preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

vijesti

SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA SPLITSKO – DALMATINSKE ŽUPANIJE

Autor: Božena Škarica, 1. 6. 2022. 08:55

Učenička zadruga „Lavanda“ nastavlja s uspješnim rezultatima pa  je tako ove godine osvojila visoko treće mjesto!

25. svibnja 2022., u prostorijama naše škole , održala se online Županijska smotra učeničkih zadruga Splitsko - dalmatinske županije. Na Smotri je  sudjelovalo 37 učeničkih zadruga a  zadrugari su se i ove godine potrudili i pokazali svoje vještine i kreativnost u izradi proizvoda različite namjene.   Naša učenička zadruga predstavila je novu sekciju izrada tapiserije. Rad naše zadruge predstavile su učenice 7.  razreda: Lucija Bebić  i Marijeta Dukan. Nakon cjelokupnog vrednovanja (video uratka, dokumentacije i samog proizvoda), naša Zadruga je prikupila dovoljan broj bodova za osvajanje visokog trećeg mjesta.

Ovim postignutim rezultatom naša učenička zadruga se plasirala na 34. Državnu smotru učeničkih zadruga.

 [više]

USKRŠNJA PRODAJNA IZLOŽBA

Autor: Tome Kovačević, Blanša Dadić, 11. 4. 2022. 23:36

I ove godine, pred uskršnje praznike, u našoj školi održava se prodajna izložba  Učeničke zadruge Lavanda. Vrijedni zadrugari su ponudili svoje proizvode na prodaju u atriju škole i ispred susjednog Tommy-a.

Prodavali su proizvode koje su izradili na radionicama zadruge kao što su uskršnji vjenčići, uskršnji zečići na štapićima i u košaricama, uskršnje pisanice na štapićima, sapuni, vrećice lavande, privjesci od epoxy smole, maslinovo i lavandino ulje,…

 [više]

UZ LAVANDA I CENTAR IZVRSNOSTI SDŽ – ENTER KONFERENCIJA

Autor: Božena Škarica, 14. 12. 2021. 19:18

Međunarodna znanstveno-stručna konferencija ENTER, organizirana je u cilju razvoja i unapređenja rada s potencijalno darovitom djecom i mladima. Konferencija je za cilj imala  razvojnu, edukacijsku i promocijsku ulogu za sve dionike odgojno-obrazovnog sustava koji na bilo koji način sudjeluju u ostvarenju potencijala visokomotiviranih i potencijalno darovitih učenika.

Naša učenička zadruga Lavanda našla se među odabranima da tijekom konferencije predstavi  školu i aktivnosti zadrugara iz kojih proizlaze i naši proizvodi koje smo ponudili na Sajmu učeničkih proizvoda (pod [više] pogledajte fotografije) tijekom prvog dana održavanja konferencije ENTER  10.prosinca 2021.

 [više]

UZ „LAVANDA“ – 33. SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA REPUBLIKE HRVATSKE

Autor: Božena Škarica, 20. 10. 2021. 07:57

Učenička zadruga „Lavanda“  sudjelovala je na 33. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske koja se održala online (5. do 8. listopada) na YouTube kanalu Hrvatske udruge učeničkih zadruga

Na ovogodišnjoj Smotri sudjelovale su  63 učeničke zadruge iz svih županija te sedam učeničkih zadruga s prezentacijama istraživačkog rada. Škola domaćin Smotre bila je OŠ Blage Zadre iz Vukovara u kojoj djeluje učenička zadruga Zlatne ruke, a iz Tavankute, Republika Srbija, predstavila se učenička zadruga iz Osnovnih škola Matije Gubca. 

Pod [više] pročitajte kako i tko je predstavio našu učeničku zadrugu.

 [više]

LJETNA ŠKOLA UČENIČKOG ZADRUGARSTVA - 7. DO 13. SRPNJA 2021.

Autor: Tome Kovačević, Božena Škarica, 9. 9. 2021. 22:28

Srednja škola Ilok ugostila je 25 učenika iz učeničkih zadruga viših razreda osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije a među njima su bile i naše učenice: Ana Radić, Lucija Mandalinić, Kristina Liović i Ivona Svaguša.

Kroz različite oblike rada i aktivnosti, zadrugari  su stjecali  nova znanja i vještine te razvijali  kreativnost, ali i poduzetničke vještine.

Pod [više] pogledajte slike i pročitajte koje su sve radionice održane

 [više]

UZ LAVANDA - ZELENA ZADRUGA

Autor: Tome Kovačević, Božena Škarica, 5. 7. 2021. 10:03

Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva 30. lipnja obilježila je  15 godina od svog osnutka i djelovanja. Toga dana  održana je  cjelodnevna Zoom konferenciju s bogatim i zanimljivim programom, predavanjima i radionicama.

Tema konferencije: Zelene Zadruge = Ekologija i recikliranje = Održivi razvoj = Zajedno za Zajednicu.

Tim povodom pozvane su  sve učeničke zadruge da pošalju  svoje priloge - priče (fotografije i video snimke) svojih proizvoda od recikliranih, ekoloških materijala, opis  svojih aktivnosti iz područja ekologije ili  aktivnosti koje su usmjerene na pomoć zajednici kroz ovu i  prošlu školsku godinu.

Pod [više] pročitajte više o konferenciji i radu naše Učeničke zadruge „Lavanda”, te pogledajte video sa kratkim prikazom ekoloških aktivnosti koje provode naši zadrugari tijekom godine.

 [više]

CENTAR IZVRSNOSTI I UČENIČKA ZADRUGA LAVANDA

Autor: Tome Kovačević, Božena Škarica, 5. 7. 2021. 09:30

Zahvalnica vrijednim zadrugarima

Naša učenička zadruga sudjelovala je u provedbi projekta Dalmatinski suvenir u školskoj godini 2020./2021., te nakon uspješno odrađenog projekta od Centra izvrsnosti našim vrijednim zadrugarima došla je zahvalnica na  velikom trudu, volji i želji da prezentiraju  proizvode naše učeničke zadruge i time postanu dio ovog projekta.

 [više]

BERBA LAVANDE

Autor: Tome Kovačević, Blanša Dadić, 24. 6. 2021. 14:15

Pred sam kraj nastavne godine procvjetala je lavanda koju smo početkom godine posadili u školskom vrtu. Vrijedni zadrugari su pobrali njene mirisne cvjetove i ostavili ih da se suše preko ljeta. Na jesen, kad se vratimo u školske klupe koristit ćemo lavandu za brojne aktivnosti naše zadruge.

 [više]

ONLINE ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Tome Kovačević, Božena Škarica, 31. 5. 2021. 11:34

Učenička zadruga „Lavanda“ osvojila je drugo mjesto!

27. i 28. svibnja 2021., u prostorijama naše škole , održala se online Županijska smotra učeničkih zadruga Splitsko - dalmatinske županije. Na Smotri je  sudjelovalo 28 učeničkih zadruga a  zadrugari su se potrudili pokazati i predstaviti svoje proizvode u ovoj nimalo običnoj godini pa i smotri. Naša učenička zadruga predstavila je novu sekciju eko-art i njen ovogodišnji proizvod – eko-art nakit. Naši zadrugari su izrađivali nakit kombinirajući  cvjetove  našeg školskog vrta (ružmarina i mimoze) i epoxy smolu.  Rad naše zadruge predstavile su učenice 7.  razreda: Paola Cvijanović Vučković i Devi Ramani Najev. Nakon cjelokupnog vrednovanja (video uratka, dokumentacije i samog proizvoda), naša Zadruga je prikupila dovoljan broj bodova za osvajanje visokog drugog mjesta.

Čestitamo našim vrijednim zadrugarima koji su i u ovoj godini pandemije ostali kreativni i vrijedni.

 [više]

UČENIČKA ZADRUGA LAVANDA I CENTAR IZVRSNOSTI PODUZETNIŠTVA SDŽ

Autor: Tome Kovačević, Božena Škarica, 20. 5. 2021. 11:25

I ovu godinu se naša učenička zadruga našla u krugu odabranih za provedbu projekta „Dalmatinski suvenir“ -  2020./2021. godinu. Cilj projekta je poticanje i razvijanje kreativnosti, inicijative i poduzetništva kod naših učenika. Vrijedni zadrugari su ispunili sve uvjete i izvanredno odradili svoj zadatak. Centar izvrsnosti je u svrhu promidžbe SDŽ pri službenim susretima, posjetima, Erasmus projektima, konferencijama i slično otkupio naših 50 zidnih satova. Za izradu satova učenici su odabrali omiljene motive našeg grada, koje su preslikavali na pripremljenu podlogu. Nakon montaže mehanizma i pakiranja našeg gotovog proizvoda zadrugari su isporučili dogovoreni broj satova.

Pod [više] pogledajte slike naših zidnih satova i video projekta.

 [više]

HUMANITARNA AKCIJA - ZADRUGARI ZADRUGARIMA!

Autor: Tome Kovačević, Božena Škarica, 14. 5. 2021. 11:43

Nedavni razorni potres koji je krajem prosinca prošle godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju i okolicu, oštetio je devet škola u kojima djeluju učeničke zadruge.

Kako bi pomogli učeničke zadruge koje djeluju u razorenim školama HUUZ je, zajedno sa ukupno 596 učeničkih zadruga iz cijele Hrvatske, pokrenuo akciju Zadrugari zadrugarima! s ciljem da se dobrovoljnim novčanim donacijama učeničkih zadruga iz dvadeset županija pomognu učeničke zadruge iz potresom stradalih škola.

I naša učenička zadruga Lavanda se odazvala pozivu te je dio svojih sredstava preusmjerila učeničkoj zadruzi Goranka koja djeluje u OŠ Ivan Goran Kovačić – Gora.

 [više]

REZIDBA AGRUMA

Autor: Tome Kovačević, Renata Radić Sučić, Rita Karačić, 1. 4. 2021. 15:50

S južne strane naše školske dvorane rastu agrumi. Nedavno smo ih nadopunili sadnicama gorke naranče, limuna i šipka. Rezidbu agruma ove godine su odradili učenici 2. a razreda sa knjižničarkom i svojom učiteljicom Renatom Radić Sučić tijekom sata dodatne nastave.

Pod [više] pogledajte slike vrijednih učenika.

 [više]

REZIDBA RUŽA

Autor: Tome Kovačević, Rita Karačić, 26. 3. 2021. 08:17

Naš školski vrt krase mnoge ruže. Nekoliko ruža raste sa sjeverne strane škole i te rastu uz ogradu. Svake godine ruže se orezuju u proljeće i to od kraja ožujka do kraja travnja kada kreću mladi izdanci, a  kako bi se ruže pravilno razvile poslije zime. Ove godine, 24. ožujka,  naše ruže, uz pomoć vrijednog nam domara i knjižničarke orezale su učenice 4.a razreda: Nikolina Pisturić, Ivana Zoraja, Ema Žilić i Ana Podrug.

 

 [više]

NOVA STABLA U ŠKOLSKOM VRTU

Autor: Tome Kovačević, Blanša Dadić, 23. 12. 2020. 20:36

U našem školskom vrtu posađena su nova stabla. Posađen je po jedan primjerak cedra, pinije, alepskog bora, dalmatinskog crnog bora, kestena, rogača, smokve, bajama i planike. Osim njih, posađeno je i 14 sadnica masline.

Ovaj vrt mediteranskog tipa služit će za rad učeničke zadruge, ali i u edukativne svrhe. Učenici će pratiti rast i razvoj biljaka, brinut će o njima i na taj način upoznati različite vrste karakteristične za naše podneblje.

Pod [više] pogledajte slike ostalih novih stabala u našem vrtu.

 [više]

UČENIČKA ZADRUGA LAVANDA I CENTAR IZVRSNOSTI PODUZETNIŠTVA SDŽ

Autor: Tome Kovačević, Božena Škarica, 14. 12. 2020. 09:35

Učenička zadruga Lavanda  sudjelovala je u provedbi projekta „Dalmatinski suvenir“ u sklopu programa Centra izvrsnosti poduzetništva SDŽ za 2019./2020. godinu. Naši vrijedni zadrugari su ispunili sve uvjete i izvanredno odradili svoj zadatak. Izradili su dogovorenu količinu privjesaka, magneta i platnenih torbi sa prepoznatljivim motivima našeg grada. Kao potvrdu izvrsnosti dobili su i zahvalnicu za sudjelovanje u projektu. Na poveznici se nalazi i kratki video o provedbi projekta „Dalmatinski suvenir“.

I ovu godinu se naša učenička zadruga našla u krugu 20 odabranih za provedbu projekta „Dalmatinski suvenir“ -  2020./2021.. godinu. Cilj projekta je poticanje i razvijanje kreativnosti, inicijative i poduzetništva kod naših učenika. Na [poveznici] pogledajte video projekta „Dalmatinski suvenir“.

 [više]

SADNJA LAVANDE U ŠKOLSKOM VRTU

Autor: Tome Kovačević, Blanša Dadić, 9. 12. 2020. 09:05

U školskom vrtu OŠ Mejaši posađene su nove sadnice lavande. Ta prekrasna mediteranska biljka, osim što će ukrašavati naš školski okoliš, bit će jako korisna članovima Učeničke zadruge Lavanda koji će je koristiti za izradu lavandinog ulja, jastučića sa lavandom, sapuna,...

 [više]

BERBA MASLINA

Autor: Tome Kovačević, Blanša Dadić, 16. 11. 2020. 10:54

Vrijedni članovi naše Učeničke zadruge "Lavanda" su i ove godine pobrali masline u školskom vrtu. Spretne dječje ruke su vrlo brzo pobrali ove vrijedne plodove koje smo zatim odnijeli na preradu. Maslinovo ulje koje smo dobili koristit ćemo u drugim aktivnostima naše zadruge.

 [više]

“DALMATINSKI SUVENIR” - UZ LAVANDA

Autor: Tome Kovačević, Božena Škarica, 2. 3. 2020. 21:53

Naša učenička zadruga Lavanda odazvala se na javni poziv Centra izvrsnosti Splitko–dalmatinske županije. Učenici naše zadruge sudjelovali su u projektu “Dalmatinski suvenir”, te su dobili financijska sredstva za izradu suvenira koji su, kako i samo ime projekta kaže, usko vezani uz zavičajnu povijest i kulturnu baštinu. Učenici su izradili suvenire koji će biti protokolarni pokloni Centra izvrsnosti SDŽ, a imaju za svrhu promociju lokalne kulturne baštine.

Naši učenici su vrijedno radili tijekom proteklih mjeseci te su izradili lijepe suvenire; torbe, magnete i privjeske sa prepoznatljivim motivima našeg grada koje možete vidjeti na fotografijama pod [više].

 [više]

BRANJE PROCVJETALE MIMOZE

Autor: Tome Kovačević, Blanša Dadić, 28. 2. 2020. 09:48

I ove godine vrijedni članovi Učeničke zadruge Lavanda obrali su prekrasne cvjetove mimoze koja krasi naš školski vrt.

Potom su ih ponudili na prodaju stanovnicima Mejaša, a prihod od prodaje iskoristit će za buduće aktivnosti zadruge.

Pod [više] pogledajte fotografije

 [više]

PRODAJNA IZLOŽBA UČENIČKE ZADRUGE “LAVANDA”

Autor: Tome Kovačević, Božena Škarica, 18. 12. 2019. 11:32

Već po tradiciji i ove godine pred božićne i novogodišnje praznike, održavala se prodajna izložba radova naših zadrugara koji su pokazali svoju kreativnost i spretnost u izradi različitih predmeta. 

Izložba  se održavale u atriju škole  i  ispred Tommy-a,  a učenici su prodavali vijence, svijeće, magnete, zvončiće, anđele, pingvine  i ukrase za bor od različitih materijala s prigodnom božićnom tematikom.

 [više]

SUSRET MEĐUŽUPANIJSKE SURADNJE PODRUŽNICA HUUZ-a

Autor: Tome Kovačević, Blanša Dadić, 13. 12. 2019. 11:12

U petak, 6. prosinca 2019. u OŠ Ivan Duknović, Marina, PŠ Vrsine, održao se Susret međužupanijske suradnje Podružnica HUUZ-a Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Nakon obilaska Marine uz stručno vodstvo nastavnice Tee Matijaš Pereža, sudionici ovog susreta su u PŠ Vrsine poslušali predavanje o ljekovitom bilju u prehrani (Vinka Rinčić, nutricionist). Održane su i radionice "Okitimo grančice" (Nina Radić, vanjski suradnik UZ Biljni biseri, Vrsine i Dijana Ančić, UZ Konoba, Blato) i "Božić nam kuca na vrata" (Dijana Rinčić, UZ Biljni biseri, Vrsine i Ružica Karadža, DV Cvrčak, Vrsine) na kojima su sudionici izrađivali božićne ukrase od prirodnih materijala. Iz naše UZ Lavanda na ovom susretu sudjelovale su učenice 7. razreda Marijeta Munivrana, Petra Kiara Jurčić, Laura Ljubičić, Ana Čubrilo i Vini Džalo.

 [više]

UZ „LAVANDA“ NA FESTIVALU TEHNIČKE KULTURE

Autor: Maja Bušić, Tome Kovačević, 4. 12. 2019. 13:27

20. i 21. studenoga 2019.  Zajednica tehničke kulture grada Splita organizirala je Festival tehničke kulture. Festival se održavao  u dvorani Gradskog kotara Spinut, u Splitu, a cilj mu je upoznavanje građana s djelatnostima ZTK i udruga članica posvećenih djeci i mladima. U sklopu Festivala, predstavljena su postignuća i aktivnosti ZTK grada Splita i njenih udruga, kao i nekoliko gostujućih organizacija, i to kroz besplatne radionice, prezentacije, izložbe i predavanja…

Na Festivalu je s radionicom „U potrazi za Dioklecijanom“ sudjelovala i naša učenička zadruga „Lavanda“.

 [više]

ZADRUGARI U BERBI MASLINA

Autor: Blanša Dadić, 2. 12. 2019. 08:15

Učenici OŠ Mejaši, članovi Učeničke zadruge Lavanda, obrali su masline u školskom vrtu.
Maslinovo ulje će koristiti za proizvodnju sapuna, melema...
 
 [više]

31. DRŽAVNA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Božena Škarica, 15. 10. 2019. 07:30

9.listopada i 10. listopada 2019. u Dvorani Barun Trenk  u Vinkovcima ,  održala se 31. po redu Državna smotra učeničkih zadruga.

Na Smotri je sudjelovala i učenička zadruga naše Škole („Lavanda“) te smo uz već prepoznatljive proizvode predstavili i novi proizvod – edukativnu igru “U potrazi za Dioklecijanom”.

Također, na Državnoj smotri, bio je postavljen i izložbeni stol učeničkih zadruga naše Županije. Na taj su način i zadruge koje se nisu uspjele plasirati na Državnu smotru, bile predstavljene jednim od svojih proizvoda. Zajednička tema izložbenog stola bila je „Djelić Dalmacije”

 [više]

ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Tome Kovačević, Božena Škarica, 4. 6. 2019. 11:29

24. svibnja 2019., u prodajnom centru Mall of Splitu, održala se Smotra učeničkih zadruga Splitsko - dalmatinske županije. Na Smotri su sudjelovale 32 učeničke zadruge te su se zadrugari potrudili pokazati i predstaviti bogatstvo kraja iz kojeg dolaze. Naša učenička zadruga predstavila je novu edukativnu igru „U potrazi za Dioklecijanom“, a rad zadruge predstavili su učenici 7. C razreda: Lucija Vrvilo, Klara Bikić i Marija Dedić. Nakon cjelokupnog vrednovanja, naša Zadruga je prikupila dovoljan broj bodova za osvojanje visokog trećeg mjesta. Zato će se zadruga „Lavanda“ predstaviti i na Državnoj smotri koja će se održati u Vinkovcima, u listopadu ove godine. Prvo mjesto ove godine pripalo je učeničkoj zadruzi „Ludrum“, dok je drugo mjesto pripalo učeničkoj zadruzi „Spli'ski đir“.

 [više]

ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Josipa Banić, 23. 5. 2019. 10:06

Pozivamo sve učenike i djelatnike Škole te sve stanovnike GK Mejaši, da posjete ŽUPANIJSKU SMOTRU UČENIČKIH ZADRUGA koja će se održati 24. svibnja 2018. (petak) u prodajnom centru Mall of Split (plato Jadran) u vremenu od 12:00 do 18:30 sati.                             

                                                                                                              Zadrugari

 [više]

Arhiva naših vijesti   
  

 Nešto o Zadruzi...


OGLASNA PLOČA

Sjednica UV-a

održat će se u ponedjeljak, 4. srpnja 2022., s početkom u 12 sati u maloj dvorani.


Upute za razrednike:

e-Dnevnik za razrednike

Upute za nastavnike:

e-Dnevnik za nastavnike

 


Sve o Tablet računalima

 Škola za život

Prezentacija s roditeljskog,

Upute za SIM kartice...

 

DOKUMENTI
KNJIGOVODSTVO
PRAVILNICI
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
KORISNI LINKOVI

 

CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju