preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

vijesti

Info pult- web stranica o svim uslugama u zajednici

Autor: Mladenka Žuvan, 19. 3. 2018. 12:17

http://infopult.hr/

Centar za socijalnu skrb, Podružnica Obiteljski centar, sažeo je na jednom mjestu sve potrebne informacije o uslugama i pomoći koja  može zatrebati. Tu se nalaze informacije o raznim potporama za djecu i obitelj, informacije o jednokratnim naknadama, gdje se možete obratiti za pomoć djeci u učenju, za pohađanje kreativnih radionica, individulanih i grupnih logopedskih i psihologijskih terapija. Neke su usluge besplatne, a neke uz prihvatljivu naknadu. 

Projekt sufinanciraju Grad Split i Splitsko- dalmatinska županija.

 [više]

Otvori kišobran nenasilja- animirani film nenasilne komunikacije

Autor: Mladenka Žuvan, 19. 3. 2018. 10:22

https://www.youtube.com/watch?v=nZeW4JKev3o&t=4s

Animirani film koji služi kao nastavno pomagalo u slučaju vršnjačkog nasilja. Nastanak filma podržan je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Osmislio: Krugovi- Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje

 [više]

Može li danski model odgoja prevenirati vršnjačko nasilje ?

Autor: Mladenka Žuvan, 23. 2. 2018. 15:07

Psihologinja Vesna Gračner je održala predavanje o vršnjačkom nasilju učiteljima naše škole na Učiteljskom vijeću 21. veljače 2018. Danci su godinama najsretnija nacija na svijetu, a uzrok toga jest u njihovom načinu odgoja djece. U nastavku pročitajte koje su značajke najpoželjnijeg odgoja djece.

 [više]

BROŠURA ZA RODITELJE -,,Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tome Kovačević, 11. 2. 2018. 15:41

U listopadu 2017. godine, u organizaciji Ureda za suzbijanje zlouporabe droga održanje godišnji sastanak Radne skupine za Sustav ranog upozoravanja u slučaju pojave novih psihoaktivnih tvari u Republici Hrvatskoj . Zadaća Radne skupine je savjetovanje Ureda o provedbi opće strategije Nacionalnog informacijskog sustava za droge, metodama prikupljanja i analize podataka, komunikacijskoj strategiji i  aktualnim temama i trendovima koji se pojavljuju na području novih psihoaktivnih tvari, predlaganje aktivnosti i mjera te sudjelovanje u izradi radnih dokumenata i stručne literature. Na  sastanku je sa članovima spomenute Radne skupine usuglašena konačna verzija brošure ,,Interuju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati" koju su nam u elektronskom obliku dostavili iz Agencije za odgoj i obrazovanje, a možete je predignuti ovdje.

 [više]

Dan sigurnijeg interneta 2018.

Autor: Zora Čatipović, 5. 2. 2018. 14:15

Agencija za odgoj i obrazovanje jedan je od strateških partnera Centra za sigurniji Internet (http://www.sigurnijiinternet.hr) te kontinuirano već dugi niz godina podržava akcije obilježavanja međunarodnog Dana sigurnijeg interneta.

Međunarodni Dan sigurnijeg interneta (Safer Internet Day  - SID) ove godine obilježava se u utorak, 6. veljače 2018. pod motom Stvaranje, povezivanje i dijeljenje poštovanja: Bolji internet počinje s vama.

 [više]

Moj kvart, moja ulica, moja sigurnost

Autor: Zora Čatipović, Mladenka Žuvan, 5. 2. 2018. 11:39

Ove godine i naša je škola uključena u novi projekt Dječjeg gradskog vijeća koji nosi naziv „Moj kvart, moja ulica, moja sigurnost“. To je projekt u kojem će dječji vijećnici Gradskoj upravi prenijeti probleme koje imaju u svom kvartu, ulici ili školskom okolišu. Na sjednici Dječjeg gradskog vijeća prisustvovat će nadležni koji mogu rješavati probleme na koje djeca ukažu.

Na sastanku Vijeća učenika naše škole koji smo održali prije zimskih praznika djeca su, s predsjednicom Vijeća učenika Ivonom Petričević (7.a) i psihologinjom škole, vrlo jasno izdvojila dva problema. Prvi problem je izgradnja nogostupa na cesti koja spaja kvartove Mejaše i Kilu (Vrboran). Drugi problem jest nedostatak igrališta i parkova na području OŠ „Mejaši“  te općenito na području Mejaša, Kile i Dragovoda. Djeca su dokumentirala  ove probleme i uputila svoje zahtjeve u Grad Split s nadom da će sutra njihovo djetinjstvo biti barem malo sigurnije i zabavnije, kakvo ono i treba biti.

 [više]

ORGANIZIRANI PRIJEVOZ UČENIKA KOMBIJEM / MINIBUSOM Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josipa Banić, 8. 12. 2017. 19:22

Od ponedjeljka, 11. prosinca 2017. kreće  organizirani prijevoz kombijem (minibusom) učenika s Mostina, Karepovca i Kile.

Početne i završne stanice kombija (minibusa) su:

        - makadam – parking sa zapadne strane školske dvorane

         - okretište kod Bauhausa

U priloženim dokumentima, možete pronaći popis učenika po smjenama i cjelokupni raspored polazaka s početnih stanica.

 [više]

TJEDAN SJEĆANJA NA VUKOVAR I ŠKABRNJU

Autor: Zora Čatipović, Divna Šušić, 20. 11. 2017. 10:17

Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju niz je aktivnosti koje se od 11. do 20. studenoga provode u organizaciji Hrvatske udruge Benedikt iz Splita, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske. Program se realizira u čak jedanaest gradova Splitsko-dalmatinske županije, a jedan od njih upriličen je 16. studenoga u  Nadbiskupijskome sjemeništu u Splitu za učenike osnovnih i srednjih škola. Učenici sedmih razreda naše škole sa svojim razrednicima uvjerili su se u raznolikost i kvalitetu pripremljenih sadržaja.

                                                                          Divna Šušić, prof.

 [više]

SUFINANCIRANJE ŠKOLSKIH UDŽBENIKA ZA UČENIKE DRUGOG, TREĆEG I ČETVRTOG RAZREDA U ŠK.GOD. 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tome Kovačević, 23. 9. 2017. 10:51

Gradonačelnik Grada Splita je 20. rujna 2017. godine donio Zaključak o sufinanciranju nabave školskih udžbenika za učenike drugog, trećeg i četvrtog razreda u školskoj godini 2017./2018. Pravo na sufinancirani iznos od 500,00 kuna imaju učenici s prebivalištem na području Grada Splita. Roditelji/skrbnici/posvojitelji/udomitelji su dužni ispunjeni Zahtjev za sufinanciranje nabave osnovnog kompleta školskih udžbenika za učenicu/ka drugog, trećeg i četvrtog razreda osnovne škole u školskoj godini 2017./2018. dostaviti razrednicima.

Pod [više] pročitajte sve o uputama i proceduri te preuzmite Zahtjev - obrazac koji je potrebno ispuniti.

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tome Kovačević, 26. 8. 2017. 21:10

Obavještavamo roditelje/ skrbnike/ udomitelje učenika II. do VIII. razreda OŠ Mejaši Split, koji su ostvarili pravo na novčani bon za kupnju dijela školskih udžbenika i školskog pribora za školsku godinu 2017./2018., da iste mogu preuzeti u tajništvu Škole od 28. kolovoza 2017. do 8. rujna 2017. godine od 8,00 do 12,00 sati.

Prilikom preuzimanja novčanog bona roditelj/ skrbnik/ udomitelj dužan je predočiti osobnu iskaznicu. Popis knjižara kod kojih se mogu realizirati novčani bonovi nalazi se ovdje.

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA 1. RAZREDA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tome Kovačević, 26. 8. 2017. 21:05

Poštovani roditelji učenika 1.razreda šk.god. 2017./2018., obavještavamo Vas o Projektu nabave školskih udžbenika i radnih bilježnica za učenike prvih razreda osnovnih škola šk.god. 2017./2018.. Pod [više] pročitajte sve o uputama i proceduri isplate sredstava.

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tome Kovačević, 2. 6. 2017. 17:53

 

Obavijest roditeljima u svezi ostvarivanja prava na pomoć za kupnju školskih udžbenika i ostvarivanje prava na besplatne marende u šk.god. 2017./2018. 

Na zamolbu pročelnice Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu, g-đe Romane Škrabić, u privitku objavljujemo dokumente s uputama i zahtjeve kojima možete ostvariti pravo na novčane bonove i marende. 

 

 [više]

AKTIVNOSTI U VELJAČI - PREVENCIJA VRŠNJAČKOG NASILJA

Autor: Zora Čatipović, Mladenka Žuvan, 6. 3. 2017. 14:24

Kroz veljaču smo proveli niz aktivnosti koje su imale zajednički nazivnik  -  prevenciju nasilja općenito, a naročito među djecom.

Nasilje nikome ne donosi išta dobro. Zato od najranije dobi svakodnevno to osvještavamo djeci. Najvažnije je biti dobar model djetetu i na smiren, prijateljski i pametan način pristupati svima i svim problemima koji se nađu na putu.

 [više]

UPISI U OSNOVNU ŠKOLU 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Stipe Božinović, 3. 2. 2017. 21:54

Školski obveznici za prijavu u prvi razred osnovne škole su:

 • ​djeca rođena od 1. travnja 2010. do 31. ožujka 2011.,
 • djeca rođena od 1. travnja 2011. do 31. prosinca 2011. za koju roditelji/staratelji žele ostvariti pravo na prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole,
 • djeca kojima je za šk.god. 2016./17. rješenjem Ureda, odgođen upis u prvi razred osnovne škole
 • djeca koja trebaju privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole

Prijava dorasle djece vršit će se elektronskim putem. Za popunjavanje obrasca kliknite ovdje. Pod [više] pročitajte sve o uputama i proceduri prijava i upisa.

 [više]

OSIGURANJE PREHRANE DJECE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tome Kovačević, 16. 9. 2016. 13:10

Nastavno na projekt „Osiguranje prehrane djece u osnovnim školama u 9 hrvatskih županija za školsku godinu 2016./2017.“ zaklade Hrvatska za djecu obavještavamo Vas da smo ušli u slijedeću fazu projekta u kojoj se od nas očekuje da dostavimo podatke o stvarnim potrebama učenika za pokriće troškova školske prehrane u školskoj godini 2016./2017.

U cilju ostvarivanja prava na dodjelu potpore za osiguranje prehrane učenika slabijeg imovinskog stanja u osnovnim školama Grada Splita, molimo da nam najkasnijedo utorka 20. rujna 2016. godine, do kraja radnog dana dostavite:

 • Prikupljenu dokaznu dokumentaciju
 • Ispunjeni obrazac Popis krajnjih korisnika (učenika)
 • Ispunjeni obrazac Podataka o stvarnim potrebama – ZHZD prehrana UDFS prilog 5 ugovoru
 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA PRVIH RAZREDA

Autor: Tome Kovačević, 3. 9. 2016. 19:03

Kao što znate učenici prvih razreda će nastavu pohađati u međusmjeni  s početkom u 11 sati.

Prvi dan nastave tj. 5. rujna djecu trebate dovesti u Školu u 17 sati kada ćemo im uputiti pozdrav dobrodošlice, zatim upoznavanje s učiteljima, a potom odlazak u Crkvu ( oni koji žele).

Ispričavamo se što nismo izvjesili raspored učenika po odjelima, to je iz opravdanih razloga, a o tome ćemo vas obavijestiti putem web-a i na vratima Škole u ponedjeljak.

Hvala na razumijevanju.

Mirjana Jerčić, ravnateljica

 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE

Autor: Tome Kovačević, 26. 8. 2016. 20:07

Bonove za nabavku školskih udžbenika odabrane za učenike/ce od I. do VIII. razreda možete preuzeti u tajništvu škole od ponedjeljka 29.8.2016.g. svakim radnim danom od 09.00 sati do 12.00 sati

Bon mogu preuzeti isključivo roditelji / udomitelji / skrbnici učenika/ce s osobnom iskaznicom.

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tome Kovačević, 1. 6. 2016. 15:18

Obavijest roditeljima u svezi ostvarivanja prava na pomoć za kupnju školskih udžbenika i ostvarivanje prava na besplatne marende u šk.god. 2016./2017.

Na zamolbu pročelnice Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu, g-đe Romane Škrabić, u privitku objavljujemo dokumente s uputama i zahtjeve kojima možete ostvariti pravo na novčane bonove i marende. 

 [više]

UPISI U OSNOVNU ŠKOLU 2016./2017.

Autor: Tome Kovačević, 28. 1. 2016. 22:38

Školski obveznici za prijavu u prvi razred osnovne škole su:

 • djeca rođena od 1. travnja 2009. do 31. ožujka 2010.,
 • djeca rođena od 1. travnja 2010. godine do 31. kolovoza 2010. za koju roditelji/staratelji žele ostvariti pravo na prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole,
 • djeca kojima je za šk.god. 2015./16. rješenjem Ureda, odgođen upis u prvi razred osnovne škole
 • djeca koja trebaju privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole (čiji su roditelji zbog teškoća djeteta stekli pravo na status roditelja njegovatelja) 

Prijava dorasle djece vršit će se elektronskim putem. Za popunjavanje obrasca kliknite ovdje. Pod [više] pročitajte sve o uputama i proceduri prijava i upisa.

 [više]

MALA SPLITSKA DEBATA

Autor: Zora Čatipović, Mladenka Žuvan, 23. 10. 2015. 20:19

Naša škola je uključena  u projekt Grada Splita „Mala Splitska debata“.  

20. listopada 2015. u Gradskoj knjižnici Marka Marulića održala se prva edukacija  kojoj su nazočili Dječji gradski vijećnik za našu školu učenik Mislav Mustapić  te školska psihologinja, koordinatorica za ovaj projekt.

U projektu „Mala splitska debata“ sudjelovat će zainteresirane splitske osnovne škole koje će se međusobno natjecati.

Pod [više] saznajte kako i Vi možete sudjelovati u ovom projektu.
 [više]

ZAHTJEV ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA BESPLATNE MARENDE U OSNOVNIM ŠKOLAMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tome Kovačević, 7. 9. 2014. 14:10

Poštovani roditelji, s obzirom na skori početak nove školske godine podsjećamo Vas na mjere iz sustava socijalne skrbi koje se odnose na pravo na besplatnu marendu kao i na pravo na sufinanciranje prehrane u cjelodnevnom i produženom boravku u osnovnim školama.

Gradsko vijeće Grada Splita je na 12. sjednici, održanoj 11.lipnja 2014. donijelo Odluku o socijalnoj skrbi („Službeni glasnik Grada Splita“, broj 22/14) kojom su, u odnosu na raniju regulativu, određeni bitno različiti uvjeti i postupci ostvarivanja spomenutih mjera. Novost je da će Grad Split izravno na žiro račune roditelja/ skrbnika/ udomitelja uplaćivati odgovarajuće mjesečne iznose kako bi obveza podnošenja JOPPD obrasca bila na Gradu, a ne na ustanovama.

Pod "više" preuzmite cijeli naputak za ostvarivanje prava na besplatnu marendu.

 [više]

OSTVARIVANJE PRAVA NA NOVČANI BON ZA NABAVU UDŽBENIKA U ŠKOLSKOJ GODINI 2014./2015. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tome Kovačević, 19. 6. 2014. 11:47

Grad Split je osigurao u svom Proračunu sredstva za pokriće dijela troškova nabavke školskih udžbenika u školskoj godini 2014./2015.

Za sve učenike 1.razreda koji sa svojim roditeljima/skrbnicima/udomiteljima imaju prebivalište na području grada Splita, a pohađaju neku od osnovnih škola čiji je osnivač Grad Split, osigurat će se novčani bon u iznosu od 200,00 kuna.

Za učenike iz kategorija određenih Odlukom o socijalnoj skrbi koji su polaznici 2. do 4. razreda osigurat će se novčani bon za pokriće dijela troškova nabavke odabranih udžbenika i dopunskih nastavnih sredstava u vrijednosti 200,00 kuna, a za polaznike 5. do 8. razreda novčani bon u vrijednosti 300,00 kuna. Kompletiranu dokumentaciju predaje u tajništvo škole radnim danom od 09.00 sati do 13.00 sati najkasnije do 04.07.2014.godine

Pod više pročitajte postupak ostvarivanja prava na novčani bon za nabavku školskih udžbenika u školskoj godini 2014./2015. i preuzmite potrebni obrazac.

 [više]

OBAVIJEST O UVOĐENJU E-DNEVNIKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tome Kovačević, 8. 9. 2013. 14:20

Počevši od ove školske godine uključili smo se u aplikaciju e-Dnevnik. To je internetska aplikacija za vođenje razredne knjige (imenika učenika i dnevnika rada), što znači da klasični „papirnati“ dnevnici i imenici u našoj školi odlaze u povijest.

Aplikacija uz sve funkcionalnosi kao i dosadašnje razredne knjige ima i dodatne funkcionalnosti koje su omogućene korištenjem informacijskih tehnologija, poput izrade raznih izvještaja za potrebe nastavnika i automatskog obavještavanja roditelja o izostancima te pristupa za učenike.

e-Dnevnik za učenike je web aplikacija koja omogućava učenicima pregled ocjena, izostanaka, bilješki te rasporeda pisanih provjera (vremenika) koje su upisali nastavnici u sustav e-Dnevnika.

Pod „više“ pogledajte prezentaciju za roditelje i učenike s detaljnim uputama oko korištenja e-Dnevnika.

 [više]

OBAVIJEST O NAČINU I UVJETIMA ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA BESPLATNU MARENDU

Autor: Tome Kovačević, 25. 8. 2013. 12:27

Poštovani roditelji, s obzirom da se približava početak nove školske godine podsjećamo Vas na pravo iz sustava socijalne skrbi koja se odnosi na pravo na besplatnu marendu. Odlukom o socijalnoj skrbi („Službeni glasnik Grada Splita“, broj 14/13)u člancima 8., 9., 10., 11., 12., i 17. utvrđeni su uvjeti koje dijete/roditelji trebaju ispunjavati kako bi ostvarili pravo na besplatnu marendu. Pod “više“ pročitajte članke koji se odnose na način i uvjete ostvarivanja prava na besplatnu marendu.

 [više]

USPJEŠAN POČETAK, USPJEŠNA GODINA

Autor: Tome Kovačević, 19. 10. 2012. 11:03

Nastava traje već mjesec dana. Ako ste već u prvim koracima u novu školsku godinu podržavali svoje dijete na pravilan način, bez nerealnih očekivanja i uvijek spremni saslušati brige i strahove svojih đaka, sigurno ćete na isti način postupati i dalje.

 

 [više]

OBAVIJEST O NAČINU I UVJETIMA ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA BESPLATNU MARENDU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tome Kovačević, 16. 9. 2012. 13:20

Poštovani roditelji, Gradsko vijeće Grada Splita je na svojoj sjednici 27.veljače 2012.g. donijelo novu Odluku o socijalnoj skrbi („Službeni glasnik grada Splita“, broj 4/12) u kojoj su promijenjeni uvjeti i postupak za ostvarivanje prava učenika na besplatnu marendu i na sufinanciranje prehrane u cjelodnevnom i poludnevnom boravku u Osnovnim školama.

 [više]

DA LI VAM JE DIJETE ŠEF ILI IMATE SKLADAN ODNOS

Autor: Tome Kovačević, 19. 7. 2012. 12:36

Riješite test i saznajte da li ste popustljiv, autoritaran ili autoritativan tip roditelja. Dobiva li dijete baš sve što želi ili znate postaviti granica, a dijete je i dalje slobodno

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA

Autor: Tome Kovačević, 26. 6. 2012. 18:08

 

28. lipnja 2012. u 10.00 sati u našoj školi održat će se svečana dodjela svjedodžbi osmih razreda.

Pozivamo sve roditelje da svojim prisustvom uveličaju taj trenutak.

 [više]

KADA JE VIKANJE OPRAVDANO?

Autor: Tome Kovačević, 17. 5. 2012. 08:32

Sigurno ćete se prepoznati u situaciji gdje uplašeno vičete na svoje dijete koje nesmotreno i bez provjeravanja namjerava prijeći ulicu, a baš u tom trenutku nailazi automobil. Dijete vas izbezumljeno gleda i osjeća se povrijeđeno jer ste podigli glas, ali ne shvaća ozbiljnost situacije u kojoj se našlo. Kako ih uvjeriti u ozbiljnost  određenih situacija, bez da se osjećaju još gore?

 [više]

KAKO POMOĆI DJETETU U UČENJU?

Autor: Tome Kovačević, 8. 4. 2012. 20:16

Djeca bi, kad god je to moguće, trebala učiti i pisati domaću zadaću na istom mjestu. Mjesto za učenje i pisanje domaćih zadaća ne mora biti raskošno niti posebno uređeno. Radna površina neka bude dovoljno velika i dovoljno osvijetljena. Izvor svjetla (prozor i svjetiljka) neka bude smješten s lijeve strane kod dešnjaka, odnosno s desne kod ljevaka. Uz mjesto za učenje dobro je staviti policu na kojoj će dijete držati svoje knjige, bilježnice i druge školske potrepštine.

 [više]

POLAZAK U ŠKOLU

Autor: Tome Kovačević, 8. 4. 2012. 20:11

Polazak u osnovnu školu prvi je susret djeteta s jasnim i nedvosmislenim zahtjevima društva o tome što mora naučiti i postići. Uspješno uključivanje u školu snažno utječe na razvijanje pozitivnog stava prema učenju, važnosti školovanja, kao i slike o sebi. Dijete treba podnijeti duže odvajanje od roditelja. Igra i druženje s vršnjacima i odraslim osobama tijekom predškolskog razdoblja odlična su priprema. Od djeteta se također očekuje duža usredotočenost na školsko učenje. Dobra priprema jest uključivanje u kućne obveze, sudjelovanje u igrama uz poštivanje pravila, davanje važnosti učenju, zahtijevanje da dovrši započeto i ne odustaje ako mu odmah ne polazi za rukom.

 [više]

Sigurniji internet za djecu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Gordan Lovrić, 16. 2. 2011. 10:33

Povodom mjeseca u kojem se obilježava Dan sigurnijeg interneta zajednica Suradnici u učenju i Gradska knjižnica Marka Marulića u Splitu organiziraju predavanje za roditelje s temom "Sigurnost djece na internetu" u srijedu 23. veljače 2011. u 17.30 sati.

Ovogodišnja akcija namijenjena je učenicima, učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima, roditeljima i ostalim osobama kojima je sigurnost djece na internetu važna.

Predavanja se odvijaju diljem cijele Republike Hrvatske u Gradskim knjižnicama i školama s ciljem što bolje informiranosti o napastima koje vrebaju putem interneta te kako se od njih zaštiti.

 [više]

Sigurnost djece na internetu

Autor: Gordan Lovrić, 10. 2. 2011. 20:28

Na portalima sigurnost.tvz.hr  i ucitelji.org žele pomoći učiteljima i nastavnicima, roditeljima da djecu upoznaju s internetom i računalnim tehnologijama te da ih koriste za sigurno pretraživanje, učenje i zabavu, za stvaranje novih poznanastava i druženje sa prijateljima. Želimo predstaviti što veći broj mogućih prijetnji, ali i ponuditi primjere iz prakse i rješenja o tome kako se zaštiti i gdje tražiti pomoć.

U školskoj on-line knjižnici se nalazi i brošura o zaštiti privatnosti na Facebooku.

Više na:

 1. sigurnost.tvz.hr
 2. ucitelji.org
 3. http://www.cert.hr/

 

 [više]

Za uspjeh u školi pomažu zdravi doručak i ručak

Autor: Gordan Lovrić, 17. 8. 2009.

Želite da vaše dijete postiže dobre rezultate u školi? Ništa lakše! Osigurajte mu zdrav doručak i ručak i vidjet ćete rezultate. Naime, niz istraživanja je potvrdilo da redovita, usklađena i zdrava prehrana poboljšava mentalne sposobnosti i ponašanje školaraca.

 [više]

Autosjedalica uvijek i bez iznimke

Autor: Gordan Lovrić, 13. 4. 2009.

 

 

Zakon o sigurnosti prometa na cestama (NN 67/08) - vrijedi od 17. lipnja 2008.

U Republici Hrvatskoj sva djeca do 12 godina smiju se prevoziti u vozilu samo ako su pravilno vezana u autosjedalici. Sva se djeca moraju prevoziti isključivo na stražnjem sjedalu, s iznimkom djece do 2 godine starosti, koja se smiju prevoziti na mjestu suvozača, ali samo ako su u autosjedalici postavljenoj suprotno od smjera vožnje te ako to mjesto ima isključene zračne jastuke. Sva djeca do 12 godina moraju koristiti njihovom uzrastu prilagođene autosjedalice, osim ako se prevoze na mjestu na kojem se nalazi pojas u dvije točke vezanja.

 

 [više]

Kako kontrolirati dijete na Facebooku?

Autor: Gordan Lovrić, 18. 3. 2009.

Facebook u načelu, prema američkim zakonima, ne smije davati neovlašteni pristup korisničkom računu osobi koja nije njegov vlasnik, pa čak i kada se radi o djeci. Ipak, ako je vaše dijete mlađe od 13 godina i ima kreiran Facebook profil s osobnim podacima, možete zatražiti pristup njegovom korisničkom računu na e-mail privacy@facebook.com prilikom čega upišite sljedeći subject: “COPPA Data Request“

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Kutak za roditelje
CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju