, Motovun, Rovinj, Poreč, Pulu, Trsat i u povratku išli na pozdrav Suncu u Zadar. O dojmovima i naučenome na terenu učenici su napravili izvješće.

 [više]

POKLADNI UTORAK

Autor: Tome Kovačević, 25. 2. 2012. 19:15

Već po tradiciji učiteljice i učenici razredne nastave s veseljem pripremaju i održavaju svoj maskenbal.

I ove godine smo udružili svoje kreativne sposobnosti, navukli zanimljive maske, zabavljali se uz glazbu i kolačiće, a na kraju, kako i priliči, osudili i zapalili krnju.

 [više]

 CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju