preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

Vijesti

UZVRATNI POSJET ZADRUGARA U ZAGREBAČKU ŽUPANIJU

Autor: Josipa Banić, 4. 10. 2016.

Od 30. 9. do 2. 10. 2016.  zadrugari učeničke zadruge  „Lavanda „ uzvratili su posjet kolegama iz Križa, a u sklopu programa međužupanijske suradnje učeničkih zadruga kojeg provodi Zagrebačka županija. Najvažniji cilj ovog Projekta je da će djeca kroz zajedničko druženje stvoriti nova prijateljstva, te se upoznati s posebnostima drugih zadruga.

U OŠ Milke Trnine u Križu, dočekali su nas predstavnici Škole predvođeni ravnateljem gospodinom Zlatkom Hasanom  te predstavnicima Općine Križ. Također, dobrodošlicu su nam poželjeli zamjenik župana Zagrebačke županije gospodin Rudolf Vujević i gospođa Darinka Balen, zadužena za osnovno školstvo  u Zagrebačkoj županiji. 

Zadrugari UZ „Jabuka“ OŠ Milke Trnine Križ su u studenom prošle godine bili gosti UZ „Lavanda“ OŠ Mejaši Split, pa je ovo bila prilika da im uzvratimo posjet i upoznamo  rad njihove  učeničke zadruge. Učenicima su domaćini bili učenici  zadruge „Jabuka“.

Zadrugari su brali jabuke, čime je označen i početak ovogodišnje berbe u školskome voćnjaku, a u sklopu radionica učenici su sudjelovali u izradi prirodnog jabučnog soka i izradi keramičkih ukrasa.

Ujedino su se  učenici  imali prilike upoznati  sa Općinom Križ i Zagrebačkom županijom.  Tako je u subotu, 1. 10. 2016. za učenike  organiziran izlet u Samobor gdje smo  posjetili rudnik Sv. Barbare u Rudama i Grgosovu špilju te probali rudarsku greblicu i samoborske kremšnite.

 

 

Luka i zamjenik dožupana gospodin Rudolf Vujević u berbi jabuka

Izjave za medije

Priprema i degustacija prirodnog soka od jabuke

Keramičarska radionica

Predmeti izrađeni za ogrlicu prijateljstva

S djevojkom u samoborskoj nošnji.

Ispred rudnika - degustacija rudarske greblice

U rudniku Sv. Barbare u Rudama

Grgosova špilja

 

 

 

 

 

 

 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju