preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

 > Eko škola
vijesti

IZRADA MODELA APARATA ZA GAŠENJE POŽARA

Autor: Marita Čaleta, 20. 6. 2022. 08:29

Učenice su tijekom nastave izvannastavne aktivnosti "Put u znanost" uz mentorstvo nastavnice Matee Mimica izradile vlastite modele aparata za gašenje požara. Prvi model nije bio funkcionalan, ali su na temelju svojih grešaka usavršile svoj konačni proizvod. Na taj način su pokazale prave istraživačke vještine.
"Razdoblje ljetnih mjeseci i velikih vrućina razdoblje je velike i vrlo velike opasnosti od nastajanja požara na otvorenom prostoru, a uzroci su najčešće nepropisno korištenje otvorenog plamena i nemar, odnosno ljudski faktor.
Stoga je na području naše županije od 1.lipnja do 31. listopada zabranjeno paljenje vatre na otvorenom prostoru."
Pazimo na naše šume jer očuvanjem okoliša doprinosimo vlastitom zdravlju! 

 [više]

5.6. SVJETSKI DAN OKOLIŠA

Autor: Marita Čaleta, 7. 6. 2022. 10:17

5. lipnja obilježava se Svjetski dan okoliša.
 
Učenici 2.a razreda uz pomoć učiteljice Marine Brničević Stanić izradili su plakat koji je izložen na eko panou u hodniku škole.
 
Učenici 7.d razreda su zajedno sa domarom Antom Babaja uređivali školski vrt.
 [više]

22.5. MEĐUNARODNI DAN BIOLOŠKE RAZNOLIKOSTI

Autor: Marita Čaleta, 30. 5. 2022. 15:22

22. svibnja obilježava se Međunarodni dan biološke raznolikosti.
 
Učenici 1.c razreda uz pomoć učiteljice Marije Petričević izradili su plakat koji je izložen na eko panou u hodniku škole.
 [više]

Radionica izrade recikliranog papira

Autor: Marita Čaleta, 6. 5. 2022. 09:29

„Mali zadrugari” ( 4.c) su pod mentorstvom učiteljice Tine Jurec i knjižničarke Rite Karačić kroz nekoliko radionica tijekom školske godine naučili kako izraditi reciklirani papir. Od listova starih, školskih udžbenika je nastao novi papir. Učenici su listove odbačenih udžbenika trgali, cijedili, prešali, sušili uz pomoć raznih kućanskih pomagala i uređaja. Dobiveni papir su iskoristili za slikanje i pisanje, a radovi su ukrasili školski eko pano povodom Dana planete Zemlje.

 [više]

PROJEKTNI DAN „U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH“

Autor: Tome Kovačević, Marita Čaleta, Matea Mimica, 6. 5. 2022. 00:28

Naša je škola 6. travnja obilježila Projektni dan. I ove je godine tema bila povezana s ekologijom i zdravljem pa su tako s temom U zdravom tijelu zdrav duh sudjelovali svi učenici i njihovi učitelji u ovom danu.

Naši su učenici i ove godine pokazali vještinu povezivanja kreativnosti i znanja te je još jednom uspješno predstavili na ovogodišnjem Projektnom danu. Pod [više] pročitajte tekst Novinarske grupe, pogledajte fotografije koje su napravili i oblikovali članovi foto skupine te video uratke i prezentacije s Projektnog dana.

 [više]

22.4. MEĐUNARODNI DAN MAJKE ZEMLJE

Autor: Marita Čaleta, 2. 5. 2022. 19:00

22. travnja obilježava se Međunarodni dan Majke Zemlje.
 
Učenici 4.c razreda uz pomoć učiteljice Tine Jurec izradili su plakat koji je izložen na eko panou u hodniku škole.
 [više]

SVJETSKI DAN VODA (22.3.)

Autor: Marita Čaleta, 28. 3. 2022. 11:46

22. ožujka obilježava se Svjetski dan voda.
 
Učenici 1.e razreda uz pomoć učiteljice Maje Hajder izradili su plakate na ovu temu, a radovi su izloženi na eko panou u hodniku škole.
 [više]

DIGITALNA ČISTKA 2022

Autor: Marita Čaleta, 20. 3. 2022. 20:10

Pozivamo vas na Digitalnu čistku koja će se u sklopu svjetske akcije pod nazivom Digital Cleanup day-a, održati diljem svijeta.


Svake godine internet i njegovi povezani sustavi proizvedu 900 milijuna tona CO2, što je više od godišnje proizvodnje cijele Njemačke. Neke studije procjenjuju da će za deset godina internetska mreža potrošiti 20% ukupne svjetske energije, odnosno da će do 2025. godine spremišta podataka koristiti petinu sve proizvedene energije i time postati jedan od najvećih onečišćivača. Već sada, emisije CO2 povezane s internetom veće su od emisija svjetske zrakoplovne industrije.

Nepotrebne e-poruke, datoteke, aplikacije, duplikati fotografija i videa su digitalni otpad i predstavljaju naš digitalni otisak. On se nalazi u sigurnosnim kopijama u “oblacima” koji nastavljaju trošiti električnu energiju samo da bi ih tamo pohranjivali.

Svi koji su dijelom odgojno-obrazovnog sustava itekako su svjesni ove realnosti. Problem digitalnog otpada itekako treba biti adresiran, a kod učenika valja razvijati održive online navike i uvesti akcije digitalnog čišćenja kao svojevrsnu digitalnu higijenu.

Nastavnici, učenici i svi djelatnici naše škole uključite se u digitalno čišćenje!

 [više]

IZRADA KUTIJA ZA STARI PAPIR

Autor: Marita Čaleta, 20. 3. 2022. 17:15

Eko učenici petih razreda ukrasili su stare kutije i tako dobili spremnike za stari papir. Spremnike su postavili po razredima kako bi i oni i ostali učenici u školi mogli odvajati papir od ostalog otpada i smeća.

 [više]

2.2.- MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE MOČVARA

Autor: Marita Čaleta, 5. 2. 2022. 20:08

2. veljače obilježava se Međunarodni dan zaštite močvara.
 
Učenici 3.d razreda uz pomoć učiteljice Ivane Špar izradili su plakate o močvarama, a radovi su izloženi na eko panou u hodniku škole.
 [više]

Branje agruma u školskom vrtu

Autor: Marita Čaleta, 8. 1. 2022. 20:59

 

Kao i svake godine stabla agruma u školskom vrtu urodili su plodovima.

Vrijedni učenici 8. razreda su uz pomoć domara Ante  nabrali pune košare.

 [više]

Radionice odvajanja otpada

Autor: Marita Čaleta, 8. 1. 2022. 20:13

Kao Eko škola, potičemo očuvanje i zaštitu okoliša, stoga smo kroz 10. i 11. mjesec imali radionice o razvrstavanju otpada za učenike razredne i predmetne nastave.

Gospodina Mate Herceg iz Udruge za edukaciju građana UZEG, je u suradnji s tvrtkom Čistoća d.o.o. Split održao 10 radionica o razvrstavanju otpada.

Tako smo na praktičan način naučili kako otpad može biti korisna sirovina i kako možemo maksimalno iskoristiti neke proizvode da bismo spriječili gomilanje smeća.

 [više]

Kreativni učenici pošumljavaju Hrvatsku

Autor: Marita Čaleta, 7. 1. 2022. 21:01

Učenici naše škole s učiteljicama Majom Hajder (1.e), Katijom Lucić (2.c), Jasminkom Martinić Cezar (2.d), Ivanom Gojsalić Boban (2.e), Ivanom Špar (3.d) i Sanjom Delić (4.d) su sudjelovali u projektu kojim su nas sve podsjetili na važnost očuvanja i obnavljanja šuma za održivost života na Zemlji.

Sudjelujući u likovnom natječaju Volim mlijeko, učenici će ujedno zazeleniti Lijepu Našu. Naime, organizator će za svakog sudionika posaditi jedno stablo!

Tema ovogodišnjeg likovnog natječaja su šume. Među likovnim radovima je bilo sasvim realističnih šuma, šuma iz mašte, čarobnih, prepunih boja i čudesnih šumskih bića.

 

Neke od radova možete pogledati u galeriji.

 [više]

17.11. - SVJETSKI DAN NEPUŠAČA

Autor: Marita Čaleta, 30. 11. 2021. 00:20

17. studenog obilježava se Svjetski dan nepušača.

Pušenje duhana jedan je od vodećih uzroka bolesti i smrti koji se može spriječiti.

Duhanski dim sadrži preko 4.000 različitih štetnih sastojaka te nikotin koji stvara ovisnost. Brojni su stoga razlozi zbog kojih je za zdravlje pušača i njima bliskih osoba najbolje donijeti odluku o prestanku pušenja.

Svi već znamo koje su štetnosti pušenja, a osim što ćete prestankom pušenja doprinijeti svome zdravlju i zdravlju svojih bližnji, osjećat ćete se bolje i imat ćete više novaca koje ćete moći potrošiti na druge stvari umjesto na cigarete.

Učenici 2. e razreda uz pomoć učiteljice Ivane Gojsalić Boban izradili su plakate o štetnosti pušenja, a radovi su izloženi na eko panou u hodniku škole.

 [više]

SVJETSKI DAN KRAVATE (18.10.)

Autor: Marita Čaleta, 17. 10. 2021. 19:54

Kravata je poznati hrvatski dekorativni predmet i hrvatski simbol, ali i simbol Europe i znak nekih temeljnih ljudskih vrijednosti. Stoga je Academia Cravatica proglasila 18. listopada hrvatskim i svjetskim Danom kravate.

 [više]

16. 9. MEĐUNARODNI DAN ZA OČUVANJE OZONSKOG OMOTAČA

Autor: Marita Čaleta, 18. 9. 2021. 23:53

Ozonski sloj, nježni plinoviti štit oko Zemlje, pruža našem planetu zaštitu od štetnog dijela sunčevih zraka i čuva sav život našeg planeta. Ozonski se omotač stvara pod utjecajem sunčeve svjetlosti i dio je Zemljine atmosfere od 10 do 50 km iznad Zemlje. Ovaj sloj ograničava štetno ultraljubičasto zračenje i njegovo dostizanje do Zemlje, što pruža zaštitu ljudskom zdravlju i čitavom ekosustavu. Debljina ozonskog omotača je oko 3 mm, ali značajno varira uslijed postojećih štetnih utjecaja.

 [više]

EKO IZLET U MILNU NA OTOKU BRAČU

Autor: Marita Čaleta, 4. 7. 2021. 22:45

Učenici 6. i 7. razreda naše škole, Laura Bedrica, Sara Bilić, Karla Erceg, Ema Pejić, Ani Mastalić, Antea Tolj, Gabrijela Drlje i Andrej Topić, koji su sudjelovali u projektu koji je organizira Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje 2021 g., su kao pobjednici osvojili edukativni izlet u Milnu na otoku Braču. Učenici su posjetili “ Draulik Milna” ronilački centar gdje su raznim edukativnim igrama i radionicama saznali nešto više o zaštiti prirode i okoliša. Iznenađenje izleta je bio ljubimac u ronilačkom centru ovca Atila koja ih je vijerno pratila i sudjelovala u edukativnim radionicama.

 [više]

LJEKOVITE BILJKE ZAVIČAJA

Autor: Marita Čaleta, 28. 5. 2021. 00:32

Učenici 3.c razreda pod mentorstvom učiteljice Tine Jurec proveli su malo istraživanje pod nazivom “Ljekovite biljke zavičaja“. Svatko je trebao pronaći zadanu biljku, istražiti njena ljekovita svojstva te svoj rad prezentirati ostalim učenicima. Zadatak su svi učenici rado izvršili te su se iznenadili koliko ljekovitog bilja kriju naši vrtovi, livade, kamenjari. Učenici su stekli nova znanja o raznovrsnosti i bogatstvu biljnog svijeta primorskog zavičaja te potrebi njihovog očuvanja i zaštite.

 [više]

OBILJEŽAVANJE DANA PLANETA ZEMLJE 2021.

Autor: Marita Čaleta, 28. 4. 2021. 00:23

Učenici Eko - skupine 3. c razreda pod mentorstvom svoje učiteljice Tine Jurec uključili su se u obilježavanje 51. svjetskog Dana planeta Zemlje sudjelovanjem u programu Udruge Sunce. Cilj Udruge Sunce je bio kroz ovaj događaj „obnoviti“ našu Zemlju kroz tri razine, za tri uzrasta: „Obnovimo sebe“, „Obnovimo kopno“ i „Obnovimo more“. Zadatak skupine kojoj pripadaju trećaši „Obnovimo sebe“, je bio osmisliti recept za zdravi obrok koji djeca mogu samostalno izraditi, uz stvaranje što manje plastičnog otpada i pravilno zbrinjavanje biootpada te postupak dokumentirati videozapisom ili fotografijama.

 [više]

PROJEKT - UDRUGA SUNCE

Autor: Marita Čaleta, 24. 4. 2021. 19:50

Učenici 1.c razreda  pod mentorstvom svoje učiteljice Katije Lucić sudjelovali su u projektu Udruge Sunce povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje 2021. Zadatak je bio osmisliti recept za zdravi obrok uz stvaranje što manje plastičnog otpada i pravilno zbrinjavanje biootpada. Odlučili su pripremiti zdravi doručak od zobenih pahuljica (zobenu kašu) , različitih sjemenki, orašastih plodova i voća. Završetkom praktičnoga dijela razvrstali su biootpad i odvojili ga od ostalog otpada. Potom su otišli u kratku šetnju i potražili spremnike za otpad. Na taj su način u praksi proveli ono što su prethodno naučili. 

 [više]

MEĐUNARODNI DAN MAJKE ZEMLJE (22.4.)

Autor: Marita Čaleta, 20. 4. 2021. 21:47

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje 2021 g., učenici naše škole sudjelovali su u projektu koji organizira Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce. Tema 51. svjetskog Dana planeta Zemlje ove je godine „Restore Our Earth“, a cilj je potaknuti sve ljude da uvide realnost i prisutnost klimatskih promjena te ih motivirati na veće zalaganje i promjene koje će doprinijeti boljitku svih nas.  Plan Udruge Sunce je „obnoviti“ našu Zemlju kroz tri razine, za tri uzrasta: „Obnovimo sebe“, „Obnovimo kopno“ i „Obnovimo more“. Naši učenici sudjelovali su u 2. razini „Obnovimo kopno“. Videozapis sa temom "Biootpad" koji su izradile učenice 6.a razreda Laura Bedrica, Sara Bilić, Karla Erceg i Ema Pejić prema kriteriju četveročlanog žirija za ocjenjivanje osvojio je najviše bodova. ČESTITAMO!

 [više]

HOTEL ZA PČELE

Autor: Marita Čaleta, 28. 3. 2021. 20:41

Vrijedne ruke naših učenika 1.e razreda pod mentorstvom svoje učiteljice Ivane Gojsalić izradile su hotele za pčele. Hotel je mjesto u kojem se mogu skloniti pčele samice. Pčele samice izuzetno su važne jer sudjeluju u oprašivanju biljaka znatno više nego pčele medarice. Učenici su hotele uz pomoć učiteljice postavili na nekoliko stabala u školskom vrtu. Nadamo se da će nas uskoro iznenaditi zvuk zujanja prvih stanara u hotelima našeg školskog vrta.

 

 [više]

UKLJUČITE SE U SAT ZA PLANET ZEMLJU 2021!

Autor: Marita Čaleta, 26. 3. 2021. 19:29

Sat za planet Zemlju je simboličan poziv na akciju protiv

klimatskih promjena.

 

U subotu (27. 3. 2021.) u 20:30 sati, ugasite svjetla i upalite

lampicu u svojoj glavi – napravite plan za bolje sutra, za naš

divan planet, za sve nas! 

 

Svi koji se uključe u ovu akciju, ovom gestom potvrđuju svoju

posvećenost zaštiti okoliša i pozivaju na hitnu akciju u borbi

protiv klimatskih promjena.

 

 [više]

ZASADI STABLO, NE BUDI PANJ!

Autor: Marita Čaleta, 21. 3. 2021. 23:29

12.ožujka, učenici 8.d razreda sa knjižničarkom i domarom Antom, zasadili su 2 limuna, gorku naranču i šipak s južne strane školske dvorane gdje se nalaze i ostali agrumi. Tako se naša škola priključila kampanji Zasadi stablo, ne budi panj! Svako posađeno stablo znači promjenu jer apsorbira štetne plinove iz zraka i tako pročišćuje zrak koji dišemo.

Stoga, zasadi stablo, ne budi panj!

 Od udruge „Zasadi stablo, ne budi panj!“ dobili smo zahvalnicu za sudjelovanje u kampanji „Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.“.

 [više]

EKO ŠKOLA (2019./2020.) -prezentacija Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marita Čaleta, 26. 11. 2020. 23:53

 [više]

SVJETSKI DAN KRAVATE (18.10.)

Autor: Marita Čaleta, 19. 10. 2020. 23:58

Počela je kao rubac oko vrata hrvatskih vojnika, a danas je najrasprostranjeniji modni detalj u svijetu.

 [više]

SVJETSKI DAN ZAŠTITE OKOLIŠA, 5. lipnja

Autor: Marita Čaleta, 5. 6. 2020. 12:28

 

 [više]

22. svibnja - MEĐUNARODNI DAN BIOLOŠKE RAZNOLIKOSTI

Autor: Marita Čaleta, 21. 5. 2020. 21:18

 

 [više]

MEĐUNARODNI DAN MAJKE ZEMLJE (22.4.)

Autor: Marita Čaleta, 22. 4. 2020. 10:50

 

 [više]

SAT ZA PLANET ZEMLJU ( 28.ožujka)

Autor: Marita Čaleta, 27. 3. 2020. 20:11

Je li ovaj Sat za planet Zemlju važniji nego ikad?

 [više]

SVJETSKI DAN VODA (22. ožujka)

Autor: Marita Čaleta, 22. 3. 2020. 23:17

 [više]

NOVI SPREMNICI ZA OTPAD

Autor: Marita Čaleta, 16. 3. 2020. 23:31

U našoj školi su postavljeni novi spremnici za otpad.

ŽUTI SPREMNIK!

U mene odlažete svu plastičnu ambalažu (prazne boce od sokova, vode)!

NE: Plastičnu ambalažu koja sadrži opasne tvari.

 

PLAVI SPREMNIK !

U mene odlažete sav papir i karton, bilježnice, časopise, kartonsku te papirnatu ambalažu!

NE: Tetrapak ambalažu, plastificirani papir, metalizirani papir i zauljeni papir.

 [više]

MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE MOČVARA

Autor: Marita Čaleta, 3. 2. 2020. 13:39

Međunarodni dan zaštite močvare i močvarnih staništa obilježava se 2. veljače u svim državama svijeta. 

Još prije samo dvadesetak godina, ljudi su močvarna područja smatrali nepotrebnima, prljavima i izvorima različitih bolesti. To vjerovanje dovelo je do uništavanja najbogatijih ekoloških sustava. U močvarnim područjima (koja danas čine 6% površine Zemlje) živi 40% svih biljnih i životinjskih vrsta. Pokušavajući spriječiti daljnju devastaciju, 116 država svijeta, a među njima i Hrvatska, potpisale su tzv. Ramsarsku konvenciju kojom se obvezuju na očuvanje močvara na vlastitom teritoriju. Jedno od najvećih dostignuća Ramsarske konvencije je popis močvara od međunarodne važnosti.

Iz Hrvatske na Ramsarskom popisu su Lonjsko i Mokro polje, Kopački rit, donji tok Neretve i ribnjaci Crna Mlaka.

 [više]

SRETNI BLAGDANI!

Autor: Marita Čaleta, 7. 1. 2020. 00:10

 [više]

NATJECANJE - Plastična (noćna) mora

Autor: Marita Čaleta, 6. 1. 2020. 23:04

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, u suradnji s Gradom Splitom, organizirala je natjecanje učenika u izradi kreativnih stvari od prethodno prikupljenog otpada  pod nazivom „Plastična (noćna) mora“. Ovo je natjecanje imalo za cilj promociju smanjenja stvaranja plastičnog otpada u svakodnevnom životu.

Natjecanje je dio projekta „Otpad nije smeće“ čiji je nositelj Grad Split, a koji ima za cilj informirati građane o održivom gospodarenju otpadom.

U natjecanju su sudjelovali i učenici naše škole (učenici 3.e i 6.d razreda) sa svojim kreativnim projektima.

 [više]

DAN BORBE PROTIV AIDS -a

Autor: Marita Čaleta, 6. 1. 2020. 20:03

Svjetski dan borbe protiv AIDS-a obilježava se 1. prosinca svake godine. Taj dan posvećen je podizanju svijesti o izvorima širenja te teške bolesti i naravno njenoj prevenciji.

 [više]

SVJETSKI DAN NEPUŠAČA

Autor: Marita Čaleta, 6. 1. 2020. 19:48

Dana 17. studenog obilježava se Svjetski dan nepušača. Cilj obilježavanja toga dana je povećati svijest o negativnom utjecaju duhana na zdravlje ljudi, od nastanka raka do kroničnih bolesti dišnog sustava, te naglasiti temeljnu ulogu pluća na zdravlje i dobrobit svih ljudi.

 [više]

TERENSKA NASTAVA UČENIKA ŠESTIH RAZREDA

Autor: Marita Čaleta, 4. 11. 2019. 21:12

31. listopada 2019. učenici šestih razreda bili su na terenskoj nastavi na Marjanu. Tema terenske nastave bila je primorska vazdazelena šuma, a nastava je provedena u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje Park šumom Marjan. Poučna šetnja odvijala se na relaciji Prva vidilica, Botićevo šetalište, Crkva Sv. Nikole te Marangunicevim šetalištem prema Sedlu. U Park šumi, učenici su upoznali karakteristične biljke primorske vazdazelene šume te naučili kako se ponašati u zaštićenom području. Cilj terenske nastave je i potaknuti učenike da što više borave na svježem zraku te se pravilno odnose prema prirodi i okolišu.

 
 [više]

SVJETSKI DAN KRAVATE (18.10.)

Autor: Marita Čaleta, 18. 10. 2019. 11:58

Eko đaci naše škole obilježili su Svjetski dan kravate tako što su od eko poruka napravili veliku EKO KRAVATU i s njom ukrasili svoju školu.

 [više]

SVJETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTINJA

Autor: Marita Čaleta, 18. 10. 2019. 10:18

Međunarodni dan zaštite životinja obilježava se 4. listopada kako bi se upozorilo na prava životinja, odnos čovjeka prema njima i na važnost životinja za život na Zemlji.

 [više]

DOBRO DOŠLI EKO ĐACI

Autor: Marita Čaleta, 2. 10. 2019. 11:53

 [više]

OBNOVLJEN STATUS EKO-ŠKOLE

Autor: Marita Čaleta, 30. 5. 2019. 22:50

Ovu školsku godinu obnovili smo status Međunarodne Eko - škole te zato dobili Dijamantni certifikat.

Naša škola kao 5. generacija Eko-škola u Hrvatskoj ove je godine promovirana u Dijamantni status, kao potvrda neprekidnog dugogodišnjeg rada usmjerenog na odgoj i obrazovanje za zaštitu okoliša. Na državnoj svečanosti promocije međunarodnih Eko-škola održanoj u Zagrebu u organizaciji udruge Lijepa Naša kao nacionalnog koordinatora, škola je dobila Dijamantni certifikat o obnovi i statusu Eko-škole i zelenu zastavu.

 [više]

PROJEKTNI DAN - OTPAD I RAZVRSTAVANJE OTPADA

Autor: Marita Čaleta, 3. 5. 2019. 10:18

Ove je godine Projektni dan u našoj školi organiziran  3. travnja s temom OTPAD I RAZVRSTAVANJE OTPADA.

S obzirom na status eko škole, učenici i razrednici te ostali učitelji zajedničkim su snagama prionuli zadatku maštovitog i raznovrsnog predstavljanja svojih radova učeći pritom o važnosti razvrstavanja i recikliranja otpada. Tako su se mogli vidjeti spremnici za otpad različitih oblika, plakati o funkcionalnoj upotrebi otpada i zaštiti okoliša te filmovi, tj. prezentacije na temu recikliranja otpada u ukupno 30 organiziranih radionica.

Svi su uložili napor u predstavljanju svojih radova, a rezultat svega je bio još jedan poučan, kreativan i zanimljiv Projektni dan.

 [više]

POUČAVANJE O ODVOJENOM PRIKUPLJANJU OTPADA

Autor: Marita Čaleta, 9. 4. 2019. 00:09

U našoj školi je 28.3.2019.g. održano  predavanje i radionica na temu „Odvojeno prikupljanje  otpada“ za učenike od 5. do 8. razreda. Predavanje i radionicu su proveli predstavnici udruge „Sunce“ koja se bavi zaštitom okoliša i očuvanju prirode.

 [više]

SVEHRVATSKI EKOLOŠKI KVIZ LIJEPA NAŠA 2019.

Autor: Marita Čaleta, 31. 3. 2019. 23:43

Ovogodišnji SVEHRVATSKI EKOLOŠKI KVIZ LIJEPA NAŠA održao se u Zagrebu od 15. do 17.ožujka  2019 g.

Natjecanju je pristupilo 41 osnovnih i 19 srednjih škola iz Hrvatske,  BIH i Vojvodine.
Ekipu OŠ Mejaši činile su učenica 8.a razreda KATARINA ŠEVO, učenica 7.a razreda PETRA VRCA, učenica 6.d razreda LJUBICA RAJČIĆ i učenica 5.a razreda LENA ROGLIĆ .
 
Ekipa OŠ Mejaši  je nakon pisane provjere i prezentacije svog projekta osvojila šesto mjesto!
 [više]

SVJETSKI DAN ŠUMA (21.ožujka) i SVJETSKI DAN VODA (22. ožujka)

Autor: Marita Čaleta, 31. 3. 2019. 22:20

Svjetski dan zaštite šuma obilježava se na prvi dan proljeća, 21. ožujka, dok se Svjetski dan zaštite voda obilježava dan kasnije.

Svjesni važnosti zaštite prirodnih resursa učenici 5.d razreda sudjelovali su u raznim aktivnostima kao što su izrada prezentacija, pisanje igrokaza i pisanje pjesama na temu zaštite šuma i voda.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 OGLASNA PLOČA

Sjednica UV-a

održat će se u ponedjeljak, 4. srpnja 2022., s početkom u 12 sati u maloj dvorani.


Upute za razrednike:

e-Dnevnik za razrednike

Upute za nastavnike:

e-Dnevnik za nastavnike

 


Sve o Tablet računalima

 Škola za život

Prezentacija s roditeljskog,

Upute za SIM kartice...

 

DOKUMENTI
KNJIGOVODSTVO
PRAVILNICI
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
KORISNI LINKOVI

 

CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju