preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

Projektni dan - Zdrava prehrana

Projektni dan u našoj školi još nije bio tako ukusan. I ne ćudi kad nam je ovogodišnja tema bila "Zdrava prehrana-kvalitetan život". Osim sto smo naučili gotovo sve o zdravoj prehrani i prehrambenim navikama, razbili smo i predrasudu da je zdrava hrana neukusna.

Povodom teme Projektnog dana, a i povodom ovogodišnje 30. obljetnice Škole, svaki je razred u školskom vrtu zasadio jednu sadnicu agruma. Svaki se razred također različitim radionicama, posvetio i nekom aspektu zdrave prehrane ne bi li smo, slažući kockice, stvorili cjelovitu sliku o prehrani koja vodi do kvalitetnog života.

        

Projektni dan održao se 28. veljače 2013. i to u nekoliko projektnih aktivnostima. Sve je počelo zdravim obrokom za mališe koji su doručkovali palentu i mlijeko. Oni malo veći, mogli su se poslužiti svježom voćkom.

    

Nakon prezentacije Eko grupe u maloj dvorani, kojim je otvoren završni program, sve smo svoje radove jedni drugima i prezentirali. Između ostalog smo saznali: Jesmo li čokoholičari? , Grickalice- da ili ne?, kako kroz igru siriti spoznaje o zdravoj prehrani, kako se hrane uspješni sportaši, ali i druge znamenite ličnosti, kako izgleda i sto sadrži piramida zdrave prehrane, kako dobiti indeks tjelesne mase, može li se i kako hrana koristiti kao lijek, koje su namirnice potrebne našem organizmu, koje bismo obroke trebali imati tijekom dana i jos mnogo toga.

     

Savjete o zdravoj prehrani mogli smo ćuti i na stranim jezicima, a sto i kako zdravo kuhati pročitati u kuharicama koje smo izradili. Neke smo rezultate našeg projekta mogli i degustirati pa smo npr. saznali, kakvog je okusa čokolada od kadulje.

    

Za kraj smo zapamtili i savjet Eko grupe koji je važan ta zdravu prehranu i kvalitetan život, a koji želimo podijeliti i s ostalima:

"Jedite u društvu onih koji volite!"


OGLASNA PLOČA

Sjednica UV-a

održat će se u ponedjeljak, 4. srpnja 2022., s početkom u 12 sati u maloj dvorani.


Upute za razrednike:

e-Dnevnik za razrednike

Upute za nastavnike:

e-Dnevnik za nastavnike

 


Sve o Tablet računalima

 Škola za život

Prezentacija s roditeljskog,

Upute za SIM kartice...

 

DOKUMENTI
KNJIGOVODSTVO
PRAVILNICI
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
KORISNI LINKOVI

 

CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju