preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

 > O školi  > Natjecanja
Vijesti

POLUZAVRŠNA NATJECANJA - RUKOMET ZA DJEVOJKE

Autor: Tome Kovačević, Mislava Kvasina, 25. 4. 2016.

Poluzavršna natjecanja ŠSD-a srednjih škola za skupinu „Jug“ – RUKOMET za djevojke, u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza, održana su u petak, 15. travnja 2016. godine u našoj školi.

Pročitajte više o natjecanju, školama koje su sudjelovale i naravno o pobjednicama poluzavršnog natjecanja.

Prema Propisniku Saveza, natjecanje za SŠ obuhvaća sljedeće sportove: futsal, rukomet, košarku, odbojku, atletiku, stolni tenis, badminton, kros, a razvrstano je u šest skupina: „Zagreb“, „Centar“, „Sjever“, „Zapad“, „Istok“ i „Jug“.

Skupina „Jug“ obuhvaća Dubrovačko-neretvansku županiju, Šibensko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku i Zadarsku županiju.

Na županijskoj razini natjecanju su pristupile učenice SŠ Franje Petrića (Dubrovačko-neretvanska županija), SŠ bana Josipa Jelačić (Splitsko-dalmatinska županija), SŠ fra Andrije Kačića Miošića (Zadarska županija) te učenice SŠ Lovre Montija (Šibensko-kninska županija).

Uz ekipe, na natjecanju bili su prisutni i njihovi treneri, sudci, mjeritelj vremena, zapisničar, liječnik i delegat.

Sve učenice morale su imati i člansku iskaznicu HŠSS-a, Prijavni list te liječničko uvjerenje, a igrale su po kup sistemu Bergera za 3 ekipe.

Novinarska skupina naše škole intervjuirala je sve škole. Tako je doznala da se SŠ Lovre Montija nije dovoljno pripremila jer su im ukinuli klub, a najjačom konkurencijom smatraju SŠ Franje Petrića. Učenice SŠ fra Andrije Kačića Miošića bile su uzbuđene, iako se nisu dovoljno pripremile, a i njima je najjača konkurencija bila SŠ Franje Petrića. Upravo ta škola trenira već sedam godina i svojom konkurencijom smatraju SŠ bana Josipa Jelačića koja trenira već 12 godina.

Na prvoj utakmici natjecale su se SŠ Lovre Montija i SŠ Franje Petrića. U prvom je poluvremenu rezultat bio 17:00 za SŠ Franje Petrića, a u drugom poluvremenu 33:17, opet za SŠ Franje Petrića.

Na drugoj utakmici natjecale su se SŠ bana Josipa Jelačića i SŠ fra Andrije Kačića Miošića. U prvom poluvremenu vodstvo je imala SŠ bana Josipa Jelačića (10:5), a u drugom je samo potvrdila vodstvo i pobjedu rezultatom 17:11.

U trećoj utakmici natjecale su se SŠ Lovre Montija i SŠ fra Andrije Kačića Miošića. U prvom poluvremenu postignut je rezultat 7:3 za SŠ fra Andrije Kačića Miošića, a u drugom poluvremenu 12:9, opet za SŠ fra Andrije Kačića Miošića.

Prema postignutim rezultatima SŠ Lovre Montija osvojila je 4. mjesto, dok je SŠ fra Andrije Kačića Miošića osvojila 3. mjesto.

Na završnoj, četvrtoj utakmici natjecale su se SŠ bana Josipa Jelačića te SŠ Franje Petrića za 1. mjesto. U prvom poluvremenu postignut je rezultat 7:3 za SŠ Franje Petrića. U drugom i posljednjem poluvremenu rezultat je bio 16:7 za SŠ Franje Petrića. Time je SŠ Franje Petrića osvojila 1. mjesto, a SŠ bana Josipa Jelačića 2. mjesto.

Na kraju natjecanja Novinarska je skupina intervjuirala osvajačice zlatne medalje. Bile su vrlo ponosne rezultatom i samom igrom, a posebno svojom rukometnom ekipom koja je opstala sve do danas.

Ovom pobjedom učenice SŠ Franje Petrića osigurale su odlazak u završnicu DP-a iz rukometa. Nagrađene su medaljom i ručkom pod pokroviteljstvom Županije.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju