preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

 > Naslovnica
Vijesti

DAN MATERINJEG JEZIKA

Autor: Tome Kovačević, Ivana Burić, Veronika Pejković, 17. 3. 2019.

Mi smo malen narod velikih vrijednosti, a jedna od tih je i naš jezik. Jezik je neizostavni dio identiteta svih zemalja tako da je iznimno bitno da je i naš, jedan od najsloženijih jezika za savladavanje, obilježen Danom materinjeg jezika. Dan  se, zapravo, obilježava gotovo cijeli tjedan, od 15. veljače pa do 21. veljače te smo i mi odlučili prigodnim radionicama obratiti pažnju naših učenika na bogatstvo i raznovrsnost koje možda u potpunosti nisu ni svjesni. 

Pod [više] pročitajte koje smo sve radionice imali i pogledajte slike.

Nastavnice Hrvatskog jezika Ivana Burić i Veronika Pejković organizirale su radionice za učenike od petog do osmog razreda. Tema radionica je bila Raznolikost kao ljepota koja nas ujedinjuje. Čitale su se pjesme na različitim narječjima, uočavale sličnosti i različitosti te provjeravalo razumijevanje poslušanog. 

Učenici su dobili uvid u raznolike načine i bogatstvo rječnika kojima se mogu izreći osjećaji koji nas objedinjuju. Zatim su se učenici podijelili u skupine te su kroz različite aktivnosti upoznali frazeme svojstvene našem jeziku i našoj zemlji, ali i smišljali neke nove.

Kao završnu aktivnost učenici šestih razreda su izradili plakat čijom interaktivnom formom pozivaju i sve ostale učenike i nastavnike da provjere poznavanje svog jezika na slikovit i zanimljiv način.

Sigurni smo da smo učenička srca obogatili novim znanjima, ali i još većim poštivanjem onoga što mogu ponosno zvati svojim materinjim jezikom.
OGLASNA PLOČA

Sjednica UV-a

održati će se 5. listopada 2020. (ponedjeljak) s početkom u 19:00 sati.


Upute za razrednike:

e-Dnevnik za razrednike

Upute za nastavnike:

e-Dnevnik za nastavnike

 


Sve o Tablet računalima

 Škola za život

Prezentacija s roditeljskog,

Upute za SIM kartice...

 

DOKUMENTI
PRAVILNICI
Tražilica
KNJIGOVODSTVO
KORISNI LINKOVI

 

 

CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju