preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

 > Knjižnica
vijesti

Međunarodno istraživanje čitalačke pismenosti

Autor: Rita Karačić, 26. 11. 2021. 12:00

PIRLS je međunardodno istraživanje čitalačke pismenosti učenika četvrtih razreda koje se provodi svakih 5 godina od 2001. Istraživanje provodi se u organizaciji Međunarodnog udruženja za vrednovanje obrazovnih postignuća.  Uz Hrvatsku, više od 50 zemalja sudjeluje u istraživanju. Čitanje je možda najvažnija vještina koju dijete može usvojiti i ključna je za akademska postignuća, ali i za daljnji život. Istraživanjem se prikupljaju podaci o tome koliko dobro djeca čitaju nakon prve četiri godine osnovnoškolskog obrazovanja. U ovom istraživanju sudjelovala su dva naša razreda, akoordinatorica i provoditeljica ispitivanja bila je knjižničarka Rita Karačić.

 [više]

Radionica animiranog filma

Autor: Rita Karačić, 26. 11. 2021. 11:42

Od 8. do 10. studenog u velikoj dvorani naše škole, održana je radionica animiranog filma u suradnji sa Hrvatskim filmskim savezom. To je prvi put da je HFS održao radionicu u nekoj od splitskih škola. Radionicu je vodio profesor Dragomir Dančević, autor vodiča Moj prvi animirani film. U radionici su sudjelovali Mirjam Bandov Blažević, Devi Ramani Najev, Valentino Balić, Ani Mastelić, Antea Tolj, Luka Margeta i Maja Zeljko.  Morali smo presnimiti program na računala i usvojiti tehnologiju rada na računalu.  Pomoć voditelju bile su profesorice informatike Marija Burmaz i Zora Čatipović te knjižničarka Rita Karačić. O našoj radionici izvijestio je i Hrvatski filmski savez na svojim stranicama.

 

 

 [više]

Kako smo obilježili Mjesec hrvatske knjige 2021.

Autor: Rita Karačić, 23. 11. 2021. 18:04

Mjesec Hrvatske knjige obilježava se od 15. listopada do 15. studenog. Ove godine, u knjižnici smo ga obilježili sudjelujući u  virtualnom čitateljskom maratonu Minuta za čitanje Hrvatskog čitateljskog društva i sudjelujući u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja pod naslovom Šest autora traži čitatelja.

 [više]

Radionice u knjižnici

Autor: Rita Karačić, 21. 9. 2021. 16:23

Dragi naši učenici i učitelji, od 10.rujna započele su radionice u našoj knjižnici. Recikliranje je u modi, ali je i korisno za i nas za i našu Planetu. Od starih časopisa i reklamnih letaka izrađujemo zdjele. Svi ste pozvani na radionice. Pošto su na snazi mjere koje nam ograničavaju veća okupljanja, u radionicama može sudjelovati najviše do 5 učenika. Dobrodošli ste dogovoriti se s knjižničarkom ukoliko želite sudjelovati. Vidimo se!

 [više]

DANI MEDIJSKE PISMENOSTI

Autor: Rita Karačić, 4. 6. 2021. 08:42

U suradnji s Agencijom za elektroničke medije, od 26. do 30. travnja u našoj školi su održavane radionice medijske pismenosti za sve učenike razredne nastave. Radionice je održala knjižničarka u svakom razredu. Učenici prvih i drugih razreda su pri tom učili razliku između stvarnog svijeta i svijeta medija, dok su učenici trećih i četvrtih razreda analizirali skrivene poruke oglasa.

 [više]

DURICA U KNJIŽNICI

Autor: Rita Karačić, 4. 6. 2021. 08:24

Tijekom školske godine u knjižnici su održavane radionice lutki na kojima su izrađene lutke Bibija i Durice po istoimenim likovima iz stripa Durica Ivice Bednjaneca. Budući da su odlasci u kazalište ove godine bili onemogućeni zbog pandemije, marljivi učenici 5.c razreda s knjižničarkom su priredili predstavu Durica u knjižnici za učenike naših drugih razreda. Svaki razred je u svom vremenu s učiteljicom došao na predstavu u knjižnicu. Roko i Vidović i Mia Baškarad iz 5.c. razreda posudili su svoje glasove lutkama, a Nika Baškarad je ispričala o Tome kako je Durica nastala i po kome je dobila ime. U videu  http://https://youtu.be/MzDwHxe-gR8 možete pogledati isječak iz predstave u knjižnici.

 [više]

Rezidba agruma

Autor: Rita Karačić, 1. 4. 2021. 15:22

S južne strane naše školske dvorane rastu agrumi. Nedavno smo ih nadopunili sadnicama gorke naranče, limuna i šipka. Rezidbu agruma ove godine su odradili učenici 2. a razreda sa knjižničarkom i svojom učiteljicom Renatom Radić Sučić tijekom sata dodatne nastave.

 [više]

RADIONICE U NAŠOJ KNJIŽNICI

Autor: Rita Karačić, 26. 3. 2021. 08:56

U knjižnici su se održavale radionice od 11. mjeseca ove školske godine. Mjere opreza koje su na snazi zbog pandemije uzrokovane korona virusom ne dozvoljavaju veći broj okupljanja. Stoga su radionice su u radionicama sudjelovala najviše po 4 đaka iz istog razreda.

 [više]

NEMAŠ POJMA, GRIZLIJANE!

Autor: Rita Karačić, 26. 3. 2021. 08:51

 [više]

Nove knjige u knjižnici

Autor: Rita Karačić, 15. 12. 2020. 16:43

Naša knižnica obogaćena je  novim naslovima, a i dotrajale knjige su zamijenjene novima!

 [više]

Nove knjige u knjižnici

Autor: Rita Karačić, 23. 11. 2020. 10:45

Stigle su nove knjige u našu knjižnicu!!!!!!

 [više]

e-slikovnica

Autor: Rita Karačić, 20. 11. 2020. 13:04

Inga Seme Stojanović

Nevidljivi dvorac za spas od opasnog virusa

e-slikovnica na dar djeci i roditeljima, bakam i djedovima, odgojiteljima, učiteljima i skrbnicima na hrvatskom znakovnom jeziku

https://www.youtube.com/watch?v=HBmuNequhUM&ab_channel=IngaSemeStojnovi%C4%87

 [više]

Dan sjećanja na Žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: Rita Karačić, 17. 11. 2020. 17:34

Najveća i najkrvavija bitka u Domovinskom ratu bila je Bitka za Vukovar.

 [više]

RADNO VRIJEME KNJIŽNICE

Autor: Rita Karačić, 6. 11. 2020. 07:53

RADNO VRIJEME KNJIŽNICE

PONEDJELJAK/SRIJEDA/PETAK  7:30-13:30

UTORAK/ČETVRTAK 13:30-19:30

 [više]

 OGLASNA PLOČA

Sjednica UV-a

održat će se u ponedjeljak, 4. srpnja 2022., s početkom u 12 sati u maloj dvorani.


Upute za razrednike:

e-Dnevnik za razrednike

Upute za nastavnike:

e-Dnevnik za nastavnike

 


Sve o Tablet računalima

 Škola za život

Prezentacija s roditeljskog,

Upute za SIM kartice...

 

DOKUMENTI
KNJIGOVODSTVO
PRAVILNICI
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
KORISNI LINKOVI

 

CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju