preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

VIJESTI TREĆIH RAZREDA

SNJEŽNE RADOSTI 3. B U ŠKOLSKOM VRTU

Autor: Josipa Banić, 27. 2. 2018. 09:00

 [više]

POGLED S VISINE – ZVJEZDANO SELO NA MOSORU

Autor: Mara Petričević, 20. 10. 2017. 10:44

U utorak 10.10.2017. je topao i sunčan jesenski dan izmamio učenike i učiteljice trećih razreda u poludnevnu školu u Zvjezdano selo na Mosoru. Još jednom smo dokazali da iskustveno učenje donosi  velike rezultate pri usvajanju sadržaja. Učenici su imali priliku učiti otkrivanjem u neposrednoj životnoj stvarnosti. Posjetili smo izvor rijeke Žrnovnice i Zvjezdano selo gdje su učenici grad Split gledali kroz teleskop i čuli zanimljivo predavanje o zvijezdama koje je održao astronom. Na kraju smo se uz sportske aktivnosti zabavili na dječjem igralištu u Sitnom Donjem. 

Puni lijepih doživljaja i stečenog znanja  pamtimo i ovu školu u prirodi.

 [više]

11. DANI OSNOVNIH ŠKOLA SPLITSKO – DALMATINSKE ŽUPANIJE PREMA KVALITETNOJ ŠKOLI

Autor: KATIJA LUCIĆ, 15. 10. 2017. 16:27

ZNANSTVENI SKUP S MEĐUNARODNOM SURADNJOM

OD ZNANOSTI DO UČIONICE

Na skupu su se predstavili učenici 2.c razreda (Klara, Andrea, Ivana, Roko i Duje) s projektom „MOJ MALI GLAS ZA ZEMLJIN SPAS“ kojim su ukazali na potrebu razvijanja ekološke osviještenosti od malena, s ciljem mijenjanja loših i usvajanja novih navika u svrhu unaprjeđenja zdravlja i kvalitete života na Zemlji.

 [više]

GRADITELJI DOBRIH ZMAJEVA U 3. C

Autor: Dubravka Tkalčec, Tome Kovačević, 27. 3. 2014. 00:16

Poučni tekst o malom zmaju nas je potaknuo da i sami napravimo svoje zmajeve koji će, kad polete, visoko ponijeti dobre poruke koje smo pričvrstili za njihove repove. Za pomoć u gradnji zmajeva smo se obratili našim očevima. Tako su tate Boris, Tihomir, Ivan, Nediljko i Frane postali vođe svojih skupina koje su nastojale izgraditi što maštovitije zmajeve.

 [više]

ZANIMLJIVI LISTOPAD U TREĆIM RAZREDIMA

Autor: Dubravka Tkalčec, Tome Kovačević, 29. 10. 2013. 09:43

Listopad je mjesec u kojem se značajni nadnevci i različite aktivnosti smjenjuju jedne za drugim. Tako smo, uz prigodnu svečanost u Školi, obilježili Dane kruha i u svom razredu. U goste nam je došla Tomislavova mama Anđelka koja radi u pekari. Sa sobom je donijela različite proizvode od brašna te odgovarajući na pitanja koja su za nju pripremili učenici, opisala rad u pekari. Pod više pogledajte gdje smo sve bili u listopadu i što smo sve radili.
 [više]

Susret s dječjom književnicom Jadrankom Čunčić-Bandov

Autor: Dubravka Tkalčec, 4. 6. 2012. 14:12

2. lipnja je naša knjižničarka  Anica Štambuk organizirala susret s dječjom književnicom Jadrankom Čunčić-Bandov. Sudjelovali su prvaši i trećaši iz B smjene. Njeni su igrokazi omiljeni među učenicima, a mnogi se nalaze i u čitankama i na popisu školske lektire. Književnica je izvela neke svoje igrokaze uz pomoć lutaka koje sama izrađuje, a u nekima  su sudjelovali i učenici. Bilo je to lijepo druženje s puno pozitivne energije. Književnica je poklonila školskoj knjižnici svoju novu knjigu.

 [više]

POKLADNI UTORAK

Autor: Tome Kovačević, 25. 2. 2012. 19:15

Već po tradiciji učiteljice i učenici razredne nastave s veseljem pripremaju i održavaju svoj maskenbal.

I ove godine smo udružili svoje kreativne sposobnosti, navukli zanimljive maske, zabavljali se uz glazbu i kolačiće, a na kraju, kako i priliči, osudili i zapalili krnju.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju