preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

 > Naslovnica
Vijesti

TERENSKA NASTAVA – KREŠEVO BRDO – TREĆI RAZREDI

Autor: Lorena Kuvačić Roje, Tome Kovačević, 19. 10. 2018.

Učenici trećih razreda u suradnji sa Splitskim skautskim zborom išli su na terensku nastavu u Kreševo brdo. Radeći u manjim skupinama (patrolama) upoznali smo skautsku organizaciju i njen program rada uz pozdrav domovini i podizanje državne zastave.

Pod [više] pogledajte slike i kratki opis što smo sve radili.

Prirodnjački program o orijentaciji u prostoru započeli smo u šetnji po utvrđenoj ruti do vidikovca nad kojim se pruža pogled na dolinu rijeke Cetine. Ponovili smo i utvrdili stečena znanja o orijentaciji u prostoru u stvarnom okruženju širega zavičaja (dalmatinsko krško zaleđe: naselja, planine, kanjon, reljef) te o svijetu prirode (flora i fauna). Nakon povratka smo pisali dnevnik puta (izvješće o obavljenome zadatku držeći se kronološkoga slijeda događaja), crtali skicu prostora ispred doma i vezivali izviđačke čvorove.

Nakon organiziranih aktivnosti i ručka uslijedile su izviđačke igre i sportske aktivnosti. Naučili smo i nekoliko izviđačkih pjesama i pjevali ih uz pratnju gitare. Aktivnosti smo priveli kraju spuštanjem zastave i podjelom nagrada.

U društvu izviđača osjećali smo se vrlo ugodno. Od njih smo naučili kako živjeti s prirodom i kako istodobno korisno ispuniti svoje slobodno vrijeme bez mobitela i računala.

Terenska nastava bila je organizirana kao cjelodnevna terenska nastava. Tijekom tri radna dana (25.9.2018. - 27.9.2018.) na nastavu su odlazila po dva razreda učenika trećih razreda. 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju