preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

vijesti

UČENIČKA ZADRUGA LAVANDA I CENTAR IZVRSNOSTI PODUZETNIŠTVA SDŽ

Autor: Tome Kovačević, Božena Škarica, 14. 12. 2020. 09:35

Učenička zadruga Lavanda  sudjelovala je u provedbi projekta „Dalmatinski suvenir“ u sklopu programa Centra izvrsnosti poduzetništva SDŽ za 2019./2020. godinu. Naši vrijedni zadrugari su ispunili sve uvjete i izvanredno odradili svoj zadatak. Izradili su dogovorenu količinu privjesaka, magneta i platnenih torbi sa prepoznatljivim motivima našeg grada. Kao potvrdu izvrsnosti dobili su i zahvalnicu za sudjelovanje u projektu. Na poveznici se nalazi i kratki video o provedbi projekta „Dalmatinski suvenir“.

I ovu godinu se naša učenička zadruga našla u krugu 20 odabranih za provedbu projekta „Dalmatinski suvenir“ -  2020./2021.. godinu. Cilj projekta je poticanje i razvijanje kreativnosti, inicijative i poduzetništva kod naših učenika. Na [poveznici] pogledajte video projekta „Dalmatinski suvenir“.

 [više]

SADNJA LAVANDE U ŠKOLSKOM VRTU

Autor: Tome Kovačević, Blanša Dadić, 9. 12. 2020. 09:05

U školskom vrtu OŠ Mejaši posađene su nove sadnice lavande. Ta prekrasna mediteranska biljka, osim što će ukrašavati naš školski okoliš, bit će jako korisna članovima Učeničke zadruge Lavanda koji će je koristiti za izradu lavandinog ulja, jastučića sa lavandom, sapuna,...

 [više]

BERBA MASLINA

Autor: Tome Kovačević, Blanša Dadić, 16. 11. 2020. 10:54

Vrijedni članovi naše Učeničke zadruge "Lavanda" su i ove godine pobrali masline u školskom vrtu. Spretne dječje ruke su vrlo brzo pobrali ove vrijedne plodove koje smo zatim odnijeli na preradu. Maslinovo ulje koje smo dobili koristit ćemo u drugim aktivnostima naše zadruge.

 [više]

“DALMATINSKI SUVENIR” - UZ LAVANDA

Autor: Tome Kovačević, Božena Škarica, 2. 3. 2020. 21:53

Naša učenička zadruga Lavanda odazvala se na javni poziv Centra izvrsnosti Splitko–dalmatinske županije. Učenici naše zadruge sudjelovali su u projektu “Dalmatinski suvenir”, te su dobili financijska sredstva za izradu suvenira koji su, kako i samo ime projekta kaže, usko vezani uz zavičajnu povijest i kulturnu baštinu. Učenici su izradili suvenire koji će biti protokolarni pokloni Centra izvrsnosti SDŽ, a imaju za svrhu promociju lokalne kulturne baštine.

Naši učenici su vrijedno radili tijekom proteklih mjeseci te su izradili lijepe suvenire; torbe, magnete i privjeske sa prepoznatljivim motivima našeg grada koje možete vidjeti na fotografijama pod [više].

 [više]

BRANJE PROCVJETALE MIMOZE

Autor: Tome Kovačević, Blanša Dadić, 28. 2. 2020. 09:48

I ove godine vrijedni članovi Učeničke zadruge Lavanda obrali su prekrasne cvjetove mimoze koja krasi naš školski vrt.

Potom su ih ponudili na prodaju stanovnicima Mejaša, a prihod od prodaje iskoristit će za buduće aktivnosti zadruge.

Pod [više] pogledajte fotografije

 [više]

PRODAJNA IZLOŽBA UČENIČKE ZADRUGE “LAVANDA”

Autor: Tome Kovačević, Božena Škarica, 18. 12. 2019. 11:32

Već po tradiciji i ove godine pred božićne i novogodišnje praznike, održavala se prodajna izložba radova naših zadrugara koji su pokazali svoju kreativnost i spretnost u izradi različitih predmeta. 

Izložba  se održavale u atriju škole  i  ispred Tommy-a,  a učenici su prodavali vijence, svijeće, magnete, zvončiće, anđele, pingvine  i ukrase za bor od različitih materijala s prigodnom božićnom tematikom.

 [više]

SUSRET MEĐUŽUPANIJSKE SURADNJE PODRUŽNICA HUUZ-a

Autor: Tome Kovačević, Blanša Dadić, 13. 12. 2019. 11:12

U petak, 6. prosinca 2019. u OŠ Ivan Duknović, Marina, PŠ Vrsine, održao se Susret međužupanijske suradnje Podružnica HUUZ-a Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Nakon obilaska Marine uz stručno vodstvo nastavnice Tee Matijaš Pereža, sudionici ovog susreta su u PŠ Vrsine poslušali predavanje o ljekovitom bilju u prehrani (Vinka Rinčić, nutricionist). Održane su i radionice "Okitimo grančice" (Nina Radić, vanjski suradnik UZ Biljni biseri, Vrsine i Dijana Ančić, UZ Konoba, Blato) i "Božić nam kuca na vrata" (Dijana Rinčić, UZ Biljni biseri, Vrsine i Ružica Karadža, DV Cvrčak, Vrsine) na kojima su sudionici izrađivali božićne ukrase od prirodnih materijala. Iz naše UZ Lavanda na ovom susretu sudjelovale su učenice 7. razreda Marijeta Munivrana, Petra Kiara Jurčić, Laura Ljubičić, Ana Čubrilo i Vini Džalo.

 [više]

UZ „LAVANDA“ NA FESTIVALU TEHNIČKE KULTURE

Autor: Maja Bušić, Tome Kovačević, 4. 12. 2019. 13:27

20. i 21. studenoga 2019.  Zajednica tehničke kulture grada Splita organizirala je Festival tehničke kulture. Festival se održavao  u dvorani Gradskog kotara Spinut, u Splitu, a cilj mu je upoznavanje građana s djelatnostima ZTK i udruga članica posvećenih djeci i mladima. U sklopu Festivala, predstavljena su postignuća i aktivnosti ZTK grada Splita i njenih udruga, kao i nekoliko gostujućih organizacija, i to kroz besplatne radionice, prezentacije, izložbe i predavanja…

Na Festivalu je s radionicom „U potrazi za Dioklecijanom“ sudjelovala i naša učenička zadruga „Lavanda“.

 [više]

ZADRUGARI U BERBI MASLINA

Autor: Blanša Dadić, 2. 12. 2019. 08:15

Učenici OŠ Mejaši, članovi Učeničke zadruge Lavanda, obrali su masline u školskom vrtu.
Maslinovo ulje će koristiti za proizvodnju sapuna, melema...
 
 [više]

31. DRŽAVNA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Božena Škarica, 15. 10. 2019. 07:30

9.listopada i 10. listopada 2019. u Dvorani Barun Trenk  u Vinkovcima ,  održala se 31. po redu Državna smotra učeničkih zadruga.

Na Smotri je sudjelovala i učenička zadruga naše Škole („Lavanda“) te smo uz već prepoznatljive proizvode predstavili i novi proizvod – edukativnu igru “U potrazi za Dioklecijanom”.

Također, na Državnoj smotri, bio je postavljen i izložbeni stol učeničkih zadruga naše Županije. Na taj su način i zadruge koje se nisu uspjele plasirati na Državnu smotru, bile predstavljene jednim od svojih proizvoda. Zajednička tema izložbenog stola bila je „Djelić Dalmacije”

 [više]

ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Tome Kovačević, Božena Škarica, 4. 6. 2019. 11:29

24. svibnja 2019., u prodajnom centru Mall of Splitu, održala se Smotra učeničkih zadruga Splitsko - dalmatinske županije. Na Smotri su sudjelovale 32 učeničke zadruge te su se zadrugari potrudili pokazati i predstaviti bogatstvo kraja iz kojeg dolaze. Naša učenička zadruga predstavila je novu edukativnu igru „U potrazi za Dioklecijanom“, a rad zadruge predstavili su učenici 7. C razreda: Lucija Vrvilo, Klara Bikić i Marija Dedić. Nakon cjelokupnog vrednovanja, naša Zadruga je prikupila dovoljan broj bodova za osvojanje visokog trećeg mjesta. Zato će se zadruga „Lavanda“ predstaviti i na Državnoj smotri koja će se održati u Vinkovcima, u listopadu ove godine. Prvo mjesto ove godine pripalo je učeničkoj zadruzi „Ludrum“, dok je drugo mjesto pripalo učeničkoj zadruzi „Spli'ski đir“.

 [više]

ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Josipa Banić, 23. 5. 2019. 10:06

Pozivamo sve učenike i djelatnike Škole te sve stanovnike GK Mejaši, da posjete ŽUPANIJSKU SMOTRU UČENIČKIH ZADRUGA koja će se održati 24. svibnja 2018. (petak) u prodajnom centru Mall of Split (plato Jadran) u vremenu od 12:00 do 18:30 sati.                             

                                                                                                              Zadrugari

 [više]

Arhiva naših vijesti   
  

 Nešto o Zadruzi...


OGLASNA PLOČA

Sjednica UV-a

održati će se 5. listopada 2020. (ponedjeljak) s početkom u 19:00 sati.


Upute za razrednike:

e-Dnevnik za razrednike

Upute za nastavnike:

e-Dnevnik za nastavnike

 


Sve o Tablet računalima

 Škola za život

Prezentacija s roditeljskog,

Upute za SIM kartice...

 

DOKUMENTI
PRAVILNICI
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
KNJIGOVODSTVO
KORISNI LINKOVI

 

 

CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju