preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

VIJESTI PRVIH RAZREDA

TERENSKA NASTAVA PRVIH RAZREDA

Autor: Nikolina Trogrlić, 27. 10. 2017. 18:21

20.10.2017. učenici 1.razreda sa svojim učiteljicama i vjeroučiteljicom prošetali su Park šumom Marjan. Bila je to poučna šetnja u pratnji edukatora Park-šuma Marjan. Šetnja je započela na Prvoj vidilici gdje su edukatori svim učenicima  podijelili slikovnice. Šetnju smo dalje nastavili prema Crkvi sv. Nikole, popeli se Marjanskim skalama te došli do Platoa kod Zoološkog vrta.  Poučnu šetnju završili smo u Dječjem gradu gdje su se djeca poigrala i uživala u sunčanom danu.

 [više]

DANI KRUHA - GAŠPINA MLINICA

Autor: Nikolina Trogrlić, 15. 10. 2017. 16:38

Ove školske godine učenici prvih razreda obilježili su Dane kruha u Gašpinoj mlinici i pratnji svojih učiteljica. Upoznali su se sa starinskim predmetima koje su naše prabake i pradjedovi koristili u svakodnevnom životu. Vidjeli su kako stari mlin melje pšenicu u brašno te sudjelovali u zanimljivoj radionici izrade kruha. Igru smo ostavili za kraj na prekrasnoj livadi u Solinu na Gospinom otoku.

 [više]

DOBRODOŠLI, PRVAŠI!

Autor: Nikolina Trogrlić, 19. 9. 2017. 13:07

Prvi dan nastave, 04.09.2017. našim prvašićima poželjeli smo sretan početak prvih školskih dana. Pozdravni govor i dobrodošlicu uputila im je ravnateljica naše škole, Josipa Banić, a svečanim prijemom u Maloj dvorani škole uz pjesmu i ples učinili smo taj dan veselijim i učenicima i njihovim roditeljima.

Nakon svečane priredbe učenici i roditelji su sa svojim učiteljicama otišli u razred na upoznavanje, a zatim na blagoslov u crkvu.

Prvaši sretno!

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA 1. RAZREDA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tome Kovačević, 26. 8. 2017. 21:05

Poštovani roditelji učenika 1.razreda šk.god. 2017./2018., obavještavamo Vas o Projektu nabave školskih udžbenika i radnih bilježnica za učenike prvih razreda osnovnih škola šk.god. 2017./2018.. Pod [više] pročitajte sve o uputama i proceduri isplate sredstava.

 [više]

POSJET PRVAŠA ŠKOLI U BOLNICI

Autor: Dubravka Tkalčec, Tome Kovačević, 22. 2. 2016. 11:35

Uz Dan bolesnika (obilježava se 11. veljače) predstavnici prvih razreda naše škole s učiteljicama su posjetili Školu u bolnici.

Posjetu je prethodila humanitarna akcija u koju su bili uključeni svi učenici prvih razreda s njihovim roditeljima. U nešto više od dva tjedna prikupljena je veća količina materijala koji su potrebni za rad s predškolskom i školskom djecom: različite vrste papira, bilježnice, blokovi, pisaći materijal, materijal za različite likovne tehnike i druge kreativne aktivnosti, igrice… 

 [više]

USUSRET BLAGDANIMA

Autor: Sanja Delić, Silvana Krstulović, Jadranka Sočo, Maja Kamber, Tome Kovačević, Tina Jurec, 16. 12. 2014. 23:37

Učenici prvih razreda sa svojim učiteljicama te vjeroučiteljicom Jadrankom su se uputili u šetnju gradskom jezgrom Splita kako bi doživjeli blagdanski ugođaj u svom gradu.

Obišli su Pjacu, Peristil, Podrume Dioklecijanove palače te se Rivom prošetali do crkve sv. Frane gdje ih je dočekao fra Gracijan koji ih je proveo crkvom i klaustrom sv. Frane.

Učenici su potom odgledali predstavu Bijele kočije u Gradskom kazalištu lutaka te su se ispraćeni pjesmom, u veselom blagdanskom raspoloženju vratili ispred škole.

 [više]

TERENSKA NASTAVA UČENIKA PRVIH RAZREDA

Autor: Ljubica Šimac, Tome Kovačević, 31. 10. 2013. 10:46

Budući da u mjesecu listopadu obilježavamo Dane kruha učenici 1.a, 1.b, 1c i 1.d  razreda bili su 18. listopada u pratnji svojih učiteljica na izvanučioničnoj nastavi u Gašpinim mlinicama u Solinu.

Tu su kroz radionicu saznali put kojim od pšeničnih zrna nastaje kruh. Sami su mijesili i valjali tijesto, te izrađivali kalupima kolačiće.

Nakon radionice uputili su se prema Gospinom otoku gdje su imali slobodno vrijeme za igru.

 [više]

TERENSKA NASTAVA - GAŠPINE MLINICE I GOSPIN OTOK

Autor: Tome Kovačević, Jasminka Martinić Cezar, Lorena Kuvačić Roje, MARINA Brničević Stanić, 6. 11. 2012. 13:35

Uz obilježavanje Dana kruha, dana 25.listopada 2012. Svi učenici prvih razreda održali su terensku nastavu u Gašpinoj mlinici te na Gospinom otoku sa svojim razrednim učiteljicama Marinom Brničević Stanić, Lorenom Kuvačić Roje, Jasminkom Martinić Cezar, časnom sestrom Rebekom Batarelo i psihologinjom Silvanom Ćelan. Kroz prigodne radionice upoznali su stare običaje, stare alate te način izrade starih alata.

Poseban užitak pružila im je radionica oblikovanja tijesta. Ostatak nastave protekao je u ugodnom druženju i igrama na otvorenom.

 [više]

PREDSTAVA PROMETNA PRIČA

Autor: Lorena Kuvačić Roje, Tome Kovačević, 14. 10. 2012. 20:34

Učenici prvih razreda u atriju škole gledali su i sudjelovali u predstavi Prometna priča. Kroz scenske pokrete i lutke učili smo o prometnoj kulturi. Ova predstava pomaže najmlađim učenicima naše škole u svakodnevnom snalaženju u prometu na sigurnom putu od kuće do škole i natrag. Molimo vozače da svakodnevno paze na nas kao sudionike u prometu i poštuju naše znakove.

 [više]

POPIS UČENIKA PRVIH RAZREDA U ŠK. GOD. 2012./2013. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tome Kovačević, 18. 7. 2012. 12:53

U privitku možete vidjeti popis upisanih učenika u prvi razred u školskoj godini 2012./2013.

Našim novim članovima škole želimo puno uspjeha i lijepog i zanimljivog zajedničkog vremena.

Dobrodošli u svijet znanja!

 [više]

TERENSKA NASTAVA U PARKU PRIRODE SUTIVAN

Autor: Dubravka Tkalčec, 4. 6. 2012. 18:48

Učenici prvih razreda su održali terensku nastavu u Parku prirode Sutivan. Posebno su zanimljive bile brojne životinje koje u ovo doba godine podižu svoje potomstvo.

Uz iskustvo učenja u prirodi, učenici su uživali u vožnji brodom, sportskim natjecanjima, igrama na otvorenom, jahanju konja i ugodnom druženju.

 [više]

Susret s dječjom književnicom Jadrankom Čunčić-Bandov

Autor: Dubravka Tkalčec, 4. 6. 2012. 14:12

2. lipnja je naša knjižničarka  Anica Štambuk organizirala susret s dječjom književnicom Jadrankom Čunčić-Bandov. Sudjelovali su prvaši i trećaši iz B smjene. Njeni su igrokazi omiljeni među učenicima, a mnogi se nalaze i u čitankama i na popisu školske lektire. Književnica je izvela neke svoje igrokaze uz pomoć lutaka koje sama izrađuje, a u nekima  su sudjelovali i učenici. Bilo je to lijepo druženje s puno pozitivne energije. Književnica je poklonila školskoj knjižnici svoju novu knjigu.

 [više]

POKLADNI UTORAK

Autor: Tome Kovačević, 25. 2. 2012. 19:15

Već po tradiciji učiteljice i učenici razredne nastave s veseljem pripremaju i održavaju svoj maskenbal.

I ove godine smo udružili svoje kreativne sposobnosti, navukli zanimljive maske, zabavljali se uz glazbu i kolačiće, a na kraju, kako i priliči, osudili i zapalili krnju.

 [više]

 CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju