preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

VIJESTI OSMIH RAZREDA

UPISI U PRVI RAZRED SREDNJE ŠKOLE 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tome Kovačević, 28. 5. 2018. 15:00

Dragi osmaši....

           Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019.

Brošura: "Kamo nakon osnovne škole 2017./2018."

 [više]

EKSKURZIJA OSMIH RAZREDA

Autor: Marita Čaleta, 17. 5. 2018. 00:27

Zadnje dane svog osnovnoškolskog obrazovanja osmaši su proveli uživajući u prirodnim i kulturnim znamenitostima Istre i Kvarnera. U danima od 08. do 11. svibnja 2018 g. posjetili su mnoge znamenitosti, uživali u predivnoj prirodi, a ponajviše su se zabavili i stekli uspomene kojih će se uvijek rado sjećati.

 [više]

POSJET OSMIH RAZREDA VUKOVARU – 2018.

Autor: Tome Kovačević, Božena Škarica, 13. 5. 2018. 22:21

Ministarstvo branitelja i Javna ustanova „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ provode projekt „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“. Cilj projekta je učenje o vrijednostima Domovinskog rata i važnosti Bitke za Vukovar u obrani Republike Hrvatske.

Osmi razredi  su u pratnji svojih razrednika,  Adelom Buljac, Maritom Ćaleta, Dejanom Žamićem  i Dujom Vrkićem  i učiteljicom  povijesti Boženom Škarica posjetili Vukovar.

Tijekom dvodnevnog posjeta Vukovaru učenici uče o demokratskim procesima koji su doveli do stvaranja suverene i samostalne Republike Hrvatske te kako je ona obranjena u nametnutome ratu.

 [više]

"POSJET UČENIKA OSMIH RAZREDA VUKOVARU"

Autor: Josipa Banić, 3. 2. 2017. 09:30

Ministarstvo branitelja i Javna ustanova „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ provode projekt „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“.

Cilj Projekta je učenike osmih razreda učiti o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar. Posjet uključuje održavanje predavanja o Domovinskom ratu u skladu s nastavnim programom predmeta Povijest za osme razrede, obilazak svih mjesta sjećanja vezanih za Domovinski rat, prenošenje poruke mira, prihvaćanja različitosti i suosjećanja kroz Školu mira. Projekt je ujedno i način socijalizacije u novom okruženju, prilika za upoznavanje običaja, navika i kulture zavičaja u cjelini.

U projektu „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ od 29. siječnja do 1. veljače 2017. sa svojim razrednicama i ravnateljicom, sudjelovali su učenici osmih razreda naše Škole.

 [više]

EKSKURZIJA UČENIKA OSMIH RAZREDA 2014./2015.

Autor: Zora Čatipović, Seida Kaleb, Divna Šušić, Tome Kovačević, 21. 6. 2015. 12:44

Jedna ekskurzija, tri razredna odjela, četiri učitelja, sedamdeset učenika, tisuće skrivenih želja i očekivanja. Plan puta objektivno prikazuje naša odredišta:  Zagreb, Osijek, Vukovar, Ilok, Našice, Đakovo, Karlovac, Ozalj…Subjektivne dojmove izazvane ljepotom tih hrvatskih krajeva teško je dočatrati jer svaki od sudionika putovanja nosi svoj doživljaj. Pod [više] možete pročitati što je naša voditeljica ekskurzije izrekla/napisala, govoreći o Vukovaru, glavnome cilju našega putovanja. 

 [više]

OBAVIJEST ZA OSMAŠE I NJIHOVE RODITELJE

Autor: Tome Kovačević, 29. 4. 2015. 09:23

Svake godine Ured državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji organizira Otvoreni dan srednjih škola tijekom kojega učenici i njihovi roditelji mogu dobiti informacije od budućih kolega, srednjoškolaca i njihovih nastavnika o mogućnostima izbora zanimanja na području županije.

Otvoreni dan srednjih škola u Splitsko dalmatinskoj županiji će se održati 5. svibnja 2015. (utorak) od 10 h do 18 h u sportskoj dvorani Obrtno-tehničke škole, Plančićeva 1. 

Od 11. svibnja 2015. do 15. svibnja 2015. u suradnji s Centrom za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK-om), Ulica bana Josipa Jelačića 17 bit će organizirano pojedinačno polusatno predstavljanje škola čiji raspored možete pogledati pod [više]. 

Napominjemo da će se i ove godine tiskati knjižica "Kamo poslije osnovne škole? 2015.- 16." koja će se nakon tiskanja raspodijeliti osmašima po školama. 

 

 [više]

XIX. GRADSKO NATJECANJE MLADIH HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA

Autor: Marita Čaleta, 26. 3. 2015. 23:19

Ovogodišnje Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa održalo se 14. ožujka 2015. u Osnovnoj školi Visoka u Splitu. Natjecanju u kategoriji podmlatka pristupilo je 9 ekipa, te 10 ekipa u kategoriji mladi.

Ekipu OŠ Mejaši činile su učenice 8. A razreda: Dora Prka – vođa ekipe, Nera Gudelj, Andrea Maslov, Antea Radić, Josipa Ujević i Sandra Juko. Učenicama je za jedan bod izmakao pokal za treće mjesto te su zauzeli visoko četvrto mjesto!  

 [više]

UPISI U PRVI RAZRED ŠKOLSKE GODINE 2014./2015.

Autor: Tome Kovačević, 19. 5. 2014. 22:20

Dragi osmaši....

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je odluku o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2014./2015. U donjim tablicama je prikazan detaljan opis postupaka i datuma za ljetni i jesenski upisni rok.

Dokument odluke možete preuzeti ovdje.

 [više]

PODJELA SVJEDODŽBI OSMAŠIMA

Autor: Valerija Bašić, Tome Kovačević, 30. 6. 2012. 10:11

U četvrtak 28. lipnja u atriju naše Škole održana je svečana dodjela svjedodžbi učenicima osmih razreda. Kratkim prigodnim programom koji su sami osmislili učenici osmih razreda pozdravili su se od svoje osnovne Škole, zajedničkog školovanja i svojih nastavnika. 8.a učinio je to prigodnim govorom i pjesmom koju su napisali, 8.b kratkim prisjećanjem proteklih osam godina riječju i slikom (prezentacijom njihovih zajedničkih fotografija uz glazbenu pratnju na mandolini), a 8.c vrapcima koje su pripremili za sve svoje nastavnike.

 [više]

PREDSTAVLJANJE SPLITSKIH SREDNJIH ŠKOLA

Autor: Tome Kovačević, 8. 5. 2012. 01:43

Dana 10. svibnja 2012. godine s početkom u 12 sati održati će se predstavljanje splitskih srednjih škola pod pokroviteljstvom Grada Splita i Splitsko dalmatinske županije. Preporučujemo učenicima osmih razreda posjet zapadnom dijelu Rive kako bi se mogli što kvalitetnije informirati i upoznati sa srednjim školama, te lakše odabrati svoje buduće zanimanje. Srednjoškolci i njihovi profesori predstavljati će svoje škole, upoznavati sve zainteresirane, a poglavito učenike 7. i 8. razreda o programima rada i smjerovima koje nude.

 [više]

XVI. GRADSKO NATJECANJE MLADIH HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA

Autor: Josipa Banić, 25. 3. 2012. 19:11

Ovogodišnje Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa odražalo se 24. ožujka 2012. u Osnovnoj školi Visoka u Splitu. Natjecanju u kategoriji podmlatka, pristupilo je 14 ekipa.  Ekipu OŠ Mejaši činile su učenice 8. C razreda: Danica Sinovčić – vođa ekipe, Antonia Maslov, Magdalena Višić, Dora Tadić, Matea Gudelj i Karmen Biuk. Učenice su osvojile 2. mjesto.                                                                                              

 [više]

 CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju