preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

 > O školi

 Obilježje školskog područja

Školsko upisno područje utvrđeno mrežom škola za područje grada Splita obuhvaća područje GK Mejaši (Mejaši, Dragovode, Kila, Dračevac i Karepovac). Jedan dio učenika koji pripadaju našem upisnom području pohađaju druge škole zbog jednostavnijeg i sigurnijeg prilaza i prijevoza do drugih gradskih škola, kao i zbog organizacije cjelodnevnih ili produženih boravaka u drugim školama. Obilježje naselja je da su zgrade u individualnoj stambenoj zoni tako da je infrastruktura loše izgrađena.

Materijalni i prostorni uvjeti

Ukupna površina parcele je 6020 m2Ukupna površina školske zgrade je 3192 m2. Školski vrt i dvorište 2900 m2.

Škola ima trodjelnu školsku sportsku dvoranu površine 2700 m2, ali nema vanjskog igrališta pa se svi satovi TZK moraju odvijati u dvorani. Na početku 2019./2020. nastavne godine u rad su pruštene još 3 nadograđene učionice, ali Škola i dalje radi u tri smjene. Usprkos radu u 3 smjene uvjeti rada su dobri.
 

Provodi se kabinetska nastava iz svih nastavnih predmeta. 
 

Prehrana za djecu je organizirana na razne načine, marende učenici većinom nabavljaju u susjednim trgovinama, dio učenika preko posebnog dobavljača za školu, a jedan dio prima mlijčni obrok. Grad financira socijalne marende za učenike koji imaju pravo na marende (čiji su roditelji slabijeg imovinskog stanja i/ili imaju 4 i više malodobne djece). Škola sudjeluje u projektu „Shema školskog voća” te „Školski medni dan“ za učenike prvih razreda.
 

Za sve aktivnosti u školi, sredstva se doznačuju iz gradskog proračuna koja se po kriterijima dostavljaju školi za redovite djelatnosti i pomoć roditelja.
 

Škola je u mreži škola bez barijera (ima lift, platformu, wc za invalide).
 

Škola je u suradnji s Gradom Splitom prijavila projek „S pomoćnikom mogu bolje” kao bi se osigurali pomoćnici u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju. Projekt se financira kroz Europske strukturne i investicijske fondove.

 

Škola je dobro opremljena – svaka učionica i kabinet ima računalo, a 18 učionica ima i pametnu poloču i projektore. Projektor se nalazi i u maloj dvorani škole koja služi za predavanja većim grupama.

vijesti

OGLASNA PLOČA

Sjednica UV-a

održat će se u ponedjeljak, 4. srpnja 2022., s početkom u 12 sati u maloj dvorani.


Upute za razrednike:

e-Dnevnik za razrednike

Upute za nastavnike:

e-Dnevnik za nastavnike

 


Sve o Tablet računalima

 Škola za život

Prezentacija s roditeljskog,

Upute za SIM kartice...

 

DOKUMENTI
KNJIGOVODSTVO
PRAVILNICI
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
KORISNI LINKOVI

 

CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju