preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

Vijesti

PODUZETNIČKI DAN UČENIČKE ZADRUGE "LAVANDA"

Autor: Josipa Banić, 16. 6. 2015.

Poduzetnički dan učeničke zadruge „Lavanda“ održao se 12. lipnja 2015.  te smo tog dana u našoj školi ugostili poduzetnike:

- gđu Milijanu Županović iz OPG Galjin dvor
- gosp. Peru Vukadinovića i gđu Renatu Tadin iz tvrtke Skladgradnja Split
- gosp. Denisa Radića iz Domaće radinosti Radić
- gosp. Juricu Pirića iz modnog studia Arileo

Također, poduzetničkom danu je prisustvovala i gđa Vesna Marović, viša savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje za područje učeničkih zadruga i poduzetništva.

Učenici zadrugari su sa zanimanjem slušali kratka izlaganja svih poduzetnika, a nakon toga su im postavljali pitanja. Učenike je zanimalo što ih  je potaklo da postanu poduzetnici i s koliko su godina postali poduzetnici, kako izgleda njihov radni dan,  imaju li slobodnog vremena, bi li promijenili posao i radili za nekoga drugoga, smatraju li se uspješnim poduzetnicima ...

U okviru Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva, Europska komisija pokrenula je inicijativu EU-a: EU Entrepreneurship Day for students - Europski dan poduzetništva za učenike / studente (Poduzetnički dan učeničkih zadruga). Glavni organizator je Agencija za odgoj i obrazovanje. Namjera je da se aktivnosti  organiziraju na nacionalnoj i lokalnoj razini  u školama i na sveučilištima kako bi se poticala svijest učenika za poduzetništvo kao ključnu kompetenciju, a istovremeno kao jednu od dodatnih mogućnosti za uspješan završetak formalnog obrazovanja i za postizanje većih mogućnosti na tržištu rada. 

Suradnja s poduzetnicima je jedan od neophodnih koraka poduzetničkog učenja, a u pravilu može započeti posjetom poduzetnika školi. Tako omogućujemo učenicima, između ostalog, pristup informacijama o svijetu rada i o različitim zanimanjima. To im može olakšati odluku o nastavku školovanja i karijere te može doprinijeti većoj popularnosti zanimanja za koja učenici nisu dovoljno zainteresirani.
 

 Nešto o Zadruzi...


CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju