preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

Modelarstvo

Cilj rada modelarske skupine je poticanja učenika za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoj poduzetništva.

Učenici će primijeniti znanja i stečene vještine kroz vježbe i radionice te dokumentirajući aktivnosti u školi i događaje u svojoj okolici te na različitim smotrama i natjecanjima.  

Zadaća modelarske skupine je upoznavanje vrsta drva, alata i načina rada s njima; osposobljavanje učenika za pravilno rukovanje alatima; razvijanje interesa za rad s drvom i različitim alatima; usmjeravanje u izboru hobija ili zanimanja; aktivan odnos prema radnim zadatcima; razvijanje likovnosti i osjećaja za sklad; razvijanje timskog rada; razvijanje komunikacijskih sposobnosti, sigurnosti i samopouzdanja u javnom nastupu i ophođenju, socijalnih vještina; bogaćenje izražavanja drugim sredstvima; pružiti učenicima zabavne i istovremeno poučne sadržaje.

  

 


vijesti

PROJEKT "MOJ MALI ŠKVER"

Autor: Tome Kovačević, 17. 6. 2022. 13:41

Uz suradnju s Hrvatskim savezom brodomaketara u našoj školi proveden je projekt "Moj mali škver". Učenici su izrađivali makete pasare, primorske barke i liburne uz ispričanu priču o njegovoj svrsi i glavnim karakteristikama. U projektu su sudjelovali učenici osmih razreda i izradili mali škver te na taj način naučili više o hrvatskoj pomorskoj baštini, ali su razvili i svoje brodomaketarsko umijeće.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 OGLASNA PLOČA

Sjednica UV-a

održat će se u ponedjeljak, 4. srpnja 2022., s početkom u 12 sati u maloj dvorani.


Upute za razrednike:

e-Dnevnik za razrednike

Upute za nastavnike:

e-Dnevnik za nastavnike

 


Sve o Tablet računalima

 Škola za život

Prezentacija s roditeljskog,

Upute za SIM kartice...

 

DOKUMENTI
KNJIGOVODSTVO
PRAVILNICI
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
KORISNI LINKOVI

 

CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju