preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

vijesti

TERENSKA NASTAVA 2.c - DAN ZA 5!

Autor: Zora Čatipović, KATIJA LUCIĆ, 16. 5. 2018. 16:57

Učenici 2.c razreda su u pratnji učiteljice, mama dobrovoljki, gospodina Željka Petrovića, predsjednika Udruge Zdravi grad  i tete Maje, učiteljice kuhanja u Zdravom gradu, posjetili eko poljoprivredno imanje u Planom kraj Trogira.

 [više]

RADIJSKA EMISIJA „NAJZDRAVIJE NAMIRNICE SVIJETA“

Autor: Zora Čatipović, KATIJA LUCIĆ, 23. 2. 2018. 15:39

U sklopu projekta „Put zdravlja“ učenike 2.c razreda posjetila je voditeljica Radio Sunca, gđa. Andrea Viđak sa željom da učenici budu gosti emisije „Najzdravije namirnice svijeta“.

Uz voditeljicu, gost razreda je bio i g. Željko Petrović (ujedno i suvoditelj emisije) koji s učenicima i ove školske godine nesebično dijeli svoja znanja i iskustva o zdravim navikama življenja.

Učenici su odgovarali na postavljena pitanja o zdravoj prehrani, namirnicama koje najviše vole, načinima njihove pripreme te općenito o zdravim navikama koje su usvojili sudjelujući u ovom projektu.  O čemu su točno učenici pričali s voditeljicom, možete poslušati petkom  u 8:30  na Radio Suncu (92.9 MHz).

 [više]

TERENSKA NASTAVA DRUGIH RAZREDA

Autor: Tome Kovačević, 30. 10. 2017. 15:37

27. listopada, 2017. učiteljice 2.e i 2.f razreda povele su svoje učenike u obilazak autobusnog i željzničkog kolodvora te trajektne luke.

Najprije smo posjetili autobusni kolodvor. Obišli smo šalter informacija, blagajne, čekaonicu. Vidjeli smo perone, autobuse koje dolaze i odlaze s perona. Nakon toga, otišli smo na željeznički kolodvor, vidjeli smo tračnice i kolosijek. Učenici su na voznom redu pročitali da vlakovi putuju i izvan naše domovine. Uočili su da se putna karta osim na blagajni može kupiti i na automatu.

Pod [više] pročitajte što smo još posjetili i pogledajte slike.

 [više]

TERENSKA NASTAVA UČENIKA - ANTONIČIN MLIN

Autor: Tome Kovačević, 22. 10. 2017. 17:46

Učenici 2.f i 2.c razreda te učenici posebne skupine u pratnji svojih učiteljica posjetili su Antoničin mlin u selu Žrnovnica.

U stoljetnom mlinu obitelji Aljinović učenici su imali priliku vidjeti kako se uz pomoć kamena i vode melju žitarice u brašno. Sudjelovali su u radionici izrade kruha, a imali su priliku i pojesti kruh kojeg su sami oblikovali.

Nakon poučnih i zabavnih radionica, učenici su se poigrali na livadi pokraj rijeke Žrnovnice.

 [više]

TOPLI SUSRET DVIJU GENERACIJA

Autor: Jadranka Sočo, Dubravka Tkalčec, Tome Kovačević, 30. 1. 2017. 13:43

Pred nešto više od mjesec dana, a u prigodi božićnih blagdana u suradnji učiteljica i učitelja drugih razreda naše škole i sestre Kristijane iz Katoličke udruge „Lovret“ upriličen je susret dviju generacija.

Pred blagdane su predstavnici svakog razreda s učiteljicama i učiteljem te našom vjeroučiteljicom Jadrankom posjetili naše starije susjede koji žive u Domu za starije osobe „Matošić“ na Brniku.

Pod [više] pogledajte fotografije i pročitajte kako smo se proveli.

 [više]

TERENSKA NASTAVA UČENIKA 2.a i 2.c

Autor: Jasminka Martinić Cezar, MARINA Brničević Stanić, Tome Kovačević, 1. 10. 2013. 18:48

Dana, 27.rujna 2013., povodom Dana policije i blagdana sv.Mihovila, učenici 2.a  i 2.c družili su se na Rivi s policajcima gdje su im prezentirali sva svoja znanja i vještine.

Sudjelovali su i u natjecanju spretnosti  vožnje bicikla gdje su osim spretnosti i brzine morali pokazati i znanje u poznavanju prometnih znakova.

Posebna radost bila je penjanje na policijski brod te razgledavanje istog.

Ostale aktivnosti realizirane su u trajektnoj luci te na autobusnom i željezničkom kolodvoru.

 [više]

PUTOVANJE KROZ CETINSKU KRAJINU (putopis riječju i slikom)

Autor: Dubravka Tkalčec, Tome Kovačević, 2. 6. 2013. 22:58

Učenici drugih razreda sa svojim učiteljicama i vodičima (dvije krasne cure) su jednodnevni izlet proveli u Cetinskoj krajini. Nedugo iza Klisa imali smo prvi susret s ljepotama naše Zagore. Na sjeverozapadnom podnožju Mosora smo se spustili u podzemlje našega krša. Špilja Vranjača nam je pokazala svu raskoš koju je iz bezbroj kapljica vode priroda stvarala milijunima godina.

 [više]

TERENSKA NASTAVA DRUGIH RAZREDA

Autor: Dubravka Tkalčec, Tome Kovačević, 21. 4. 2013. 18:43

9. travnja 2013. učenici drugih razreda s učiteljicama su proveli terensku nastavu. Pratili smo tok rijeke Jadro od izvora do ušća, posjetili Vranjic i zračnu luku Split. Zatim smo se popeli do Malačke odakle puca prekrasan pogled na naš zavičaj. I ovaj se put pokazalo da je najzanimljivije iskustveno učenje, a proljetna kiša koja nas je pratila dijelom puta samo nas je podsjetila na promjenjivo proljetno vrijeme i pojačala miris čiste prirode kojom smo bili okruženi.

 [više]

 Razredi

Trenutno, u školskoj godini 2018/19., ovdje nema nijednog razreda.

Razredi se upisuju tako da se učenicima pri unosu u imenik upiše i atribut 'pripadnost grupi'.
Taj atribut također mora biti u obliku <godina>::<broj><slovo>, naprimjer 2006::3b za razred 3b u školskoj godini 2006./07.

Možete pogledati i razrede iz prošlih školskih godina.


 
Priloženi dokumenti:
Skolski list - Mejasi3.pdf


CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju