preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

VIJESTI SEDMIH RAZREDA

SEDMAŠI U PRIRODOSLOVNOM MUZEJU

Autor: Josipa Banić, 21. 2. 2014. 11:10

Tijekom mjeseca veljače, učenici sedmih razreda posjetili su Prirodoslovni muzej. Što su vidjeli i naučili te kako su doživjeli posjet Muzeju, možete pročitati u nastavku.

 

 [više]

UČENICI SEDMIH RAZREDA U PRIRODOSLOVNOM MUZEJU

Autor: Josipa Banić, 6. 3. 2013. 15:26

Učenici sedmih razreda naše Škole prisustvovali su radionicama o kukcima u Prirodoslovnom muzeju. Učenici su vidjeli zbirke kukaca te upoznali i mnoge nove vrste. Čuli su o njihovim ulogama u prirodi i  nekim koristima za čovjeka.  Saznali su kako se kukci  hrane i razmnožavaju te promatrali organe kukaca pod mikroskopom. Neki od učenika su bili jako zainteresirani te su ponijeli i nekoliko kukaca u školu kako bi mogli pratiti njihov razvoj od ličinke do odrasle jedinke.

 [više]

KUĆICE ZA PTICE STANARICE

Autor: Josipa Banić, 31. 1. 2013. 21:11

Učenici 6. i 7. razreda naše škole, a koji su uključeni u rad učeničke zadruge, zajedno s roditeljima izradili su kućice za ptice stanarice. Kućice smo postavili u školski vrt te u njih stavili različite vrste hrane (sjemenke, kruh, svježe i suho voće, čvarke...). Stavljanjem različitih vrsta hrane privući ćemo više ptičica, a tako će društvo u vrtu biti veselije.

Naše eko aktivnosti - postavljanje kućica za ptice i crtanje zelenih grafita popratile su i kamere Hrvatske radiotelevizije.

 [više]

SLAGANJE GRANČICA MASLINE

Autor: Josipa Banić, 2. 4. 2012. 07:19

Uoči Cvjenice orezali smo masline u školskom vrtu. Učenici 7. B i 7. C razreda slagali su grančice koje smo poklonili učeničkoj zadruzi Zadrugari iz Vođinaca (pokraj Vinkovaca).

 [više]

POSJET PRIRODOSLOVNOM MUZEJU

Autor: Josipa Banić, 8. 3. 2012. 09:45

6. i 7. ožujka 2012. učenici sedmih razreda naše škole posjeili su Prirodoslovni muzej u Splitu.

Učenici su u pratnji stručnog vodstva razgledali sljedeće izložbe: Malakološku zbirku obitelji Bakotić (školjke, rakovi, puževi, koralji), Tajne Jadrana (ribe i sisavci Jadrana) te Ptice močvara.

Nakon razgledavanja, učenici su sudjelovali na radionici o kukcima. Tu su najprije čuli o načinu života kukaca, vidjeli različite vrste kukaca te naposlijetku naučili kako, ali i sami preparirali kukce.

 [više]

 CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju