preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

VIJESTI PETIH RAZREDA

„PRIČA O SVEMIRU“ IVICE PULJKA

Autor: Zora Čatipović, 23. 2. 2018. 14:58

U petak, 16. veljače, našu je školu posjetio svjetski priznati hrvatski znanstvenik, suradnik CERN-a prof.dr.sc. Ivica Puljak koji je učenicima petih razreda i učiteljima održao popularno predavanje Priča o Svemiru.

 [više]

TERENSKA NASTAVA PETIH RAZREDA – MARIJANSKE CRKVICE

Autor: Tome Kovačević, 10. 11. 2014. 20:09

U srijedu 29.listopada učenici petih razreda OŠ „Mejaši“, sa svojim razrednicima, vjeroučiteljicom i učiteljima povijesti su proveli prekrasan dan na Marjanu obilazeći  Marijanske crkvice.

Dan je bio lijep i sunčan, idealan za šetnju i za terensku nastavu koju su naši petaši s nestrpljenjem iščekivali. Pod [više] pogledajte koje smo sve crkvice posjetili.

 [više]

"POZDRAV PROLJEĆU" U ZVJEZDANOM SELU MOSOR

Autor: Tome Kovačević, 25. 3. 2014. 00:02

Povodom početka proljeća, Zvjezdano selo Mosor (ZSM) je ovog petka organiziralo manifestaciju „Pozdrav proljeću“, uz obilježavanje 21. ožujka, Svjetskog dana zaštite šuma. U programu temeljenom na „Školi u prirodi“, koju ZSM provodi već dvanaestu godinu, sudjelovalo je četrdesetak učenika naše Škole, pod vodstvom nastavnica Josipe Banić i Žane Žanko. 

Pod više pročitajte što su sve radili i kako im je bilo...

 [više]

TERENSKA NASTAVA PETIH RAZREDA

Autor: Jadranka Sočo, Maria Buljubašić, Tome Kovačević, 11. 11. 2013. 15:24

Učenici petih razreda nedavno su sa svojim razrednicima, učiteljicama glazbenog i vjeronauka te učiteljem povijesti, posjetili veliki broj crkvica na Marjanu. Saznali su puno lijepih i zanimljivih stvari o njima. Pod više možete vidjeti slike i saznati koje smo sve crkvice posjetili.

 [više]

Škola u prirodi

Autor: Tome Kovačević, 30. 3. 2013. 19:09

Povodom početka proljeća uz obilježavanje 22. ožujka, Svjetskog dana voda organizirali smo Školu u prirodi za sve učenike petih razreda. U pratnji razrednika, učenici su najprije obišli izvor rijeke Žrnovnice, gdje ih je s prirodnim osobnostima toga kraja upoznao Tomislav Nikolić, voditelj programa „Škole u prirodi“. Nakon što su kredama u boji proljetnim motivima oslikali asfaltnu površinu podno zvjezdarnice na vrhu Makirini, učenici su s terase objekta razgledali okolicu panoramskim teleskopima. Uslijedilo je predavanje dipl. ing. Petra Bilaća, gosta iz splitskog odsjeka „Hrvatskih voda“. G Bilać, je djeci govorio o važnosti vode, potrošnji, onečišćavanju i načinima na koji se pitku vodu može bolje očuvati. Potom je uslijedilo i predavanje o Sunčevom sustavu koje je održao astronom-animator ZSM-a Zoran Knez, a program je okončan sportskim aktivnostima na igralištu u Donjem Sitnom. 

 [više]

POSJET GRADSKOM KAZALIŠTU MLADIH

Autor: Tome Kovačević, 26. 10. 2012. 15:33

U ponedjeljak 22.listopada svi peti i šesti razredi naše škole sa svojim razrednicima posjetili su Gradsko kazalište mladih u Splitu. Gledali smo predstavu „Grumblieve kronike“, redatelja Siniše Novkovića. Pod više možete saznati kratki sadržaj predstave uz video isječak.

 [više]

TERENSKA NASTAVA - MARJANSKE CRKVICE

Autor: Anamarija Turudić, Tome Kovačević, 22. 10. 2012. 23:20

U četvrtak 11.10.2012 svi učenici petih razreda naše škole nisu imali klasičnu nastavu već su održali terensku nastavu na Marjanu. Sa svojim razrednicima, učiteljicom glazbenog i vjeronauka posjetili smo veliki broj Marjanskih crkvica i saznali puno ljepih i zanimljivih stvari o njima. Pod više možete vidjeti slike i saznati koje smo sve crkvice posjetili.

 [više]

POSJETILI SMO PROMETNI POLIGON

Autor: Zorica Puljić, Lucija Topić, Tome Kovačević, 6. 10. 2012. 10:55

3. listopada 2012. bili smo na prometnom poligonu. Nakon odslušanog predavanja o prometnim znakovima i pravilima došao je najzanimljiviji dio - vožnja bibicikle. Lijepo smo se zabavili i provozali. Na kraju smo svi dobili nagradu, potvrdu za upravljanje biciklom na cesti.

 [više]

REZULTATI LIKOVNOG NATJEČAJA "Poljska i nogomet"

Autor: Maja Bušić, 11. 6. 2012. 07:40

05. lipnja u Gradskoj knjižnici Marka Marulića održan je zanimljiv program koji je okupio velik broj djece i roditelja. Uz nekoliko dječjih igrokaza, djeca su bila upoznata i s rezultatima likovnog natječaja "Poljska i nogomet" koji je bio proveden kroz mjesec svibanj u brojnim europskim knjižnicama. Knjižnica Marka Marulića u 5. je mjesecu također organizirala likovnu radionicu na kojoj je sudjelovala grupa učenika iz osnovnih škola "Lučac", "Manuš" i "Mejaši". Radionicu je vodila nastavnica Maja Bašić u suradnji s knjižničarkom Anicom Štambuk. Odabrano je pet najboljih radova koji su poslani u Poljsku. Stručno povjerenstvo u Poljskoj je odlučilo da su radovi naše djece zaslužili visoko 2. mjesto. Među nagrađenima je bila i učenica Tina Jonjić iz 5.a razreda.

 [više]

LIKOVNA RADIONICA - "POLJSKA I NOGOMET"

Autor: Tome Kovačević, Maja Bušić, 2. 5. 2012. 12:24

Dana 27.04. (petak) u "Gradskoj knjižnici Marka Marulića" održana je likovna radionica povodom međunarodnog likovnog natječaja, provedenog u svim europskim knjižnicama. Naziv natječaja je "Poljska i nogomet". Radionicu je vodila nastavnica likovne kulture Maja Bašić u suradnji s knjižničarkom Anicom Štambuk. Na radionici je sudjelovalo 15-ak učenika, među kojima i učenici 5. razreda OŠ Mejaši.

 [više]

 CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju