preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

Modelarstvo

Cilj rada modelarske skupine je poticanja učenika za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoj poduzetništva.

Učenici će primijeniti znanja i stečene vještine kroz vježbe i radionice te dokumentirajući aktivnosti u školi i događaje u svojoj okolici te na različitim smotrama i natjecanjima.  

Zadaća modelarske skupine je upoznavanje vrsta drva, alata i načina rada s njima; osposobljavanje učenika za pravilno rukovanje alatima; razvijanje interesa za rad s drvom i različitim alatima; usmjeravanje u izboru hobija ili zanimanja; aktivan odnos prema radnim zadatcima; razvijanje likovnosti i osjećaja za sklad; razvijanje timskog rada; razvijanje komunikacijskih sposobnosti, sigurnosti i samopouzdanja u javnom nastupu i ophođenju, socijalnih vještina; bogaćenje izražavanja drugim sredstvima; pružiti učenicima zabavne i istovremeno poučne sadržaje.

  

 


vijesti

ODRŽANO 1. KOLO MODELARSKE LIGE

Autor: Tome Kovačević, 24. 12. 2015. 19:45

Dana 15.12.2015. g. održano je prvo kolo Modelarske lige u osnovnoj školi „Žrnovnica“. Na natjecanju je sudjelovalo 17 ekipa odnosno 34 učenika što je dosad najveći broj ekipa splitsko-dalmatinske županije na ovakvom natjecanju. Iz naše škole na natjecanju Modelarske lige sudjelovalo je najviše čak deset učenika.

Osnovna škola „Žrnovnica“ kao domaćin natjecanja te mentor Jozo Pivac, prof. pobrinuli su se za organizaciju održane lige te da natjecanje prođe u ugodnoj i radnoj atmosferi.
Učenici su izrađivali božićne jaslice od drva te s obzirom na blagdanske dane i raspoloženje mogli su ponijeti doma i u svoje škole jaslice da upotpune božićna drvca.

 [više]

ČETVRTI SAJAM SPORTOVA I TEHNIČKE KULTURE

Autor: Tome Kovačević, 20. 9. 2015. 18:04

U subotu 12.09. održan je 4. Sajam sportova, tehničke kulture i vanškolskih aktivnosti u prostorijama trgovačkog centra Joker na kojem je sudjelovala i naša škola. Učenici naše škole Ivan Družić, Ante Milinović, Ena Radoš i Mia Ujević pozvani su da sudjeluju i pokažu svoje znanje i umijeće u najmodernijim tehničkim disciplinama modelarstva, raketnog modelarstva, robotike i Roboalke.

 [više]

PRVO KOLO MODELARSKE LIGE

Autor: Tome Kovačević, 3. 12. 2014. 21:06

U našoj školi je održano prvo kolo županijskog natjecanja Modelarske lige za Splitsko-dalmatinsku županiju. Na natjecanju je sudjelovalo 14 ekipa, odnosno 28 učenika. Učenici su u 3 puna sata izrađivali kućicu. Svi sudionici uz ugodno druženje i timski rad pokazali su svoju kreativnost, inovativnost te želju za razvojem tehničkih znanja i vještina. Iz naše škole sudjelovalo je šest učenika 5.c razreda.

 [više]

TREĆI SAJAM SPORTOVA I TEHNIČKE KULTURE

Autor: Tome Kovačević, 15. 9. 2014. 16:33

U subotu 13. i nedjelju 14. rujna u TC Joker se održao Treći sajam sportova, tehničke kulture i vanškolskih aktivnosti na kojem je sudjelovala i naša škola. Učenici naše škole su sudjelovali u radionici modelarstva gdje su izrađivali drvenu kućicu za ptice.

 [više]

ZAVRŠNO KOLO MODELARSKE LIGE

Autor: Tome Kovačević, 3. 5. 2014. 20:19

U našoj školi je održano završno županijsko natjecanje Modelarske lige za Splitsko-dalmatinsku županiju. Na završnom natjecanju sudjelovalo je 14 ekipa, odnosno 28 učenika. Učenici su u 3 puna sata izrađivali kutiju za alat. Svi sudionici uz ugodno druženje i timski rad pokazali su svoju kreativnost, inovativnost te želju za razvojem tehničkih znanja i vještina. Prema službenim elementima vrednovanja, povjerenstvo je odlučilo da su učenice Katarina Krišto i Lucija Pavlov iz Osnovne škole Kneza Trpimira, Kaštel Gomilica izradile najbolji rad.

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE - MODELARI

Autor: Tome Kovačević, 24. 4. 2013. 19:41

U našoj školi je održano završno županijsko natjecanje Modelarske lige za Splitsko-dalmatinsku županiju. Na završnom natjecanju sudjelovalo je 6 ekipa, odnosno 12 učenika koji su izrađivali kutijicu za olovke. Svi sudionici uz ugodno druženje i timski rad pokazali su svoju kreativnost, inovativnost te želju za razvojem tehničkih znanja i vještina. Prema službenim elementima vrednovanja, povjerenstvo je odlučilo da su učenici Marjan Brnića i Tea Kalajžić iz naše škole izradili najbolje radove.

 [više]

 CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju