preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

 > Nastava  > Predmeti  > Informatika
Vijesti

Dan sigurnijeg interneta 2015. - „Stvorimo bolji internet zajedno“

Autor: Zora Čatipović, 10. 2. 2015.

Na inicijativu Europske komisije već niz godina u svijetu se obilježava Dan sigurnijeg interneta. Dan sigurnijeg interneta 2015.  se obilježava 10. veljače pod istim motom „Stvorimo bolji internet zajedno“ („Let's create a better internet together").

Uz podršku međunarodne organizacije Insafe – europske mreže centara za sigurniji internet, Dan sigurnijeg interneta se tradicionalno obilježava u više od 100 zemalja širom svijeta.

S obzirom na uspješno realiziranu suradnju sa školama i partnerima prethodnih godina, Dan sigurnijeg interneta ove se godine, pod pokroviteljstvom tvrtke Microsoft, u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini obilježava u suradnji s partnerskim nevladinim organizacijama: Međunarodnim forumom solidarnosti EMMAUS iz Sarajeva i Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu (CNZD) iz Osijeka. Osmišljeno je online natjecanje za djecu osnovnih škola širom Hrvatske i BiH na temu sigurnosti na internetu.

Natjecanje će se realizirati 10. veljače 2015., od 9 do 17 sati u formi online kviza s pitanjima vezanim za sigurno korištenje interneta, koji će biti dostupan na web stranici www.boljiinternet2015.com posebno kreiranoj u cilju realizacije ovih aktivnosti.

Kviz je aktivan samo 10. veljače – na dan obilježavanja Dana sigurnijeg interneta, a odgovore na pitanja djeca mogu pronaći na navedenoj web stranici i na portalu za sigurno korištenje interneta www.sigurnodijete.ba.

Pobjednici će biti nagrađeni prigodnim uređajima kao što su pametni telefon, foto aparat, tastatura, miš i sl.


Izvor: http://www.index.hr


CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju