preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

vijesti

TERENSKA NASTAVA 2.c - DAN ZA 5!

Autor: Zora Čatipović, KATIJA LUCIĆ, 16. 5. 2018. 16:57

Učenici 2.c razreda su u pratnji učiteljice, mama dobrovoljki, gospodina Željka Petrovića, predsjednika Udruge Zdravi grad  i tete Maje, učiteljice kuhanja u Zdravom gradu, posjetili eko poljoprivredno imanje u Planom kraj Trogira.

 [više]

TERENSKA NASTAVA DRUGIH RAZREDA

Autor: Tome Kovačević, 30. 10. 2017. 15:37

27. listopada, 2017. učiteljice 2.e i 2.f razreda povele su svoje učenike u obilazak autobusnog i željzničkog kolodvora te trajektne luke.

Najprije smo posjetili autobusni kolodvor. Obišli smo šalter informacija, blagajne, čekaonicu. Vidjeli smo perone, autobuse koje dolaze i odlaze s perona. Nakon toga, otišli smo na željeznički kolodvor, vidjeli smo tračnice i kolosijek. Učenici su na voznom redu pročitali da vlakovi putuju i izvan naše domovine. Uočili su da se putna karta osim na blagajni može kupiti i na automatu.

Pod [više] pročitajte što smo još posjetili i pogledajte slike.

 [više]

TERENSKA NASTAVA UČENIKA - ANTONIČIN MLIN

Autor: Tome Kovačević, 22. 10. 2017. 17:46

Učenici 2.f i 2.c razreda te učenici posebne skupine u pratnji svojih učiteljica posjetili su Antoničin mlin u selu Žrnovnica.

U stoljetnom mlinu obitelji Aljinović učenici su imali priliku vidjeti kako se uz pomoć kamena i vode melju žitarice u brašno. Sudjelovali su u radionici izrade kruha, a imali su priliku i pojesti kruh kojeg su sami oblikovali.

Nakon poučnih i zabavnih radionica, učenici su se poigrali na livadi pokraj rijeke Žrnovnice.

 [više]

TOPLI SUSRET DVIJU GENERACIJA

Autor: Jadranka Sočo, Dubravka Tkalčec, Tome Kovačević, 30. 1. 2017. 13:43

Pred nešto više od mjesec dana, a u prigodi božićnih blagdana u suradnji učiteljica i učitelja drugih razreda naše škole i sestre Kristijane iz Katoličke udruge „Lovret“ upriličen je susret dviju generacija.

Pred blagdane su predstavnici svakog razreda s učiteljicama i učiteljem te našom vjeroučiteljicom Jadrankom posjetili naše starije susjede koji žive u Domu za starije osobe „Matošić“ na Brniku.

Pod [više] pogledajte fotografije i pročitajte kako smo se proveli.

 [više]

TERENSKA NASTAVA UČENIKA 2.a i 2.c

Autor: Jasminka Martinić Cezar, MARINA Brničević Stanić, Tome Kovačević, 1. 10. 2013. 18:48

Dana, 27.rujna 2013., povodom Dana policije i blagdana sv.Mihovila, učenici 2.a  i 2.c družili su se na Rivi s policajcima gdje su im prezentirali sva svoja znanja i vještine.

Sudjelovali su i u natjecanju spretnosti  vožnje bicikla gdje su osim spretnosti i brzine morali pokazati i znanje u poznavanju prometnih znakova.

Posebna radost bila je penjanje na policijski brod te razgledavanje istog.

Ostale aktivnosti realizirane su u trajektnoj luci te na autobusnom i željezničkom kolodvoru.

 [više]

PUTOVANJE KROZ CETINSKU KRAJINU (putopis riječju i slikom)

Autor: Dubravka Tkalčec, Tome Kovačević, 2. 6. 2013. 22:58

Učenici drugih razreda sa svojim učiteljicama i vodičima (dvije krasne cure) su jednodnevni izlet proveli u Cetinskoj krajini. Nedugo iza Klisa imali smo prvi susret s ljepotama naše Zagore. Na sjeverozapadnom podnožju Mosora smo se spustili u podzemlje našega krša. Špilja Vranjača nam je pokazala svu raskoš koju je iz bezbroj kapljica vode priroda stvarala milijunima godina.

 [više]

TERENSKA NASTAVA DRUGIH RAZREDA

Autor: Dubravka Tkalčec, Tome Kovačević, 21. 4. 2013. 18:43

9. travnja 2013. učenici drugih razreda s učiteljicama su proveli terensku nastavu. Pratili smo tok rijeke Jadro od izvora do ušća, posjetili Vranjic i zračnu luku Split. Zatim smo se popeli do Malačke odakle puca prekrasan pogled na naš zavičaj. I ovaj se put pokazalo da je najzanimljivije iskustveno učenje, a proljetna kiša koja nas je pratila dijelom puta samo nas je podsjetila na promjenjivo proljetno vrijeme i pojačala miris čiste prirode kojom smo bili okruženi.

 [više]

 Razredi

Trenutno, u školskoj godini 2018/19., ovdje nema nijednog razreda.

Razredi se upisuju tako da se učenicima pri unosu u imenik upiše i atribut 'pripadnost grupi'.
Taj atribut također mora biti u obliku <godina>::<broj><slovo>, naprimjer 2006::3b za razred 3b u školskoj godini 2006./07.

Možete pogledati i razrede iz prošlih školskih godina.


 
Priloženi dokumenti:
Skolski list - Mejasi3.pdf


CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju