preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

Mali programeri

I ove godine u našoj školi održavat će se slobodna aktivnost "Mali programeri" uz potporu Zajednice tehničke kulture grada Splita i županije splitsko dalmatinske.

Programski jezik LOGO izrađen je s ciljem da se onima koji nisu programeri po struci omogući da na lak i jednostavan način rade s računalom i da mogu samostalno programirati.

Zašto učimo programirati?

Računala, odnosno programi namijenjeni rješavanju postavljenih zadataka, imaju ulogu u gotovo svim ljudskim aktivnostima. Učenjem programiranja bolje razumijemo procese računala što nam omogućuje i jednostavnije služenje računalom. Također razvijamo logičko mišljenje i zaključivanje. Učimo prepoznavati probleme i graditi rješenja.
 
LOGO je programski jezik. Ime dolazi od grčke riječi logos što znači riječ. Za pokretanje programa slijedom kliknite na glavni izbornik Start → Svi programi (Programs) → MSWLogo → MSWLogo.
 
Programiranje je postupak (proces) stvaranja programa. Programski jezik je popis naredbi (instrukcija) i pravila njihovog izvođenja (programski jezik Logo, programski jezik BASIC). Program je skup naredbi, logički (smisleno) povezanih, namijenjenih rješavanju zadatka ili izvođenju složenije operacije (npr. crtanje kvadrata, pravokutnika ili trokuta). Naredba je riječ ili ključna riječ (programskog jezika) određene namijene, a najčešće s ulogom rješavanja manjeg zadatka (npr. pomakni, okret) ili izvođenja manje operacije.
    
Program FMS Logo možete preuzeti sa stranica infokupa!

vijesti

CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju