preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

 > O školi

 Obilježje školskog područja

Školsko upisno područje utvrđeno mrežom škola za područje grada Splita obuhvaća područje GK Mejaši (Mejaši, Dragovode, Kila, Dračevac i Karepovac). Veliki broj učenika koji pripadaju našem upisnom području pohađaju druge škole zbog jednostavnijeg prijevoza do drugih gradskih škola. Obilježje naselja je da su zgrade u individualnoj stambenoj zoni tako da je infrastruktura loše izgrađena.

Neprimjerena je prometna povezanost: nema ulica, puteljci su neasfaltirani, a sve to još i neosvjetljeno. Stanovnici parkiraju automobile u raskršćima i nogostupima tako da djeca moraju hodati kolnikom što predstavlja veliku opasnost. Naročito za učenike s Vrborana je opasnost u prometu velika jer dolaze cestom koja je jako prometna. Pločnik na cesti pored Škole služi kao parkiralište, pa djeca moraju hodati kolnikom. Prelaz preko Vukovarske je također opasan, jer nije dovoljno pregledno. Djeca sa Dragovoda prolaze kroz potok i tuđa dvorišta. Put od Mostina prema školi također nije izgrađen ni osvijetljen.

Podruđje ovog GK je u velikoj gradnji – trenutno se u blizini škole gradi oko 200 stanova. Glavna ulica iz koje je ulaz u školu nije uređena, već dvije godine nije označena ni horizontalna ni vertikalna prometna signalizacija.

 

Materijalni i prostorni uvjeti

Ukupna površina parcele je 6020 m2.

Ukupna površina školske zgrade je 2832m2. Školski vrt i dvorište 3020m2.

Sagrađena je trodjelna školska sportska dvorana površine 2700m2. Škola nema vanjskog igrališta pa se svi satovi TZK moraju odvijati u dvorani. Škola radi u dvije smjene. Dobivena je Uporabna dozvola, ali su date primjedbe koje će se uskoro otkloniti. Izgrađeno je novih 6 učionica pa je otklonjen nedostatak prostora tj. učionica. Uvjeti rada su dobri. Provodi se kabinetska nastava iz svih nastavnih predmeta.

Nema organizirane prehrane za djecu, pa marende učenici većinom nabavljaju u susjednim trgovinama, a dio učenika i preko posebnog dobavljača za školu. Grad financira socijalne marende za učenike koji imaju pravo na marende (čiji su roditelji slabijeg imovinskog stanja i/ili imaju 4 i više malodobne djece).

Za sve aktivnosti u školi, sredstva se doznačuju iz gradskog proračuna koja se po kriterijima dostavljaju školi za redovite djelatnosti i pomoć roditelja.

Škola je u mreži škola bez barijera (ima lift, platformu, wc za invalide).





vijesti

PRIČA O ŠKOLSKOM VRTU

Autor: Gordan Lovrić, 30. 9. 2007.



Djeca su ga sadila...

...njegovala i održavala...

i ponosila se njime!

Školski okoliš je velik te su u njemu potrebne intervencije /realizacija hortikulturalnog programa, izgradnja infrastrukture adaptacija i rekonstrukcija vanjske rasvjete itd.
Škola ima status eko-škole; eko patrole i prirodnjaci permanentno vode računa o održavanju okoliša.
Mladi zadrugari vode brigu o vanjskom uređenju škole i održavanju školskog vrta.

 

 [više]

 



CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju