preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

vijesti

PRODAJNA IZLOŽBA UČENIČKE ZADRUGE “LAVANDA”

Autor: Tome Kovačević, Božena Škarica, 7. 1. 2019. 23:13

I ove godine pred božićne i novogodišnje praznike, održavala se prodajna izložba radova naših zadrugara koji su pokazali svoju kreativnost i spretnost u izradi različitih predmeta.  Izložba  se održavale u školi  i  ispred Tommy-a,  a učenici su prodavali vijence, svijeće, zvončiće, anđele, pingvine  i ukrase za bor od različitih materijala s prigodnom božićnom tematikom.

 [više]

MEĐUŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE ZA VODITELJE UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Tome Kovačević, Božena Škarica, 24. 9. 2018. 09:18

27. kolovoza  2018. u našoj Školi  održano je Međužupanijsko stručno vijeće za voditelje učeničkih zadruga Šibensko – kninske, Splitsko – dalmatinske i Dubrovačko – neretvanske županije.:

Uvodno predavanje „Najproizvod – kriteriji vrednovanja“ održala je ravnateljica OŠ Mejaši Josipa Banić. Svoje izlaganje zaključila je osnovnim  informacijama  o planovima za iduću školsku godinu i 30. Smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske

Potom je uslijedila radionica „Izrada nakita od kože“ koju su održale Marija Koljanin, prpf. i Vesna Šiklić, prof. iz OŠ Kman – Kocunar, Split; UZ KmanKO.

 [više]

BERBA LAVANDE U ŠKOLSKOM VRTU

Autor: Zora Čatipović, 20. 6. 2018. 01:50

Iako su ljetni praznici već počeli, vrijedni zadrugari naše škole pobrali su lavandu u školskom vrtu. Lavanda će se sušiti preko ljeta, a kad se vratimo u školske klupe poslužit će nam kao sirovina za naše proizvode.

Blanša Dadić, prof.

 

 [više]

30. ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Tome Kovačević, Božena Škarica, 23. 5. 2018. 12:14

30. Smotra učeničkih zadruga Splitsko-dalmatinske županije održana je 18. svibnja 2018. godine u Splitu, u prodajnom centru Mall of Split, a u organizaciji naše škole.

Na Smotri su se predstavile škole, tj. učeničke zadruge naše Županije, s područja Splita i cijele obale, Dalmatinske zagore i otoka. Na Smotri je sudjelovalo čak 35 učeničkih predstavljajući svoje proizvode i kreativnost.

 [više]

30. SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA SPLITSKO - DALMATINSKE ŽUPANIJE

Autor: Josipa Banić, 17. 5. 2018. 11:18

Pozivamo sve učenike i djelatnike Škole te sve stanovnike GK Mejaši, da posjete 30. ŽUPANIJSKU SMOTRU UČENIČKIH ZADRUGA koja će se održati 18. svibnja 2018. (petak) u prodajnom centru Mall of Split (plato Jadran) u vremenu od 12:00 do 18:30 sati.

Zadrugari

 [više]

USKRSNA PRODAJNA IZLOŽBA

Autor: Tome Kovačević, Božena Škarica, 27. 3. 2018. 13:40

Naši vrijedni učenici su i ove godine povodom Uskrsa održali prodajnu izložbu. Na štandu su se ove godine našli i ukrasi koje su izradili naši zadrugari.

 [više]

ODRŽANE KREATIVNE RADIONICE ZA VODITELJE UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Tome Kovačević, Božena Škarica, 14. 3. 2018. 10:55

10. ožujka 2018. u našoj Školi u organizaciji Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva održan je skup voditelja i suradnika učeničkih zadruga Podružnica HUUZ-a Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Prije samih radionica održan je sastanak Podružnice HUUZ-s Splitsko-dalmatinske županije na kojem su prisutni obaviješteni o  mjestu i vremenu održavanja ovogodišnje Županijske i  Državne smotre učeničkih zadruga.

Nakon toga su uslijedile kreativne radionice za voditelje učeničkih zadruga Splitsko – dalmatinske i Dubrovačko – neretvanske županije:

 1. Uskrsna grana, voditeljice: Ivana Vujčić, prof. i Dženi Mihaljević, prof.  iz OŠ Vrgorac -  UZ Bušin
 2. Uskrsni cvjetovi, voditeljice: Ivka Kavelj, uč. i Roberta Barić uč. iz OŠ Mertojak – UZ Brnistra

Na radionicama je sudjelovalo 50 - ak voditelja učeničkih zadruga i voditelja sekcija u učeničkim zadrugama. Pod [više] pogledajte slike s radionica.

 [više]

DONACIJA „VITO ZA PALČIĆE”

Autor: Božena Škarica, 27. 12. 2017. 16:19

OŠ Mejaši i UZ Lavanda i ove godine rado su prihvatili poziv za sudjelovanje u humanitarnoj akciji „Vito za Palčiće” donacijom proizvoda s božićnom tematikom.

Donirane proizvode za ovu prigodu izradili su naši učenici 2. A i 3. D razreda.

Palčići su djeca rođena prije 37. tjedna trudnoće, a čija je prva životna borba ona najteža - borba za vlastiti život.

Pozivamo sve učenike, učitelje i roditelje da tijekom mjeseca prosinca posjete ovu humanitarnu akciju u prodajnom centru Mall of Split.

 

 [više]

MEĐUŽUPANIJSKA SURADNJA UČENIČKIH ZADRUGA I RADIONICE ZA VODITELJE UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Zora Čatipović, 29. 11. 2017. 22:47

25. studenoga 2017. u Osnovnoj školi Vjekoslav Parać u Solinu održane su radionice za učenike i voditelje učeničkih zadruga Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

 [više]

BERBA MASLINA U ŠKOLSKOM VRTU

Autor: Zora Čatipović, 20. 11. 2017. 21:08

I ove godine vrijedni članovi Učeničke zadruge Lavanda obrali su masline u školskom vrtu.
Dobiveno maslinovo ulje ćemo prodavati u našoj učeničkoj zadruzi, a koristit  ćemo ga i za dobivanje sapuna, melema, lavandinog i kantarionovog ulja...

 

 

 

 [više]

29. SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA REPUBLIKE HRVATSKE

Autor: Ante Blažević, 7. 10. 2017. 14:41

Državna smotra učeničkih zadruga ove se godine održavala u Zadru 3.-6. listopada 2017. godine. Škola domaćin je bila Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića. Na smotri je sudjelovalo 70 zadruga koje su pokazale najbolje proizvode iz svojih županija. 

Naša zadruga „Lavanda“ je ove godine sudjelovala plasiravši se osvojenim prvim mjestom na Županijskoj smotri učeničkih zadruga koja se u petom mjesecu održavala u Splitu. Učenici 8.c razreda Ena Radoš i Josip Dedić su uspješno prezentirali proizvode naše zadruge. Ove godine smo se natjecali u konkurenciji za najproizvod prezentiravši izradu naših zidnih satova sa slovima glagoljice. Na žalost, nismo osvojili nagradu, ali je zato naš štand i ove godine bio zamijećen pa je naš učenik dao intervju za HRT. 

 [više]

BERBA LAVANDE U ŠKOLSKOM VRTU

Autor: Josipa Banić, 28. 6. 2017. 13:38

Iako su počeli ljetni praznici, vrijedni zadrugari su pobrali lavandu u školskom vrtu.

Lavanda će se sušiti  tijekom ljeta te će nam poslužiti kao sirovina za naše proizvode.

 [više]

DAN ZAŠTITE OKOLIŠA

Autor: Josipa Banić, 6. 6. 2017. 11:56

5. lipnja 2017. Javna ustanova za upravljanje park – šumom Marjan u sklopu programa Službe edukacije i promocije, organizirala je proslavu Dana zaštite okoliša.

U amfiteatru Dječjeg grada nastupila su djeca osnovnih eko-škola Grada Splita, a program je bio sastavljen od recitacija, igrokaza, glazbenih i zborskih nastupa. Također, cijeloga dana provodile su se različite aktivnosti: radionica crtanja kredom na asfaltu, poučne šetnje i sportske igre s Marjanskim kvizom, radionica o „marjanskim magarcima“ te radionica izrade i natjecanje u bacanju papirnatih aviona.

Našu Školu predstavljao je zbor koji je pod vodstvom učiteljice glazbene kulture Ane Juranović izveo dvije pjesme. Također, na Marjanu je bila i skupina učenika uključenih u učeničku zadrugu i ekološke aktivnosti koje se provode u Školi.
 

 [više]

AKCIJA "KUPUJMO HRVATSKO"

Autor: Josipa Banić, 29. 5. 2017. 19:49

26. svibnja 2017. na splitskoj Rivi držana je manifestacija “Kupujmo hrvatsko”, a u organizaciji Hrvatske gospodarske komore. 120 izlagača na preko 20 štandova, ponudilo je Splićanima i njihovim gostima kvalitetne domaće proizvode po promotivnim cijenama. 

Izlagači su prezentirali svoje proizvode poput domaćeg maslinovog i bučinog ulja, suhomesnatih proizvoda, sireva, likera, odjeće, originalnih suvenira...

Akcija "Kupujmo hrvatsko" obilježava 20 godina djelovanja, a sama akcija je napravila veliki iskorak u osvještavanju važnosti kupovanja domaćih proizvoda. Posljednje istraživanje pokazalo je da 78 posto građana vodi računa o kupnji hrvatskih proizvoda prilikom odlaska u kupnju, te je čak njih 86 posto spremno izdvojiti više kuna za kvalitetan domaći proizvod.

Svoj izložbeni štand s već prepoznatljivim proizvodima prezentirala je i učenička zadruga „Lavanda“, a u postavljanju štanda pomagao nam je i akademski slikar Ivan Listeš.

 [više]

UČENIČKA ZADRUGA "LAVANDA" POBJEDNIK ŽUPANIJSKE SMOTRE UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Josipa Banić, 9. 5. 2017. 08:20

5. svibnja 2017., u prodajnom centru City Center One u Splitu, održala se 29.  Smotra učeničkih zadruga Splitsko - dalmatinske županije. Na Smotri je sudjelovalo 37 učeničkih zadruga te su se zadrugari potrudili pokazati i predstaviti bogatstvo kraja iz kojeg dolaze. Naša učenička zadruga predstavila je novu sekciju – čuvari baštine, a rad zadruge predstavili su učenici 7. C razreda: Ena Radoš, Stella Jerkunica i Josip Dedić. Nakon cjelokupnog vrednovanja, naša Zadruga je prikupila najveći broj bodova te osvojila prvo mjesto. Zato će se zadruga „Lavanda“ predstaviti i na 29. Državnoj smotri koja će se održati u Zadru, u listopadu ove godine.

 [više]

USKRSNA PRODAJNA IZLOŽBA

Autor: Josipa Banić, 12. 4. 2017. 19:16

I ove godine, zadrugari su povodom Uskrsa održali prodajnu izložbu.

Na štandu su se ove godine našli i ukrasi koje su izradili mali zadrugari s učiteljicama Marijom Petričević, Majom Kamber i Tinom Jurec. 

 [više]

ODRŽANE KREATIVNE RADIONICE ZA VODITELJE UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Josipa Banić, 10. 3. 2017. 17:44

 

4. ožujka 2017. u našoj Školi u organizaciji Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva održane su  kreativne radionice za voditelje učeničkih zadruga Splitsko – dalmatinske i Dubrovačko – neretvanske županije:

 1. Uskrsna gnijezda, voditeljica: gđa Eleonora Marinković, prof. likovne kulture iz OŠ Kamen – Šine Split, UZ Kamenčići.
 2. Izrada datale, voditeljica: gđa Dijana Rinčić, uč. razredne nastave iz OŠ Ivan Duknović Marina, PŠ Vrsine, UZ Biljni biseri.

Na radionicama je sudjelovalo 50 - ak voditelja učeničkih zadruga i voditelja sekcija u učeničkim zadrugama.

 [više]

BOŽIĆNE PRODAJNE IZLOŽBE

Autor: Josipa Banić, 22. 12. 2016. 08:15

U predbožićno vrijeme, već tradicionalno, održavale su se prodajne izložbe naše učeničke zadruge. Na štandu su se našle čestitke, anđeli, mirisne svijeće, aranžmani i sl.

I ove godine u izradi ukrasa sudjelovali su Mali zadrugari koji su svoje proizvode izradili s učiteljicama Marijom Petričević, Majom Kamber i Tinom Jurec.

 [više]

5. ŽRNOVSKI SAJAM

Autor: Josipa Banić, 12. 12. 2016. 15:17

Od 9. – 12. prosinca 2016. u školskoj dvorani Osnovne škole Žrnovnica održavao se jubilarni 5. Žrnovski sajam. Organizatori Sajma bili su udruga Žrvanj i Osnovna škola Žrnovnica. To je sajam gospodarstva, gastronomije, poljoprivrede, rukotvorina, ekologije, turizma i sporta.

Prvog dana trajanja Sajma, svoje proizvode izložila je i učenička zadruga „Lavanda“.

 [više]

ODRŽANE RADIONICE ZA VODITELJE UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Josipa Banić, 22. 11. 2016. 14:15

19. studenog 2016. u našoj Školi održane su radionice za voditelje učeničkih zadruga Zadarske, Šibensko – kninske, Splitsko – dalmatinske i Dubrovačko – neretvanske županije.

Prije samih radionica održana su dva predavanja:

 • „Struktura istraživačkog rada u učeničkoj zadruzi“ (Marijan Maršić, prof., OŠ I. G. Kovačića, Cista Velika; UZ Vrisak)
 • Prezentacija istraživačkog rada „Od stećka do suvenira“ (Ivana Babić, prof., OŠ S. S. Kranjčevića, Lovreć; UZ Ludrum)

Nakon toga su uslijedile kreativne radionice:

 • "Blagdanski eko ukrasi" (Ana Madunić, prof. , OŠ Slatine; UZ Prizidnica)
 • "Izrada ekoloških božićnih kuglica" (Željikca Aralica, dipl. ing., Srednja poljoprivredna škola S. Ožanića Zadar; UZ Vridne ruke)

Na radionicama je sudjelovalo 70 - ak voditelja učeničkih zadruga i voditelja sekcija u učeničkim zadrugama.

 [više]

MEĐUNARODNA SURADNJA UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Josipa Banić, 18. 11. 2016. 16:28

U organizaciji Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva,  od 12. do 14. studenoga 2016., održan je  međunarodni susret učeničkih zadruga. Susret je održan u Osnovnoj školi "Matija Gubec", Tavankut, Vojvodina, R Srbija. U ovom susretu sudjelovala su 52 sudionika iz Hrvatske,  iz 18 županija, a iz naše Škole sudjelovale su učenice Nina Zec Orlović (6. B) i Lucija Rubić (6. C), ravnateljica Mirjana Jerčić i voditeljica učeničke zadruge Josipa Banić.

 [više]

BERBA MASLINA U ŠKOLSKOM VRTU

Autor: Josipa Banić, 2. 11. 2016. 10:09

I ove godine, zadrugari 6. C razreda, pobrali su masline u školskom vrtu.

Dobiveno maslinovo ulje ćemo prodavati u našoj učeničkoj zadruzi te će nam poslužiti kao sirovina za dobivanje sapuna, melema, lavandinog i kantarionovog ulja...

 [više]

28. DRŽAVNA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Josipa Banić, 11. 10. 2016. 11:10

28. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske, održana je od 4. do 7. listopada 2016., u Zadru na poluotoku u objektu Arsenal. Smotra je održana u organizaciji  Agencije za odgoj i obrazovanje, Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva i Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Naša učenička zadruga „Lavanda“, bila je zadužena za uređenje zajedničkog Županijskog stola. Županijski stol je prilika da se i one učeničke zadruge iz Županije koje nisu ostvarile pravo sudjelovanja na Državnoj smotri, predstave jednim svojim proizvodom. Zajednička tema Županijskog stola bila je „Pozdrav iz Dalmacije – ča je ode lipo!“. Za uređenje Županijskog stola bile su zadužene učiteljica Maja Bušić i učenica Tina Celić.

 [više]

UZVRATNI POSJET ZADRUGARA U ZAGREBAČKU ŽUPANIJU

Autor: Josipa Banić, 4. 10. 2016. 11:15

Od 30. 9. do 2. 10. 2016.  zadrugari učeničke zadruge  „Lavanda „ uzvratili su posjet kolegama iz Križa, a u sklopu programa međužupanijske suradnje učeničkih zadruga kojeg provodi Zagrebačka županija. Najvažniji cilj ovog Projekta je da će djeca kroz zajedničko druženje stvoriti nova prijateljstva, te se upoznati s posebnostima drugih zadruga.

 [više]

POSJETILA NAS JE EKIPA HRT - a

Autor: Josipa Banić, 9. 9. 2016. 17:42

8. rujna 2016. našu Školu posjetila je ekipa splitskog studia HRT – a. Razlog posjeti bio je snimanje priloga o učeničkoj zadruuzi „Lavanda“. Naime, u jesenskoj shemi emisije HRT – a „Školski sat“, svoj rad predstavlajt će  učeničke zadruge okupljene u Hrvatsku udrugu učeničkog zadrugarstva. Dio emisije u kojem će se predstvljati zadruge zove se Zadruga po zaduga, a emitirat će se jednom mjesečno.
 

 [više]

EKO FJERA 2016.

Autor: Josipa Banić, 27. 6. 2016. 18:35

17. i 18. lipnja 2016. na Prokurativama u Splitu, održan je sajam ekoloških proizvoda Eko Fjera 2016.

Organizatori Sajma bili su Javna ustanova RERA SD u suradnji s udrugom Ekoloških proizvođača Dalmacije – Dalmacija EKO. Sajam je u cijelosti financiran sredstvima Europske unije, kroz projekt EkoBiz.

Uz same proizvođače na Sajmu je sudjelovao i veliki broj učenika iz splitskih eko škola i  vrtića te su na Sajmu izlagali proizvode i projekte razrađene za vrijeme trajanja EkoBiz projekta, kao model ranog poticanja poduzetništva.

U projektu EkoBiz sudjelovali su uečnici 1. C (učiteljica Dubravka Tkalčec), 4. D (učiteljica Katija Lucić) i 5. B razreda (učiteljica Josipa Banić) Osnovne škole Mejaši. Učenici su sa svojim učitejicama proveli projekt pod nazivom „Od sjemenke do zdravog obroka“. Na Sajmu, uz prezentaciju Projekta, svoje ekološke proizvode prezentirala je i učenička zadruga „Lavanda“. Tako su se na štandu našli maslinovo i lavandino ulje, mirisni sapuni, melem za ruke i vrećice s lavandom.

 [više]

"MALI EKOLOZI - VELIKE NAGRADE!"

Autor: Josipa Banić, 18. 6. 2016. 09:09

Trgovački lanac Emmezeta i Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti treću godinu zaredom, organizirali su  nagradni natječaj „Mali ekolozi-  velike nagrade!“. Na natječaju su mogle sudjelovati sve osnovne škole na području Republike Hrvatske i osvojiti vrijedne nagrade!

 Cilj ovoga natječaja je probuditi svijest o zaštiti okoliša i prirode među uĉenicima osnovnih škola na području Republike Hrvatske te potaknuti proaktivan stav u zaštiti okoliša i prirode kako bi doprinijeli odgoju odgovornih i samosvjesnih učenika koji će zaštitu okoliša i prirode smatrati prioritetnim ulogom za budućnost.

Na natječaj se moglo prijaviti u nekoliko kategorija, a učenici 5. C razreda s  projektom „Hotel za korisne kukce“, prijavili su se u kategoriji zaštita lokalne bioraznolikosti.

 [više]

28. ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Josipa Banić, 21. 4. 2016. 15:37

28. Smotra učeničkih zadruga Splitsko-dalmatinske županije održana je 13. travnja 2016. godine u Splitu, u prodajnom centru City Center One, a u organizaciji naše škole.

Na Smotri su se predstavile škole, tj. učeničke zadruge naše Županije, s područja Splita i cijele obale, Dalmatinske zagore i otoka. Na Smotri je sudjelovalo čak 40 učeničkih zadruga sa svojim proizvodima, od čega 38 u natjecateljskom dijelu.

Naša učenička zadruga „Lavanda“ osvojila je sjajno 4. mjesto. Predstavljali su nas učenici: Mia Ujević, Nina Vukušić i Ivan Jolić. Predstavili smo novi proizvod – edukativnu slagalicu s motivom rozete.

 [više]

USKRSNA PRODAJNA IZLOŽBA UČENIČKE ZADRUGE "LAVANDA"

Autor: Josipa Banić, 18. 3. 2016. 20:19

I ove godine, zadrugari su povodom Uskrsa održali prodajnu izložbu.

Na štandu su se našli ukrasi koje su izradili mali zadrugari s učiteljicom Jasminkom i ekološka sekcija s učiteljicom Maritom. A uoči blagdana Cvjetnice, maslinarska sekcija je pripremila i grančice masline.

 

 [više]

BOŽIĆNE PRODAJNE IZLOŽBE UČENIČKE ZADRUGE

Autor: Josipa Banić, 24. 12. 2015. 12:31

U predbožićno vrijeme, već tradicionalno, održavale su se prodajne izložbe naše učeničke zadruge. Na štandu su se našle čestitke, anđeli, mirisne svijeće...

Ove godine u prodaji su po prvi put sudjelovali Mali zadrugari koji su svoje proizvode izradili s učiteljicom Jasminkom i časnom Marijankom.

 [više]

MEĐUŽUPANIJSKA SURADNJA UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Josipa Banić, 2. 12. 2015. 16:03

U sklopu projekta Međužupanijske suradnje učeničkih zadruga, 38 zadrugara iz 19 učeničkih zadruga Zagrebačke županije, zajedno s voditeljima i predstavnicima Zagrebačke županije, posjetili su Splitsko-dalmatinsku županiju. Naša Škola bila je domaćin ovogodišnje Međužupanijske suradnje.

Cilj ovog projekta bio je upoznavanje zadrugara s posebnostima drugih županija u Republici Hrvatskoj, usvajanje novih znanja i vještina te stjecanje novih poznanstava i prijateljstava.

 

 [više]

ODRŽANE RADIONICE HRVATSKE UDRUGE UČENIČKOG ZADRUGARSTVA

Autor: Josipa Banić, 19. 11. 2015. 20:45

14. studenog 2015. u našoj Školi održale su se kreativne radionice za voditelje učeničkih zadruga Splitsko – dalmatinske i Dubrovačko – neretvanske županije. Prije samih radionica gđa Karmela Radošević, mag. ing. iz Gospodarske škole u Čakovcu, održala je predavanje pod nazivom Estetsko uređenje izložbenog prostora.

Nakon toga su uslijedile dvije radionice:

 1. Estetsko uređenje izložbenog prosotora (voditeljica: gđa Karmela Radošević), gdje su voditelji zadruga trebali urediti izložbeni prostor prema uputama koje su čuli na predavanju
 2. Prezentacija i radionica: Sizzix i scrapbooking (voditeljica: gđa Blanka Horvat; HUUZ)

Na radionicama je sudjelovalo 65 voditelja učeničkih zadruga i voditelja sekcija u učeničkim zadrugama.

 [više]

ZADRUGARI U BERBI MASLINA

Autor: Josipa Banić, 9. 11. 2015. 09:19

I ove godine su zadrugari pobrali masline u školskom vrtu. U berbi nam je pomogla eko grupa 3. d razreda s učiteljicom Nikolinom.

Masline smo odnijeli u uljaru ne preradu, a dobiveno maslinovo ulje ćemo prodavati u našoj učeničkoj zadruzi te će nam poslužiti kao sirovina za dobivanje sapuna, melema...

 [više]

PODUZETNIČKI DAN UČENIČKE ZADRUGE "LAVANDA"

Autor: Josipa Banić, 16. 6. 2015. 21:01

Poduzetnički dan učeničke zadruge „Lavanda“ održao se 12. lipnja 2015.  te smo tog dana u našoj školi ugostili poduzetnike:

- gđu Milijanu Županović iz OPG Galjin dvor
- gosp. Peru Vukadinovića i gđu Renatu Tadin iz tvrtke Skladgradnja Split
- gosp. Denisa Radića iz Domaće radinosti Radić
- gosp. Juricu Pirića iz modnog studia Arileo

Također, poduzetničkom danu je prisustvovala i gđa Vesna Marović, viša savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje za područje učeničkih zadruga i poduzetništva.

Učenici zadrugari su sa zanimanjem slušali kratka izlaganja svih poduzetnika, a nakon toga su im postavljali pitanja. Učenike je zanimalo što ih  je potaklo da postanu poduzetnici i s koliko su godina postali poduzetnici, kako izgleda njihov radni dan,  imaju li slobodnog vremena, bi li promijenili posao i radili za nekoga drugoga, smatraju li se uspješnim poduzetnicima ...

 [više]

EDUKATIVNI PROGRAM "ZELENI REPORTERI" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josipa Banić, 11. 6. 2015. 11:51

Edukativni program „Zeleni reporteri“ proveden je kao jedna od aktivnosti projekta „Sudjeluj u održivom razvoju“ koji je započeo u svibnju 2013. te traje do travnja 2015. Projekt provodi Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, a partneri  na projektu su njemačka organizacija Deutscher fűr Umwelterziehung (DGU), a donator je njemačka zaklada Deutschen Bundesstiftung Umwelt (DBU). Projekt je sufinanciralo i Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Edukativni program „Zeleni reporteri“ provodio se u našoj Školi od veljače do svibnja 2015. U okviru Programa provedeno je šest radionica za učenike:

1. „Identificiranje okolišnih problema u mom gradu“
2. „Ja fotograf ?“
3. „Kako riješiti okolišni problem u mom gradu ?“
4. „Ja novinar ?“
5. „Zeleni reporteri iozvješćuju o okolišnim problemima“
6. „I, kako je bilo?“

11. svibnja 2015. održana je svečanost povodom završetka projekta. Svi sudionici dobili su diplome te se počastili zdravim sokovima i zdravim grickalicama.

Kako je proteklo provođenje edukativnog programa „Zeleni reporteri“ pogledajte u priloženoj prezentaciji (prezentaciju izradila Udruga Sunce) kao i članak "Mali škovacini" kojeg je napisala skupina učenika petih razreda.

 [više]

MLADI NA AGRO ARCI 2015. - MALA AGRO ARCA

Autor: Josipa Banić, 11. 5. 2015. 11:21

8. – 10. svibnja 2015. u Sportskoj dvorani u Trilju održavao se 8. Međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji -AGRO ARCA.

Jedna od brojnih aktivnosti Sajma bilja je prezentacija i prodaja proizvoda učeničkih zadruga Splitsko  - dalmatinske županije, a u svrhu predstavljanja ideja, projekata i proizvoda učeničkih zadruga osnovnih i srednjih škola.

Svoj rad i  proizvode na Maloj AGRO ARCI, prezentirala je i učenička zadruga “Lavanda”.

 [više]

ODRŽANO PREDSTAVLJANJE PRIRUČNIKA I RADIONICE HUUZ - a

Autor: Josipa Banić, 19. 4. 2015. 19:57

11. travnja 2015. u našoj Školi održano je predstavljanje priručnika za školski i izvanškolski rad s djecom i mladima "Sudjeluj u održivom razvoju – shvati – provedi – oblikuj“. 

Nakon predstavljanja priručnika, uslijedile su radionice za voditelje učeničkih zaduga s područja Dalmcije i učenike naše Zadruge, a u organizaciji Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva.

 [više]

USKRSNA PRODAJNA IZLOŽBA UZ "LAVANDA"

Autor: Josipa Banić, 28. 3. 2015. 10:22

Zadrugari su još jednom pokazali svoju kreativnost te povodom Uskrsa izradili ukrase. Tako su se na štandu našle košarice s jajima, ukrasne grančice, pilići, pčelice, zečevi i ovčice od jaja...

Budući da se bližio blagdan Cvjetnice, u ponudi su imali i grančice masline.

 [više]

BOŽIĆNE PRODAJNE IZLOŽBE UČENIČKE ZADRUGE "LAVANDA"

Autor: Josipa Banić, 23. 12. 2014. 11:36

Od 15. do 23. prosinca 2014. u Školi te ispred obližnje trgovine, svakodnevno su se održavale božićne prodajne izložbe naše učeničke zadruge.  Uz već poznate proizvode koji su sada bili u božićnoj ambalaži,  zadrugari su na svom štandu ponudili i različite božićne ukrase.

 [više]

EUROPSKI DAN PODUZETNIŠTVA ZA UČENIKE - PODUZETNIČKI DAN ŠKOLSKIH ZADRUGA

Autor: Josipa Banić, 19. 12. 2014. 08:17

U okviru Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva, Europska komisija pokrenula je inicijativu EU-a: EU Entrepreneurship Day for students - Europski dan poduzetništva za učenike/studente (Poduzetnički dan školskih zadruga). Namjera je da se aktivnosti  organiziraju na nacionalnoj i lokalnoj razini  u školama i na sveučilištima kako bi se poticala svijest učenika za poduzetništvo kao ključnu kompetenciju, a istovremeno kao jednu od dodatnih mogućnosti za uspješan završetak formalnog obrazovanja i za postizanje većih mogućnosti na tržištu rada. 

Učenička zadruga "Lavanda" će kroz mjesec svibanj 2015. organizirati i održati Europski dan poduzetništva za učenike. Tog dana bit će organiziran susret poduzetnika iz lokalne zajednice i učenika-zadrugara. 

 [više]

3. ŽRNOVAČKI SAJAM

Autor: Josipa Banić, 15. 12. 2014. 17:27

5. – 12. prosinca 2014. održao se 3. Žrnovački sajam. Organizatori Sajma bili su udruga Žrvanj i osnovna škola Žrnovnica. To je sajam gospodarstva, gastronomije, poljoprivrede, rukotvorina, ekologije, turizma i sporta.

Na Sajmu je uz ostale učeničke zadruge, svoje proizvode izložila i učenička zadruga „Lavanda“.

 [više]

1.HAND - Heritage Artcraft Nature Domestic Festival

Autor: Josipa Banić, 24. 11. 2014. 08:00

1. HAND – Heritage Artcraft Nature Domestic Festival održao se u Dioklecijanovim podrumima od 12. do 16. studenog 2014. Festival je održan u organizaciji tvrtke SPALATUM D.M.C. d.o.o. Split,  gradske agencije za destinacijski management.

Ova specijalizirana manifestacija imala je za cilj predstavti bogatstvo baštine, tradicijskih obrta, autohtonih proizvoda i zdrave hrane. Osim sajamskog dijela u okviru HANDA održale su se i brojne prezentacije, promocije i degustacije proizvoda. Sajam je bio izložbeno-prodajnog karaktera.

Priliku za predstaviti svoje proizvode dobile su i učenilke zadruge. Učenička zadruga“Lavanda“ predstavila je  svoje proizvode prvog dana Sajma, a samu svečanost otvaranja uveličala je svojim nastupom i folklorna skupina naše Škole.

 [više]

ODRAŽNE KREATIVNE RADIONICE ZA VODITELJE UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Josipa Banić, 24. 11. 2014. 07:42

U subotu, 8. studenog 2014. godine u Osnovnoj školi Mejaši u Splitu, održane su kreativne radionice za voditelje učeničkih zadruga Šibensko – kninske, Splitsko – dalmatinske i Dubrovačko – neretvanske županije. Teme radionica bile su:

-  Izrada anđela od različitih materijala, voditeljica s. Filipa Marijanka  Dominković

- Izrada božićnih ukrasa od kaširanog papira , voditeljica: Ivana Šiljeg, prof.

- Izrada božićnih ukrasa od papira,voditeljica: Mira Jurenić Mahić, prof.

Uz ugodnu i opuštenu atmosferu, u radionicama je uživalo nešto više od šezdeset voditelja učeničkih zadruga.

 [više]

26. DRŽAVNA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Josipa Banić, 2. 6. 2014. 15:51

23. i 24. svibnja 2014. u Boćarskom domu u Zagrebu,  održala se 26. po redu Državna smotra učeničkih zadruga.

Na Smotri je sudjelovala i učenička zadruga naše Škole („Lavanda“) te smo uz već prepoznatljive proizvode predstavili i novi proizvod – bombone od ljekovitog bilja.  Za bombone smo dobili i priznanje kao jedan od nekoliko Najproizvoda ovogodišnje Smotre.

Također, na Državnoj smotri, bio je postavljen i izložbeni stol učeničkih zadruga naše Županije. Na taj su način i zadruge koje se nisu uspjele plasirati na Državnu smotru, bile predstavljene jednim od svojih proizvoda. Zajednička tema izložbenog stola bila je „Pogled s ponistre“.

 [više]

XXVI. SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA SPLITSKO - DALMATINSKE ŽUPANIJE

Autor: Josipa Banić, 29. 4. 2014. 10:00

26. Županijska smotra učeničkih zadruga održala se 24. travnja 2014. u City Center One u Splitu. Osnovna škola Mejaši bila je domaćin ovogodišnje Smotre te su učenici naše Škole  pod vodstvom nastavnice Branke Matić, prigodnim programom otvorili Smotru.

U konkurenciji između 35 učeničkih zadruga osnovnih škola,  naša učenička zadruga „Lavanda“ osvojila je 2. mjesto. Zbog toga ćemo dobiti priliku predstaviti svoj rad i proizvode na Državnoj smotri učeničkih zadruga koja će se održati u svibnju u Zagrebu.

Rad naše Zadruge prezentirali su učenici: Vlatka Antonia Tolj, Klara Rezić i Lovre Laličić.

 [više]

IZRADA MASKI

Autor: Josipa Banić, 30. 1. 2014. 10:52

U Osnovnoj školi Mejaši u Splitu, 25. siječnja 2014., u organizaciji Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva, održane su kreativne radionice za voditelje učeničkih zadruga Podružnica HUUZ-a Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske i Zadarske županije. Tema radionica bila je MASKA, a voditelji zadruga izrađivali su maske u nekoliko različitih tehnika.

Voditeljice radionica bile su Mira Jurenić Mahić iz UZ Grlica, OŠ Pojišan, Split i Eleonora Marinković iz UZ Kamenčići, OŠ Kamen Šine, Split. Radionicama se odazvalo četrdesetak voditelja učeničkih zadruga. 

 [više]

PRODAJNE IZLOŽBE UČENIČKE ZADRUGE "LAVANDA"

Autor: Josipa Banić, 19. 12. 2013. 20:47

Vrijedni zadrugari  izradili su ukrase koje su u predbožićno vrijeme prodavali. Božićne prodajne izložbe održavale su se svakodnevno u školi te ispred obližnje trgovine.

 [više]

5. DANI MLADOG MASLINOVOG ULJA

Autor: Josipa Banić, 11. 12. 2013. 08:53

Grad Trogir i Udruga maslinara  „Maslina – Trogir “ 6. prosinca 2013. organizirali su manifestaciju Dani mladog maslinovog ulja. Manifestacija se održala u prekrasnom ambijentu spomenika kulturne baštine Mlinice Pantan. Svoja ulja i proizvode od  njega predstavilo je sedam učeničkih zadruga iz Splitsko-dalmatinske županije, a jedna od njih je i učenička zadruga „Lavanda“. Organizatori su naglasili kako je pohvalno da se i najmlađi bave maslinarstvom jer će mnogi od njih zahvaljujući radu kroz svoje učeničke zadruge jednog dana  zasigurno biti vrhunski maslinari. 

 

 [više]

ODRŽANE KREATIVNE RADIONICE ZA VODITELJE UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Josipa Banić, 3. 12. 2013. 12:30

U subotu, 23. studenoga 2013. u našoj Školi, a u suradnji s HUUZ - om, održane su dvije kreativne radionice za voditelje učeničkih zadruga Splitsko – dalamtinske i Dubrovačko – neretvanske županije.

 [više]

2. ŽRNOVSKI SAJAM

Autor: Josipa Banić, 28. 11. 2013. 13:29

U petak i subotu, 22. i 23.studenog  2013. u Osnovnoj školi Žrnovnica održao se 2. žrnovski sajam.

To je izložbeno – prodajni sajam  gastronomije, gospodarstva, ekologije i poljoprivrede, turizma i razvoja, rukotvorina i umjetničkih ostvarenja, sporta i rekreacije.

Priliku da sudejluju na Sajmu, dobile su i učeničke zadruge iz škola u blizini Žrnovnice. Zato je na Sajmu sa svojim već prepoznatljivim proizvodima sudjelovala i naša učenička zadruga „Lavanda“.

 

 [više]

ZADRUGARI U BERBI MASLINA

Autor: Josipa Banić, 14. 11. 2013. 20:34

Prošlog tjedna zadrugari su pobrali masline u školskom vrtu.

Ove godine, u berbi su im pomogli učenici 1. A razreda s učiteljicom Katicom Smajo (dodatna nastava iz prirode) i učenici 3. C razreda s učiteljicom Sanjom Delić (prirodnjaci).

 [više]

OSNOVNA ŠKOLA MEJAŠI NA SAJMU SASO

Autor: Josipa Banić, 7. 11. 2013. 18:20

Osnovna škola Mejaši je već tradicionalno, s ostalim splitskim eko školama i komunalnim poduzećem Čistoćom sudjelovala na sajmu SASO. 

 [više]

XXV. SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA SPLITSKO - DALMATINSKE ŽUPANIJE

Autor: Josipa Banić, 8. 4. 2013. 18:57

4. travnja 2013. u prodajnom centru City Center One održala se 25. po redu Smotra učeničkih zadruga Splitsko – dalamtinske županije. 

Učenička zadruga  „Lavanda“ osvojila je 2. mjesto te ćemo zbog toga sudjelovati i na Državnoj smotri učeničkih zadruga u Zagrebu.

 [više]

KUĆICE ZA PTICE STANARICE

Autor: Josipa Banić, 31. 1. 2013. 21:11

Učenici 6. i 7. razreda naše škole, a koji su uključeni u rad učeničke zadruge, zajedno s roditeljima izradili su kućice za ptice stanarice. Kućice smo postavili u školski vrt te u njih stavili različite vrste hrane (sjemenke, kruh, svježe i suho voće, čvarke...). Stavljanjem različitih vrsta hrane privući ćemo više ptičica, a tako će društvo u vrtu biti veselije.

Naše eko aktivnosti - postavljanje kućica za ptice i crtanje zelenih grafita popratile su i kamere Hrvatske radiotelevizije.

 [više]

BOŽIĆNE PRODAJNE IZLOŽBE UČENIČKE ZADRUGE "LAVANDA"

Autor: Josipa Banić, 27. 12. 2012. 09:24

Dva tjedna pred božićne i novogodišnje praznike, gotovo svakodnevno održavale su se prodajne izložbe radova naših zadrugara. Izložbe su se održavale u školi i ispred obližnje trgovine, a učenici su prodavali božićne čestitke i ukrase od različitih materijala.

 [više]

XXIV. DRŽAVNA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Josipa Banić, 18. 10. 2012. 10:24

24. državna Smotra učeničkih zadurga održala se u Primoštenu od 15. do 17. listopada 2012. Na Smotri je sudjelovala i učenička zadruga naše škole – „Lavnada“. Učenici Vjekoslava Jerčić, Anđela Prodan, Ivan Balić i Martin Goreta predstavili su cjelokupan  rad Zadruge te rad sekcija Izrada mozaika i Razmnožavanje reznicama. Državna Smotra nije natjecateljskog karaktera već je to prilika da najbolje plasirane zadruge sa županijskih Smotri predstave svoj rad.

 [više]

BERBA LAVANDE U ŠKOLSKOM VRTU

Autor: Josipa Banić, 4. 7. 2012. 17:02

Unatoč velikoj vrućini i činjenici da su ljetni praznici već počeli, vrijedni zadrugari su došli u školu i pobrali lavandu u školskom vrtu. 

 [više]

XXIV. MEĐUŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Josipa Banić, 24. 5. 2012. 18:17

24. svibnja 2012. u Trogiru, održala se XXIV. smotra učeničkih zadruga Splitsko – dalmatinske i Dubrovačko – neretvanske županije. U konkurenciji između 23 učeničke zadruge osnovnih škola Splitsko – dalmatinske županije naša učenička zadruga „Lavanda“ osvojila je 2. mjesto. 

 [više]

USKRSNA PRODAJNA IZLOŽBA

Autor: Josipa Banić, 6. 4. 2012. 08:47

Tijekom Velikog tjedna naši zadrugari su održali prodajnu izložbu ispred obližnje trgovne te u školi. Dobivena sredstva utrošit ćemo na kupnju matreijala za daljnji rad učeničke zadruge "Lavanda".

 [više]

ODRŽANA RADIONICA ZA UČENIKE - ZADRUGARE

Autor: Josipa Banić, 2. 4. 2012. 07:35

U subotu, 31. ožujka 2012., po prvi put je u našoj školi održana kreativna radionica za učenike uključene u rad naše učeničke zadruge „Lavanda“. Naime, u posjet su nam stigle dvije učenice – Blanka i Doris iz učeničke zadruge Zadrugari iz Vođinaca. Blanka i Doris su pokazale našim učenicima kako izraditi broš  zlatovezom.

 [više]

ODRŽANE KREATIVNE RADIONICE ZA VODITELJE UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Josipa Banić, 2. 4. 2012. 07:28

U subotu, 31. ožujka 2012. u OŠ Mejaši održane su dvije kretaivne radionice za voditelje učeničkih zadruga s područja Dalmacije.

 [više]

SLAGANJE GRANČICA MASLINE

Autor: Josipa Banić, 2. 4. 2012. 07:19

Uoči Cvjenice orezali smo masline u školskom vrtu. Učenici 7. B i 7. C razreda slagali su grančice koje smo poklonili učeničkoj zadruzi Zadrugari iz Vođinaca (pokraj Vinkovaca).

 [više]

1. BOŽIĆNI EKO SAJAM - DANI RADOSTI

Autor: Josipa Banić, 16. 12. 2011. 22:39

U subotu, 17. prosinca 2011., zadrugari naše učeničke zadruge sudjelovali su na božićnom eko sajmu rukotvorina, zdrave hrane i tradicijskih proizvoda pod nazivom Dani radosti.

Sajam se održao ispred BPZ Domaćin (Ruđera Boškovića 30), a u organizaciji Udruge za djecu i mlade Liberi – Split, BPZ Domaćin i KPU Spalatos kao dio projketa Advent u kvartu.

Naši zadrugari su predstavili i prodavali različite eko proizvode  učeničke zadruge „Lavanda“.

 [više]

BOŽIĆNA PRODAJNA IZLOŽBA

Autor: Josipa Banić, 14. 12. 2011. 11:22

U četvrtak, 8. prosinca 2011. ispred trgovine u blizini naše škole održali smo Božićnu prodajnu izložbu proizvoda naše učeničke zadruge „Lavanda“.

Također, tijekom cijelog ovog tjedna prodajna izložba održavat će se u prostorima škole te će učenici, roditelji i nastavnici moći kupiti prigodno pakovane setove ekokozemtike za muškarce i žene, mirisne svijeće, čestitke, božićne aranžmane, anđele...

 

 [više]

ODRŽANO ŽSV ZA VODITELJE UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Josipa Banić, 5. 12. 2011. 18:50

U subotu, 3. prosinca 2011. u Osnovnoj školi Mejaši u Splitu održano je županjisko (međužupanijsko) Stručno vijeće za voditelje učeničkih zadruga s područja Dalmacije.

Stručnom vijeću prisustvovalo je 50 – ak voditelja učeničkih zadruga te su oni dali vrlo visoke ocjene održanom Stručnom skupu.

 [više]

UZ "LAVANDA" NA XXIII. ŽUPANIJSKOJ SMOTRI UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Josipa Banić, 11. 5. 2011. 20:27

Na ovogodišnjoj županijskoj Smotri učeničkih zadruga koja se održala 9. svibnja 2011. na splitskoj Rivi, UZ „Lavanda“ osvojila je 2. mjesto. Zato ćemo svoj rad predstaviti i na državnoj Smotri učeničkih zadruga koja  će se održati u Opatiji.

 [više]

ODRŽANE KREATIVNE RADIONICE ZA VODITELJE UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Josipa Banić, 13. 12. 2010. 10:05

11. prosinca 2010. u organizaciji HUUZ – a u OŠ „Mejaši“ u Splitu održane su radionice za voditelje i suradnike učeničkih zadruga iz Zadarske, Šibensko- kninske, Dubrovačko – neretvanske i Splitsko – dalmatinske županije.

 [više]

UZ "LAVANDA" NA XXIII. SMOTRI UČENIČKIH ZADRUGA REPUBLIKE HRVATSKE

Autor: Josipa Banić, Gordan Lovrić, 8. 10. 2010. 10:08

4. – 6. listopada 2010. u Podgori održavala se XXII. državna smotra učeničkih zadruga, a škola domaćin billa je OŠ don Mihovila Pavlinovića iz Podgore. Na Smotri je sudjelovalo ukupno 67 škola (osnovne i srednje škole te centri za odgoj i obrazovanje). Cilj Smotre bio je prdstaviti ekoproizvode i tradiciju kraja iz kojeg zadrugari dolaze.

 [više]

XXII. MEĐUŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Josipa Banić, Gordan Lovrić, 15. 6. 2010. 22:54

31. svibnja 2010. u Podgori je održana XXII. međužupanijska smotra učeničkih zadruga (Splitsko – dalmatinska i Dubrovačko – neretvanska županija). 

 [više]

“BOŽIĆ U PALAČI – SRCA U SRCU”

Autor: Josipa Banić, Gordan Lovrić, 12. 1. 2010. 01:33

Od 14. – 31. prosinca 2009. u Dioklecijanovim podrumima pod pokroviteljstvom Grada Splita, a u organizaciji Galzbene mladeži Split održava se 1. sajam mladih pod nazivom “Božić u Palači – srca u srcu”. Cilj ovog Sajma je predstaviti rad mladih u školama, vrtićima i različitim udrugama. Učenici OŠ “Mejaši” na Sajmu su sudjelovali 21. prosinca te su predstavili rad i proizvode UZ “Lavanda”. Također, zbor i folklor škole izveli su korčulanske plesove i prigodne pjesme.

 [više]

SJEDNICA PODRUŽNICE HUUZ – a SPLITSKO – DALMATINSKE ŽUPANIJE

Autor: Josipa Banić, Gordan Lovrić, 15. 12. 2009.

16. studenog 2009. u prostorima Osnovne škole “Mejaši” Split održana je sjednica Podružnice HUUZ – a Splitsko – dalmatinske županije. Sjednici je nazočio veliki broj voditelja učeničkih zadruga u županiji te gosti:

 • Gđa Vesna Marović (Agencija za odgoj i obrazovanje)
 • Gosp. Ante Radovčić (Županijski ured za prosvjetu, kulturu i šport)
 • Gđa Maja Novaković (Hrvatska zajednica tehničke kulture)
 [više]

ODRŽANE RADIONICE ZA VODITELJE UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Josipa Banić, Gordan Lovrić, 15. 12. 2009.

U subotu, 5. 12.2009. u prostorima OŠ “Mejaši” Split , a u organizaciji Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva i Agencije za odgoj i obrazovanje održane su kreativne radionice za voditelje učeničkih zadruga iz svih dalmatinskih županija.

 [više]

Radionice HUUZ-a u Osnovnoj školi "Mejaši" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirjana Jerčić, Gordan Lovrić, 25. 11. 2009.

Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva u suradnji sa Agencijom za odgoj i obrazovanje organizira radionice:

1. Izrada adventskih vjenčića (za vrata i stol)

2. Izrada božićnog i novogodišnjeg nakita (anđelčići) i čestitki

za voditelje/ice i suradnike/ice učeničkih zadruga iz županija 13, 15, 17 i 19

Radionice će se održati 05. prosinca 2009. u OŠ Mejaši, Mejaši 20, Split.

 [više]

XXI. DRŽAVNA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Josipa Banić, Gordan Lovrić, 3. 11. 2009.

Naši zadrugari su  ove godine svojim trudom i zalaganjem postigli visoke rezultate što im je omogućilo sudjelovanje na XXI. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske koja se održala u Puli 26. – 29. 10. 2009.

 [više]

BERBA I “KOMUŠANJE” LAVANDE

Autor: Gordan Lovrić, Josipa Banić, 30. 9. 2009.

U škloskom vrtu naše škole procvjetala je lavanda, koju smo u šetom mjesecu ove godine pobrali i stavili na sušenje.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
  

 Nešto o Zadruzi...


CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju